Η υπογραφή του δολοφόνου (Φόνοι κατά αλφαβητική σειρά) - Agatha Christie

24.8.18




«Όταν ο επιστήθιος φίλος του Πουαρό, Άρθουρ Χάστιγκς φτάνει στο Λονδίνο, η πρώτη του σκέψη είναι να επισκεφτεί τον τελευταίο, που ζει μια ζωή σχετικά ήσυχη στο μικρό του διαμέρισμα. Όμως, η επίσκεψη αυτή, για τον δαιμόνιο ανθρωπάκο, θα σήμαινε την απαρχή μιας νέας περιπέτειας που η μοίρα του προετοίμαζε. Διαίσθηση που θα επιβεβαίωνε ένα ακατανόητο γράμμα που είχε φτάσει στα χέρια του και που ο άγνωστος αποστολέας έβαζε σε δοκιμασία τον εγωισμό του Πουαρό. Η υπογραφή με τα αρχικά A. B. C. δεν μπορούσε, να έχει καμιά ξεχωριστή σημασία, ως τη στιγμή που στο Αντόβερ, στις 21 του μηνός, μια γριά ονόματι Άσερ θα βρισκόταν δολοφονημένη. Ωστόσο, η απόλυτη επιβεβαίωση για τους μυστικούς φόβους του Πουαρό, θα ερχόταν από το Μπέξχιλ, τόπο του δεύτερου ραντεβού με "τον άγνωστο αποστολέα". "Τα πράγματα" μπερδεύονταν επικίνδυνα και το ερώτημα αν και πότε θα σταματούσε το κακό, άρχισε να παίρνει μια εφιαλτική διάσταση, που μόνο ο Ηρακλής Πουαρό ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει.»

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο)




Ο Ηρακλής Πουαρό βρίσκεται πάλι στο κέντρο μίας περιπέτειας, καθώς αυτή τη φορά η πρόκληση για την εξιχνίαση των φόνων ξεκινάει από τον ίδιο το δολοφόνο που αποφασίζει να του στέλνει γράμματα και να τον ενημερώνει ή προειδοποιεί για τις επόμενες κινήσεις του. Η πλοκή είναι αναμενόμενη, από τη στιγμή κιόλας που ο Πουαρό λαμβάνει την πρώτη επιστολή. Εύκολα μπορεί ο αναγνώστης να προβλέψει πώς θα ελεξιχθεί η υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο της.
Οι φόνοι δε φαίνεται να έχουν κάποια συνοχή, εκτός από την αλφαβητική σειρά. Τα θύματα δεν ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη, στο ίδιο φύλο, στην ίδια ηλικία, στον ίδιο τόπο. Ο δολοφόνος φαίνεται να είναι ένας παράφρονας που σκοτώνει με απώτερο σκοπό την ευχαρίστηση και την ανάγκη για να αποκτήσει φήμη μέσα από τα νέα των εφημερίδων. Η Αγκάθα Κρίστι αρχίζει να παίζει με το μυαλό σου όταν εμφανίζει στο προσκήνιο έναν πολύ βολικό πιθανό δολοφόνο. Και όμως, εάν πιστέψεις πως αυτός είναι ο ένοχος, έχεις χάσει την υπόθεση.
Ο Πουαρό επιμένει να ανακαλύψει τα κίνητρα των φόνων. Ποιος θα έβγαινε κερδισμένος από όλο αυτό το παιχνίδι στο τέλος; Μόνο έτσι θα καταφέρει να ανακαλύψει το δολοφόνο… Και θα το κάνει!, αφήνοντας τον αναγνώστη πραγματικά μαγεμένο από την ιδιοφυή γραφή της Αγκάθα, η οποία είναι μία πραγματική μαγισσούλα που ξέρει αναμφισβήτητα να σκηνοθετεί φόνους κάτω από τη μύτη μας και εμείς να απολαμβάνουμε να βασανίζουμε το μυαλό μας, χωρίς να μπορούμε να βρούμε την απάντηση.
Άλλο ένα βιβλίο της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας που περιμένει να σκλαβώσει τους αναγνώστες.


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Agatha Christie
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Σελίδες: 192
ISBN: 9789605170721





You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Καλησπέρα σου Αναστασία....! με μεγάλη χαρά, θα τολμούσα να πω, ενθουσιασμό, βλέπω την αγάπη σου για το αστυνομικό μυθιστόρημα. Χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο "πάθος".
    Θεώρησέ με "ακόλουθό" σου εδώ στο υπέροχο μπλογκ σου, που θεωρώ ότι θα βρώ θησαυρούς.
    Τα δικά μου μπορείς να τα βρεις εδώ:
    https://cinefil-net.blogspot.com/
    https://idipoton.blogspot.com/
    Καλή συνέχεια να σου ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όταν διάβασα για πρώτη φορά αστυνομικό... κόλλησα! Και ξέρεις, το αστυνομικό είναι μονόδρομος, αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει, πολύ δύσκολα θα γυρίσεις με ευχαρίστηση σε άλλο είδος μετά, χαχα!
      Καλώς ήρθες και θα χαρώ πολύ να τα λέμε!
      Να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. Διαφορετικό από τις υπόλοιπες ιστορίες του Ηρακλή Πουαρό. Ωστόσο, πολύ καλοστημένη υπόθεση και ενδιαφέρουσα. Περιμένω με ανυπομονησία τις νέες αναγνωστικές σου περιπέτειες!
    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ιάσον!
      Πράγματι, διαφορετική αυτή η υπόθεση, και αυτό είναι που την κάνει μοναδική!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Αναστασάκι μου, διαβάζω ένα μικρό τώρα, και αμέσως μετά ξεκινάω Αγκάθα Κρίστι μαραθώνιο! Δε βλέπω την ώρα, για να είμαι ειλικρινής! :D
    Φιλάκια πολλά! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε άντε, ξεκίνα γρήγορα! Θα ενθουσιαστείς!
      Καλό σαββατοκύριακο, γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  4. Δεν το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο, αλλά δε φαντάζομαι να περίμενες να είναι προβλέψιμο και το τέλος όπως ήταν η πλοκή ;-) Ποτέ δεν απογοητεύει η βασίλισσα Αγκάθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι ήταν τόσο προβλέψιμο από κάποιο σημείο και μετά, που ήμουν σε φάση WTF!? Αλλά έχεις δίκιο, πώς την πάτησα έτσι, χαχαχα!
      Φιλιάάάααα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs