Μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι
16.8.18
Για κάποιο
λόγο, στη ζωή μου και μέσα από την εμπειρία μου, κατόπιν όλων εκείνων των ωρών
που έχω ξοδέψει μέσα στην κουζίνα, έχω συνδέσει τη μαγειρική με την αγάπη. Αγάπη
για εκείνους που μαγειρεύεις, αγάπη για το φαγητό, αγάπη για την ίδια τη μαγειρική…
Η μαγειρική
για τη μαγειρική, ωστόσο, δεν έχει και πολλά να μου πει. Το παν για εμένα είναι
η αγάπη για εκείνους που σκέφτεσαι να σερβίρεις μόλις το φαγητό σου θα είναι
έτοιμο. Εδώ, σου έχω τη συνταγή για το δείπνο που ετοίμασα για την οικογένειά
μου, σε μία ειδική περίσταση. Αποτελείται από πολύ απλά και καθημερινά συστατικά:
μακαρόνια και κοτόπουλο. Είμαι σίγουρη όμως πως θα τη λατρέψεις!
Μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι
3 φιλέτα κοτόπουλο
½ κιλό σπαγγέτι (ή ό,τι άλλο ζυμαρικό προτιμάμε)
8 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια ντομάτα κομμένη σε
μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Σκόρδο σε σκόνη
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα +
όση επιπλέον παρμεζάνα θέλουμε στο τέλος
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο
τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε
κυβάκια.
Τηγανίζουμε το μπέικον. Μόλις είναι
έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε την ντομάτα σε μέτρια
φωτιά σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) και την αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά
της.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μας.
Προσέχουμε να κρατήσουμε μισό φλιτζάνι από το νερό στο τέλος του βρασίματος.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το σπανάκι μαζί
με την ντομάτα και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο σε σκόνη και
ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια
κοτόπουλου, το μπέικον και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και
ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να
απορροφηθεί το νερό.
Σερβίρουμε προσθέτοντας εάν
επιθυμούμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.
14 σχόλια
Πολύ ωραίο φαγητό για οποιαδήποτε φάση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Αναστασία μου και ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας.
Ναιιι, τα μακαρόνια είναι κατάλληλα για κάθε ώρα και περίσταση, χαχα!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκιααα Μαράκι μου! Ευχαριστώ! :)))
Πολύ καλή η σκέψη για το σπανάκι. Δεν το είχα σκεφτεί και δοκιμασει ποτέ. Και τρελαίνομαι για το σπανάκιιιιι...θα το δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμέ! Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις! ;)
ΔιαγραφήΑύριο κιόλας! Τώρα που μου άναψες φωτιές, δεν μπορώ να περιμένω!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά, μικρή μου! ♥♥
Πολλά φιλιάάάαααααα :)))
ΔιαγραφήΦαίνεται περίφημη συνταγή, θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, ευχαριστώ! :)))
ΔιαγραφήΕίσαι ένα πραγματικό διαμάντι :) γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχα σε ευχαριστώώωω για όλα :)))
ΔιαγραφήΠρέπει να είναι πεντανόστιμο, είδα και τη φωτογραφία στο instagram και μου τρέχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα το δοκιμάσω!
Σε φιλώ γλυκά Αναστασάκι μου ❤
Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις! ;)
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά, κορίτσι μου!
Έλα ρε μεγάλη! Έχεις τρομερές ιδέες! Ακούγεται απίθανο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετώ!
ΥΓ. Sorry που μπαίνω και σχολιάζω ως ανώνυμος, είμαι από το κινητό.
Jason
Σε ευχαριστώ πολύύύυυυ Ιασονάκο μου!
ΔιαγραφήΦιλάκιααα!