«Μία έντονη επιθυμία»

22.10.18


Δεν είναι υπέροχη αυτή η εποχή; Δεν είναι υπέροχο το πώς αλλάζουν χρώμα τα φύλλα και όλη η φύση ντύνεται σε αυτές τις ζεστές αποχρώσεις; Δεν είναι παράξενο το πώς αυτά τα πεσμένα φύλλα, που στην πραγματικότητα είναι νεκρά, θα λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να γεννηθεί ξανά ζωή; Το βρίσκω πραγματικά ελπιδοφόρο και μοναδικής ομορφιάς το φθινόπωρο! Το έχω εκφράσει ξανά, για τον Οκτώβρη πιο συγκεκριμένα, αλλά δε θα σταματήσω ποτέ να το λέω... Το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή! Και στ' αλήθεια προσπαθώ να απολαμβάνω στο έπακρο την κάθε ημέρα αυτής της περιόδου.
Για να πω την αλήθεια, οι τελευταίες ημέρες δεν ήταν πολύ καλές για εμένα. Βρισκόμουν σε πλήρη σύγχυση και εκνευρισμό (θεωρώ όχι αδικαιολόγητα!, τουλάχιστον οι άνθρωποι γύρω μου συμμερίστηκαν την άποψή μου και τη δική μου οπτική γωνία στο θέμα που με προβλημάτισε), και έτσι... όσο κι αν προσπάθησα να μην επηρεαστώ από το γεγονός... στην πραγματικότητα μου "έκλεψε" μέρες. Όμως, επειδή τίποτα δεν κρατάει για πάντα, κατάφερα να το αφήσω πίσω μου και μάλιστα να το διακωμωδώ και να συνεχίσω τις ημέρες του Οκτώβρη μου με καλή διάθεση.
Σας παραθέτω λοιπόν εδώ το μεσαίο δεκαήμερο του μήνα, με τις ερωτήσεις για το 5-Year-journal... Πάμε!!


11) Ποια είναι η αποστολή μου; 
Η αποστολή μου σε αυτόν τον κόσμο γενικά θεωρώ πως είναι να διδάσκω Μαθηματικά. Γεννήθηκα για να το κάνω. Ειλικρινά, ξέρω πολύ καλά πως δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου.

12) Κάτι που έκανα σήμερα και χάρηκα. 
Τίποτα το ιδιαίτερο δε συνέβη. Γενικώς η μέρα ήταν πολύ "μέτρια" και το μόνο που μου έδωσε χαρά ήταν ο καφές που πήρα από το κυλικείο του Χημικού. Ναι, τόσο απλό κι όμως, ήταν το μόνο που με χαροποίησε. Ίσως και το ότι έτρεξα όλη την Ερμού (κι όταν λέω "έτρεξα", εννοώ κυριολεκτικά τρέξιμο) και πρόλαβα τελικά το υπεραστικό λεωφορείο για δευτερόλεπτα. 

13) Έγινε κάποιο λάθος σήμερα; 
Η μέρα ήταν πολύ κακή. Πραγματικά πολύ κακή. Ξεκίνησε άσχημα, το μεσημέρι έγινε ακόμα πιο άσχημα, και μέχρι το βράδυ νόμιζα ότι θα πάθαινα εγκεφαλικό από το πόσο έντονα χτυπούσε το κεφάλι μου. Υπήρξα υπερβολική σήμερα. Και το έχω μετανιώσει. Για κάποιο λόγο, βγήκα εκτός εαυτού και νιώθω φοβερά στενοχωρημένη. Όχι μόνο για τη συμπεριφορά μου, αλλά και για τα γεγονότα. Απλά πιστεύω και νιώθω πως η συμπεριφορά μου επιδείνωσε την κατάσταση και κυρίως τη διάθεσή μου. 

14) Μία έντονη επιθυμία. 
Να ταξιδέψω. Κοντά ή μακριά, δεν έχει σημασία. Θέλω να γνωρίσω νέα μέρη.

15) Σήμερα η μέρα ήταν μια πλήρης... 
...ημέρα, γεμάτη δραστηριότητες και μαθήματα. Ίσως γεμάτη και με πολλές σκέψεις. 

16) Η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου. 
Σε γενικές γραμμές τις τελευταίες ημέρες είμαι κακόκεφη. Δε θα έλεγα σε καμία περίπτωση ότι η σημερινή ημέρα ήταν "κακή" αλλά έκανα σκέψεις που μου χάλασαν τη διάθεση και με γέμισαν εκνευρισμό. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου επομένως, θα έλεγα πως ήταν οι ώρες που δίδαξα γεωμετρία. Πραγματικά η Γεωμετρία με χαλάρωσε, με αναζωογόνησε και το απόλαυσα! 

17) Βελτίωσα τον εαυτό μου σήμερα; 
Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και σήμερα η μέρα ήταν κακή. Πιθανότατα και η πιο κακή ημέρα της τελευταίας εβδομάδας. Το λάθος μου, πιστεύω, είναι στο ότι αφήνω αυτή την κατάσταση να με επηρεάζει τόσο πολύ, ενώ θα έπρεπε να μη δώσω καν σημασία. Επομένως όχι, δε βελτίωσα τον εαυτό μου σήμερα.

18) Ποιος είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στη μέρα μου; 
Ο αδερφός μου. Μιλήσαμε λίγο για ένα θέμα που με απασχολεί τελευταία και όχι μόνο με καθησύχασε, αλλά μου άλλαξε τελείως τη διάθεση (εννοείται προς το πολύ καλύτερο). 

19) Ο αγαπημένος μου ήχος είναι... 
...ο ήχος της βροχής. 

20) Σε ένα χρόνο από τώρα, πώς ελπίζω να είναι η ζωή μου; 
Δεν ελπίζω σε μεγάλες αλλαγές, αλλά λίγα και ποιοτικά πράγματα,... Το μόνο σίγουρο είναι πως ελπίζω να έχω κάνει βήματα προς τα εμπρός και να μην είμαι στάσιμη στο ίδιο σημείο που είμαι αυτή τη στιγμή. Όπως κι αν είναι η ζωή μου σε ένα χρόνο, ελπίζω να έχω βελτιωθεί, να έχω μάθει, να έχω γίνει λίγο πιο σοφή, και γενικά να είμαι μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. 



Υπενθύμιση: εδώ μπορείτε να βρείτε τις ερωτήσεις του Οκτωβρίου.



Αυτά από εμένα προς το παρόν! Σας εύχομαι αυτή η βδομάδα να ξεκινήσει, αλλά και να τελειώσει με υγεία και χαμόγελα!


Πολλά φιλιά!








Follow me on

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Καλησπέρα σου Αναστασία μου,
    καλή βδομάδα να ευχηθώ. Και να συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου για το Φθινόπωρο. Η Αλλαγή μορφή ζωής και η διαιώνισή της έτσι ; δεν σου θυμίζει την αρχή της διατήρησης της ύλης ; αλλάζει μορφή αλλά δεν πεθαίνει. Και έτσι αέναος ο κύκλος ζωής.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ εύστοχο το σχόλιό σου, Γιάννη, και είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ πριν. Σε ευχαριστώ για τη σκέψη!
      Καλό ξημέρωμα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  2. Παλιότερα δεν το είχα σε εκτίμηση το φθινόπωρο, αλλά όσο πάει και μεγαλώνω τόσο αλλάζω γνώμη... Είναι μία πολύ ομοόμο εποχή, που εκτός από πανέμορφα χρώματα στη φύση, βλέπεις το πώς ο θάνατος φέρνει τη ζωή... Υπέροχο παράδειγμα από τη φύση, πως οι αλλαγές είναι όμορφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια. Οι αλλαγές μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά φέρνουν ομορφιά στο τέλος. Έτσι είναι η φύση, και έτσι είναι και η ζωή...

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs