28 χρόνια ευγνωμοσύνης 🎂🎈

9.10.18


Παλιότερα φοβόμουν να μεγαλώσω. Προσπαθούσα να κρατήσω τη νεότητα και τα λίγα χρόνια ζωής μου όσο γίνεται πιο φρέσκα. Η ζωή όμως κυλάει. Μέρα με τη μέρα... Κανένας δε μας ρωτάει εάν θέλουμε να μεγαλώσουμε, αν θέλουμε να βλέπουμε αυτές τις αλλαγές που δημιουργεί ο χρόνος στο πρόσωπο και στο κορμί μας.
Πλέον βλέπω πως είμαι αρκετά μεγάλη για κάποια πράγματα, αλλά αρκετά νέα για κάποια άλλα. Βρίσκομαι στην πιο παραγωγική και δημιουργική φάση της ζωής μου, πιθανότατα. Νιώθω ικανή να σταθώ ως ένα άξιο μέλος της κοινωνίας αυτής και να προσφέρω όσα έχω. Έχω την ωριμότητα να γνωρίζω καλά τι επιθυμώ και πώς το επιθυμώ, έχω την υπομονή να χτίσω όσα ονειρεύομαι και συγχρόνως έχω το κέφι για να κάνω μερικές τρέλες ακόμα...

Είμαι πλέον 28!

Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω την ηλικία μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αντικρίσω το πρόσωπό μου στον καθρέφτη, να το κοιτάξω διεξοδικά και να παρατηρήσω όλα αυτά τα μικρά σημαδάκια που έχουν αφήσει αυτά τα 28 χρόνια επάνω του. Όχι, δε νιώθω άσχημα για τίποτα από όλα αυτά. Νιώθω ειλικρινά χαρούμενη που έζησα 365 ημέρες ακόμα από την τελευταία φορά που έσβησα τα κεράκια στην τούρτα μου.
Αν κοιτάξω πού βρισκόμουν πέρσι τέτοια μέρα και πού βρίσκομαι σήμερα, θα αρχίσουν δάκρυα χαράς να κυλούν στα μάτια μου, γιατί νιώθω ειλικρινά ευλογημένη. Ένας χρόνος που ήρθε τόσο γεμάτος, με τόσες αλλαγές, τόσες εμπειρίες, τόσα συναισθήματα, τόσες σκέψεις, τόση κούραση, αλλά και χαρά, τόση αγάπη, τόσα δάκρυα, αλλά και χαμόγελα και αγκαλιές... Όχι, δεν ήταν ένας εύκολος χρόνος (αναρωτιέμαι αν υπάρχει "εύκολος" χρόνος για κανέναν μας τελικά). Αλλά σίγουρα ήταν ένας γεμάτος χρόνος που τον έζησα στο έπακρο, έγινα λίγο πιο δυνατή και που μου έδωσε τόσα, μα τόσα πολλά μαθήματα για να έχω να πορεύομαι...
Δοξάζω το Θεό που μου έχει επιτρέψει να προστεθεί άλλος ένας χρόνος στην ηλικία μου. Ευχαριστώ το Θεό για τα πολύτιμα δώρα της ζωής και της υγείας, για τα οποία τόσοι άνθρωποι παλεύουν. Ευχαριστώ το Θεό για όλη την αγάπη Του σε εμένα και προσεύχομαι για ακόμα περισσότερα από αυτά να έρθουν...

ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ 🙂







Follow me on

You Might Also Like

22 σχόλια

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κοριτσάρα μου! Να σε χαιρόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ, Ιάσονα φίλε μου! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Πάάααντα ευτυχισμένη να είσαι, ό,τι κι αν κάνεις... Χρόνια πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ και αντεύχομαι, Αλέξανδρε!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια σου πολλά και καλά να είσαι πάντα ευτυχισμένη!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ Έλενά μου! Να είσαι καλά κι εσύ!

      Διαγραφή
  4. Να τα εκατοστήσεις κορίτσι όμορφο. Να είσαι πάντα γερή, δημιουργική, ευτυχισμένη. Να δεις όλα τα όνειρα σου, να πραγματοποιούνται! Happy Birthday 🎂🎉🎁🎈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Μαρίνα! Ό,τι καλύτερο εύχομαι και σε εσένα!

      Διαγραφή
  5. Κοριτσάρα μου, αλήθεια είσαι από τα κορίτσια που κατά κάποιον τρόπο θαυμάζω γιατί ξέρεις τι θελεις και κυρίως τι δεν θέλεις και τα διεκδικείς. Αυτό έχω καταλάβει Εγώ. Πάντα μου άρεσαν τα γενέθλια και χωρίς υπερβολή μαζί με τα Χριστούγεννα είναι οι μόνες γιορτές που αγαπώ αληθινά. Τα γενέθλια δεν πρέπει να τα φοβόμαστε αλλά να νιώθουμε ευλογημένοι που κερδίσαμε και ζήσαμε έναν ακόμη χρόνο και το πιο σημαντικό κάθε μέρα και κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και προσωπικότητες. Φυσικά μεγαλώνουμε και δεν χρειάζεται να φοβόμαστε καμία ηλικία, κανένα σημάδι παρά μόνο αν έχουμε μείνει στάσιμοι. Εξάλλου, ο αριθμός δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που αισθανόμαστε. Να έχεις καλά, όμορφα και πολλά χρόνια. Να είσαι γερή, δημιουργική, να διεκδικείς ό,τι εσύ επιθυμείς και να γίνεσαι κάθε φορά όλο και πιο χαρούμενη. Αυτά έχουν πραγματική αξία.
    Σε φιλώ!💜💐🎉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σου λόγια, μιας και η αλήθεια είναι ότι μου πήρε χρόνια και πολύ κόπο μέχρι να καταφέρω να συνειδητοποιήσω τι θέλω και να βρω τη δύναμη να το διεκδικήσω -κι ακόμα στο δρόμο είμαι, για να λέμε την αλήθεια.
      Πολύ σωστή και σοφή η παρατήρησή σου. Τα χρόνια και οι ηλικίες δε θα έπρεπε να μας τρομάζουν, μόνο τη στασιμότητα θα πρέπει να φοβόμαστε. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή αργά προχωράμε, αρκεί να προχωράμε και να μη σταματάμε για κανένα λόγο.
      Εύχομαι και σε εσένα τα καλύτερα, και κυρίως υγεία και δύναμη να συνεχίσεις να παλεύεις για τα όνειρά σου!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, ομορφιά μου! Να ζήσεις και να είσαι πάντα ευτυχισμένη με αυτό το υπέροχο χαμόγελο στα χείλη σου!
    Να περάσεις υπέροχα σήμερα! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ Μαρθούλα μου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Να τα εκατοστήσεις κοπέλα μου ! και σε παραδέχομαι για την ευθύτητά σου και την άνεσή σου να μην κρύβεις καταστάσεις που είναι κατεστημένες.
    Τα 28 σου χρόνια να τα χαρείς. Γεμάτα με τα όνειρά σου. Είσαι μια δημιουργική γυναίκα, με άποψη και ωριμότητα. Προχώρα όπως αγαπάς.
    Και εμείς να σε απολαμβάνουμε εδώ στη γειτονιά.
    Χρόνια Πολλά Αναστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιάννη! Έτσι αισθάνομαι κι εγώ, δημιουργική και με πολλά να προσφέρω... επομένως όσο είμαι γερή προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τις αντοχές μου και να συνεχίζω με όρεξη.
      Να είσαι κι εσύ καλά, με υγεία και κάθε τι καλό για εσένα και όσους αγαπάς!

      Διαγραφή
  8. Πολύχρονη! Να ξέρεις αυτή είναι η πιο ωραία φάση, τώρα που ξεκινάς να πατάς πραγματικά στα πόδια σου, να αποκτάς φωνή, και να παλεύεις συνέχεια για το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι... νιώθω κι εγώ πως κάτι έχει αρχίσει ήδη να αλλάζει μέσα μου.. κάτι που όσο το ένιωθα να πλησιάζει τα προηγούμενα χρόνια, τώρα αρχίζει να ωριμάζει μέσα μου. Αισθάνομαι πιο συνειδητοποιημένη και αποφασισμένη για το πώς θέλω τη ζωή μου.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, να είσαι καλά κι εσύ!

      Διαγραφή
  9. Πολύχρονη και πάντα ευτυχισμένη να είσαι, αγάπη μου! Ό,τι ποθεί η καρδιά σου, το εύχομαι ολόψυχα! 🎁❤🎂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Happy birthday to youuuuu!
    https://youtu.be/_z-1fTlSDF0

    💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ, Μάνο! Με έκανε να χαμογελάσω αυτό, να ξέρεις!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος10.10.18

    Να ζήσεις Αναστασούλα και χρόνια πολλά, μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιάαααααα!
    Πολύχρονηηηηηη! Υγεία και κάθε ευτυχία σου εύχομαι!!!

    Ιόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, Ιόλη! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs