Συνταγή για αλμυρά μάφινς

4.8.20




          Πιάνεις κι εσύ τον εαυτό σου να πεινάς στην παραλία ή στη δουλειά; Και αν δεν είναι πείνα, σίγουρα είναι μια λιγούρα που πρέπει να ικανοποιηθεί, χιχι. Μερικές φορές θέλουμε ένα γρήγορο και κυρίως υγιεινό σνακ, που θα αρέσει σε όλους εκείνους με τους οποίους θα το μοιραστούμε. Μία συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια είναι η ακόλουθη: Αλμυρά μάφινς! Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα (πολύύύυυ!) και υγιεινά!


Αλμυρά μάφινς

2 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κτσ λάδι
75 γρ. τυρί τριμμένο (φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κλπ)
100 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κομμάτια

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.
Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για μάφινς και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα.




Είναι ιδανικά για πρωινό, για κολατσιό στη δουλειά, για πάρτυ, ακόμα και σε πικ νικ.
Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο μας αρέσει, μανιτάρια, ψιλοκομμένη πιπεριά ή κολοκύθι, κλπ.


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Έκτακτο φαίνεται!
    Θα πρέπει, όμως, να κάνω παραλλαγές: καθόλου αλάτι, αλεύρι ολικής -να δω πώς θα φουσκώσει!- αντί τυριού μόνο λαχανικά και μανιτάρια, γιαούρτι στραγγιστό 2% και λιγότερη γαλοπούλα... :(
    Κατά τ' άλλα, διαβάζω τη συνταγή σου με λαχτάρα και προσπαθώ να φανταστώ όλες αυτές τις ωραίες γεύσεις!

    Φιλάκια πολλά, Αναστασία μου!♡︎♥︎

    PS_Στο χθεσινό μου σχόλιο εμφανίστηκα ως... Unknown! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, μπορείς να βάλεις ό,τι αλεύρι θέλεις, και για να φουσκώσει να βάλεις ένα μπέικιν! Πάντως και με λαχανικά, πιστεύω θα είναι απίστευτοοο!
      Φιλάκια πολλά συνονόματή μου! Καλό απόγευμα! 💖

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs