Τι σημαίνουν για εσένα τα Χριστούγεννα;

18.12.19



Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον. Λίγες ημέρες απομένουν για την τεράστια γιορτή της Ορθοδοξίας μας, τη γέννηση του Χριστού μας. Πολλοί άνθρωποι περνάνε μία μορφή θλίψης αυτές τις μέρες, ίσως γιατί λόγω αυξημένων υποχρεώσεων τα οικονομικά τους είναι στενεμένα, είτε γιατί αντιλαμβάνονται ότι περνάει και αυτός ο χρόνος και ίσως δεν υπάρχουν οι εξελίξεις που περίμενε, είτε..., είτε..., είτε... Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, περιμένουν αυτή την περίοδο με μεγάλη ανυπομονησία, για τη θρησκευτική ευλάβεια, για τα δώρα, τα γλυκά, την ξεκούραση...
Εσύ σε ποια κατηγορία ανθρώπων είσαι; Πώς σου φαίνονται τα Χριστούγεννα;
Αλήθεια, τι σημαίνουν για εσένα τα Χριστούγεννα;... (θα περιμένω να μου γράψεις στα σχόλια)
Θα σου πω όμως πως, καλά είναι τα δώρα, οι βόλτες, και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να βρούμε λίγο χρόνο για να φωτίσουμε ακόμα και τις πιο σκοτεινές πλευρές της ψυχής μας. Να βιώσουμε με καθαρή την καρδιά μας το θαύμα της γέννησης του Χριστού. Να νιώσουμε ευγνωμοσύνη, να συγκινηθούμε, να δωρίσουμε με γενναιοδωρία, να αγαπήσουμε...
Σου εύχομαι, αυτές τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, να πετάξεις από πάνω σου οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα... να βρεις τη γαλήνη και την αθωότητα της ψυχής σου, για να καταφέρεις να βρεις τη μαγεία που θα ακολουθήσει.


Σε φιλώ!
Καλή σου μέρα!


You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Από το 2014 και έπειτα, με το ατύχημα που είχα, βλέπω εντελώς διαφορετικά τα πράγματα... Προσπαθώ να ανακαλύψω πτυχές του εαυτού μου και να γίνω καλύτερος άνθρωπος, αλλά διατηρώντας αυτή τη βελτίωση. Νιώθω πια μία γλυκιά κατάνυξη αυτές τις μέρες, που είναι τόσο ευχάριστη ώστε θέλω να τη διατηρήσω όλο το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα τα Χριστούγεννα μού φέρνουν μία μελαγχολία. Αρχίζω και σκέφτομαι ότι περνάει ο καιρός, νομίζω τον εαυτό μου ακόμα για παιδάκι, αλλά δεν είμαι...περνάνε τα χρόνια, σκέφτομαι όλα όσα συνήθιζα να κάνω μικρότερη με τους φίλους μου, που τώρα πια δεν κάνουμε γιατί έχουμε μεγαλώσει και κάποιοι από αυτούς έχουν παντρευτεί και κάνει οικογένειες... Είναι αρκετά λυπηρό... Από Φλεβάρη και μετά συνέρχομαι πάλι χαχα!
    Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και χρόνια νιώθω τα Χριστούγεννα μια κάθοδο στον εσωτερικό μου κόσμο. Στις αναμνήσεις, τις νοσταλγίες, στον χρόνο παλιά. Μια γαλήνη, ένα βάπτισμα στο όμορφο φαίνεσθαι ολόγυρά μας. Μια έντονη ανάγκη για τρυφερότητα, συντροφιά, μικρές ζεστές απλές στιγμές με τα αγαπημένα πρόσωπα. Ανάγκη για επικοινωνία και φυσική επαφή.
    Για ένα ποτάκι, για γλυκά. Για ένα λικέρ της ζωής.
    Στέλνω φιλιά Αναστασία, να είσαι καλά και να έχεις όμορφες γιορτινές μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs