Εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών - Τρίκαλα

28.12.19


Τι μπορεί να είναι ομορφότερο από αυτές τις μικρές αποδράσεις; Όλοι πια ξέρουν πόσο μου αρέσει να ταξιδεύω, μικρές ή μεγάλες αποστάσεις – δεν έχει σημασία για εμένα. Σημασία έχει να ξεφεύγω για λίγο από την καθημερινότητα. 
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ να οργανώσω μία εκδρομή λίγες ημέρες κάπου μακριά (εκτός Ελλάδας για την ακρίβεια, αλλά και εντός πάλι δεν είχα πρόβλημα). Όμως με διάφορα που συνέβησαν, δε στάθηκε δυνατό να γίνει. Ωστόσο, κατάφερα να πάω μία μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα, στον μύλο των ξωτικών!
Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας, όπου με δωρεάν είσοδο και δωρεάν δράσεις, μικροί και μεγάλοι γεμίζουν χαρά και χαμόγελα! 
Το σπίτι του Άη – Βασίλη, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το Βασίλειο των Ζαχαρωτών, το Βασίλειο των Λουλουδιών, το Παγωμένο Βασίλειο, το Βασίλειο των παιχνιδιών, το μουσείο Μανιταριών, το Παγοδρόμιο των Ξωτικών, το Καφέ των Ξωτικών, το εργοστάσιο σοκολάτας, η ζωγραφική προσώπου... είναι μόνο λίγα από όσα είδαμε. Ήταν μία πραγματική απόλαυση να πιούμε χυμό φρέσκων φρούτων, να μπλεχτούμε μέσα στο λουλουδένιο λαβύρινθο, να παρακολουθήσουμε επαγγελματικές ομάδες παραδοσιακών χορών στη μουσική σκηνή, και να παίξουμε σαν παιδιά στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια! Πραγματικά, πόσα χρόνια είχα να βρεθώ σε fun park!
Κι αφού είχαμε ευχαριστηθεί πολύ (πολύύυυυ όμως), πήγαμε μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Φάγαμε μπέργκερ και σουβλάκι σε ένα μαγαζί, όπου υπήρχε λαοθάλασσα και θεωρήσαμε μεγάλη επιτυχία που βρήκαμε τραπέζι τελικά... Όχι αδίκως βέβαια, μιας και σε αυτό το μαγαζί πρόσφεραν τα πιο νόστιμα μπέργκερ της περιοχής. Στη συνέχεια, σε ένα πολύ όμορφο μαγαζί σταθήκαμε για ένα γλυκό. Μία ζεστή σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια και ένα τσιζκέικ με μαρμελάδα φράουλα ήταν ίσως το αποκορύφωμα της απόλαυσης εκείνης της ημέρας.
Η κούραση το βράδυ έπεσε γλυκά στα βλέφαρά μας, μα ξαπλώσαμε με καρδιά γεμάτη χαρά και από τα όμορφα που ζήσαμε... Βλέπεις, ακόμα και μία μονοήμερη είναι αρκετή για να νιώσεις ευγνωμοσύνη!

You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Πάντως Αναστασάκι, ακόμα και έτσι βρήκες τρόπο να ξεφύγεις και να περάσεις καλά. Τρελαίνομαι για την ενέργειά σου και τον τρόπο που χαίρεσαι τη ζωή!
    Να περνάς πάντα όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις τι μου αρέσει περισσότερο σε εσένα, μικρή μου; Ότι όπου και να πας, νιώθεις ευγνωμοσύνη. Δεν έκατσε ο ένας προορισμός; Πας αλλού, χωρίς να γκρινιάζεις, αλλά αντιθέτως με χαρά και με ανοιχτή καρδιά. Γι' αυτό και στο τέλος περνάς καλά.
    Σε φιλώ γλυκά και εύχομαι ένα όμορφο σαββατοκύριακο! ❤️

    ΥΓ. Τώρα βλέπω ανάρτησή σου για Δαλματικές Ακτές. Τρέχω να τη διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι ιδιαίτερα Αναστασία που, γιορτινές μέρες, μπόρεσες να γευτείς μια τέτοια όμορφη εκδρομή. Ειδικά σε μια πόλη που τελευταία έχει ανέβει πολύ σε ομορφιά και χάρη.
    Καλή πρωτοχρονιά να ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λέει η καρδούλα σου! Χαίρομαι πολύ που κατάφερες να πας εκδρομούλα, που τόσο ήθελες! Και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν να πραγματοποιήσω ένα ταξιδάκι μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα, στον μύλο των ξωτικών αλλά τελικά βρέθηκα αλλού. Αχαχα! Τα κάνω κάτι τέτοια! Το έχω στην λίστα μου για το 2020. Καλά να περνάς πάντα Αναστασία μου με πολλά ταξίδια και εκδρομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs