Η κοτόπιτα της Ναστιάνας

19.12.19


Κάτι που αγαπώ σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι οι πίτες. Όλων των ειδών. Θα μπορούσα να ζω μόνο με πίτες. Θα σας δώσω λοιπόν συνταγή για την αγαπημένη μου κοτόπιτα, που δεν είναι άλλη από κοτόπιτα με μπεσαμέλ! Τα υλικά δένουν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα... λιώνει στο στόμα! Ό,τι πρέπει δηλαδή για να συνοδεύσει το γιορτινό τραπέζι σας!


Η κοτόπιτα της Ναστιάνας

♥ ένα φύλλο κουρού (εγώ βάζω του εμπορίου, εσείς μπορείτε να ανοίξετε φύλλο μόνοι σας)
♥ 1 φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο
♥ 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
♥ μισή κονσέρβα μανιτάρια
♥ 200 γραμμάρια τριμμένο ρεγκάτο και μοτσαρέλα
♥ αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για την μπεσαμέλ:
♥ 50 γρ. βούτυρο
♥ 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
♥ 2-3 κούπες γάλα (όσο πάρει)

Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Τα σουρώνουμε για να αφήσουν τα υγρά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Η μπεσαμέλ θα αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα λαχανικά και το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια, και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί μας και απλώνουμε από πάνω το μείγμα.
Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει. 


Είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα  ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Καλή σας απόλαυση!

You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs