Ημέρες γεμάτες εργασία και συναισθήματα

26.11.18





Δεν είμαι εδώ για να παραπονεθώ, ακόμα μία φορά. Συνήθως μου λένε ότι γκρινιάζω. Ίσως και να έχουν δίκιο, τώρα που το σκέφτομαι. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν γκρινιάζω για όσα έχω, αλλά θέλω να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα και νιώθω συνεχώς πως ο χρόνος τρέχει και εγώ δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα σχεδόν. Η αλήθεια είναι, όπως ήδη γνωρίζετε, ότι έχω πολλά που πρέπει να κάνω και να φροντίζω καθημερινά και αυτό με κάνει να αισθάνομαι παραγωγική και δημιουργική, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα που μένουν πάντα πίσω... και στο τέλος μαζεύονται και δεν πρέπει είτε να το πάρω απόφαση πως δε θα γίνουν ποτέ, είτε να πιεστώ και να τα κάνω χάνοντας ώρες από τον ύπνο μου.

Κάπως έτσι πάνε και τα πράγματα με το ιστολόγιο αυτό εδώ. Το ιστολόγιό μου το αγαπώ, και θέλω πολύ να το ενημερώνω και να καταγράφω όλα όσα επιθυμώ να μοιράζομαι, αλλά λόγω του ότι το έχω σαν χόμπι δε θα ήθελα να νιώθω άγχος και γι' αυτό. Συνεπώς εδώ βλέπετε μία ανάρτηση που έχει αργήσει πολύ, αλλά... οι υπόλοιπες δουλειές μου είχαν προτεραιότητα. 

Κατά πάσα πιθανότητα, τη διαβάζετε ενώ εγώ δε βρίσκομαι στο σπίτι, μιας και την είχα ήδη γράψει νωρίτερα και την είχα προγραμματίσει για σήμερα, αλλά θα σας μιλήσω για αυτήν την απουσία μου κάποια άλλη στιγμή.


11) Τι θα έλεγα στον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο εαυτό μου;   
Θυμάσαι πώς ήσουν ένα χρόνο πριν; Δεν μπορούσες καν να φανταστείς τι σου έκρυβε το μέλλον... Δεν μπορούσες να φανταστείς ότι ήσουν ικανή για τόσα πράγματα που έκανες τελικά, δεν ήξερες ποιους θα γνωρίσεις, τι θα γίνει... Και τώρα, κοίτα... Τίποτα δεν είναι ίδιο με πέρυσι... Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή αυτή τη στιγμή, έχε ευγνωμοσύνη, τίποτα δε θα είναι ίδιο με αυτό που ζεις τώρα. Απόλαυσέ το. 

12) Τι με ενόχλησε σήμερα; 
Δε θα το έλεγα ακριβώς ενόχληση... αλλά περισσότερο πίεση και άγχος. Ένα email που έλαβα για να αναλάβω κάποια δουλειά, πράγμα που σημαίνει αρκετές ώρες ενασχόλησης από την πλευρά μου. 

13) Τι μου έδωσε έμπνευση σήμερα; 
Διάβασα λίγο ακαδημαϊκά μαθηματικά και αυτό με έκανε να πετάω από χαρά, μιας και ανακάλυπτα από την αρχή όλα αυτά που αγάπησα. Επίσης, μιας και τέλειωσα - παραδόξως - μια ώρα νωρίτερα από τη δουλειά, γύρισα σπίτι και εμπνεύστηκα από τον καιρό για να φτιάξω μία ζεστή σουπίτσα (τη μανιταρόσουπα που σας έδειξα). 

14) Ποια είναι η ένοχή μου απόλαυση; 
Τα γλυκά! 

15) Ένα συναίσθημα που προκάλεσα σε κάποιον σήμερα 
Μάλλον ευγνωμοσύνη, στη μαμά μου, που τη βοήθησα σε δουλειές του σπιτιού, παρ' ότι ήμουν αρκετά πιεσμένη με τα δικά μου καθήκοντα.

16) Τι μου άρεσε περισσότερο στη μέρα μου;
Αρχικά, μου άρεσε που δεν είχαμε μάθημα στο μεταπτυχιακό σήμερα, λόγω του Πολυτεχνείου, χαχα. Και πολύ περισσότερο χάρηκα γιατί στη γιορτή ενός πολύ κοντινού και αγαπημένου συγγενή, ήμασταν όλοι μαζί οικογενειακώς, και κάναμε την ημέρα του ξεχωριστή.

17) Σήμερα είδα... 
... μία ταινία πολύ δυνατή, που λέγεται Αόρατης Επισκέπτης. Θα μιλήσω εκτενέστερα για την ταινία στο τέλος του μήνα με τη σχετική ανασκόπηση που συνηθίζω να κάνω.

18) Σήμερα άκουσα... 
"Ο Θεός να σε έχει καλά και να σου δίνει δύναμη να βοηθάς τα παιδιά", από μητέρα μαθητριών μου. Ένιωσα απίστευτη χαρά και ευγνωμοσύνη.

19) Σήμερα ένιωσα... 
...θυμό, πολύ θυμό. Γιατί νιώθω ότι με εκμεταλλεύονται. Μάλλον πρέπει να πάψω να είμαι τόσο καλή και να λέω σε όλα ναι για να ευχαριστήσω τους πάντες.

20) Εάν είχα μόνο ένα παράθυρο που θα μπορούσα να κοιτάζω για 6 μήνες, τι θέα θα ήθελα να έχει; 
Ένα μεγάλο κήπο θα ήθελα να βλέπω, κατά πάσα πιθανότητα. 




Φιλιά πολλά!


You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Αναστασία μου, υπάρχουν καθημερινά στιγμές που αισθανόμαστε ότι θέλουμε τόσα να κάνουμε αλλά ο χρόνος τρέχει, οι υποχρεώσεις πολλές και ΔΕΝ τσουλάει η κατάσταση όπως θα θέλαμε. Αλλά δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε και πάρα πολύ ούτε να μιζεριάζουμε ούτε να γκινιάζουμε άντε λίγο να μας πιάνει το παράπονο ίσως; Όσο προσπαθούμε να μην φοβόμαστε ούτε να χαλιόμαστε. Να μην κάνεις τίποτα... εκεί είναι το πρόβλημα.Όσο για τον θυμό, Εγώ προσωπικά εδώ και πάρα πολλα χρόνια το έχω γυρίσει σε δύναμη και δημιουργικότητα.
    Περιμένω να μας πεις για την ταινία, θα ήθελα να μάθω περισσότερα.
    Καλή σου εδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδί μου καλό, το να έχεις πράγματα να κάνεις, είναι θετικό κι ευχάριστο. Ξέρω ότι είναι εκνευριστικό να θες να κάνεις κι άλλα πράγματα και αναγκαστικά να μένουν πίσω, αλλά κάνεις όσα μπορείς και προλαβαίνεις. Το κακό θα ήταν αν έβλεπες τη ζωή να περνάει δίπλα σου και εσύ να ήσουν αδρανής και στάσιμη...
    Όσο για την εκμετάλλευση που λες, σκέψου καλά μήπως έχεις αφήσει πολύ ανοιχτά τα όρια γύρω σου και γι' αυτό βρίσκουν τρόπους να παίρνουν από εσένα περισσότερα από όσα θες να δώσεις. Οριοθετήσου σαφέστερα και δε θα συμβεί ξανά το ίδιο.
    Σε φιλώ! Καλή εβδομάδα να έχεις μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα Αναστασία. Σαν δημιουργικός άνθρωπος νιώθεις να θέλεις να κάνεις όλο και πιο πολλά πράγματα και μάλιστα όλα μαζί. Το αντιμετωπίζω και εγώ και είναι επώδυνο. Μπορεί να σου δημιουργήσει μια κρίση άγχους και πανικού.
    Δεν κυνηγάμε το χρόνο μήτε στόχους. Βάζουμε σειρά και προτεραιότητα και όλα θα γίνουν.
    Καλή βδομάδα να σου ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs