Απίθανη κοτοσαλάτα διαίτης

26.5.20



Ξέρεις πόσο λατρεύω να σου δίνω συνταγές, ειδικά αν είναι εύκολες, γρήγορες και υγιεινές. Σήμερα σου έχω άλλη μία σαλάτα με κοτόπουλο (ή αλλιώς κοτοσαλάτα), η οποία είναι ό,τι πρέπει για όσους προσέχουμε τη διατροφή μας. Χαμηλές θερμίδες, αλλά εξαιρετικά νόστιμη και «πλούσια» που μας χορταίνει και μας γεμίζει θρεπτικά συστατικά. 

Απίθανη κοτοσαλάτα διαίτης

💙 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
💙 5-6 φύλλα μαρούλι
💙 1 καρότο
💙 4-5 ντοματίνια
💙 Μερικές σταφίδες
💙 Μερικά καρύδια χοντροκομμένα
💙 Λίγο λάδι
💙 Ξύδι βαλσάμικο
💙 Μουστάρδα
💙 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
💙 Πιπέρι
💙 Καρίνο


Ρίχνουμε στο κοτόπουλο πιπέρι και καρίνο και στις δύο πλευρές και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ψηθεί, χωρίς λάδι, αλλά όποτε το χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νερό. Προσωπικά, κόβω το φιλέτο στη μέση, ώστε να είναι πιο λεπτό και να ψηθεί γρηγορότερα. 
Στο μεταξύ, πλένουμε καλά το μαρούλι και τα ντοματίνια, τα κόβουμε, τρίβουμε και το καρότο και τα τοποθετούμε όλα μαζί στη σαλατιέρα. 
Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια στη σαλάτα μας.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 
Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το λάδι, το βαλσάμικο, λίγη μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σως. 
Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα μας. 
Έτοιμη!


Οι δοσολογίες είναι για 1 άτομο.
Η ποσότητα των υγρών για τη σως είναι ανάλογα τα γούστα μας. Για παράδειγμα, εγώ δε βάζω πολύ λάδι, βάζω περισσότερο βαλσάμικο και μουστάρδα. 
Είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως κυρίως γεύμα. Είναι ιδανικό για βραδινό, αλλά και για μεσημεριανό.



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs