Hello September ❤

3.9.18



Ο Σεπτέμβριος είναι πια εδώ. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γυρίσει από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, εάν πήγαμε, και οργανώνουμε το πρόγραμμά μας για τη νέα σεζόν. «Τώρα… κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», όπως έλεγε η μαμά μου όταν ήμουν μικρότερη, για να επισημάνει πως το άνοιγμα των σχολείων είναι κοντά και τελειώνει η ξενοιασιά του καλοκαιριού. Πολλά έχουν αλλάξει από εκείνα τα χρόνια, αλλά πάντα ο Σεπτέμβρης με κάνει να αισθάνομαι πως είναι ώρα για νέα ξεκινήματα. Άλλωστε, μπορεί σχολείο να μην πηγαίνω πλέον, όμως σαν καθηγήτρια έχω αρκετά περισσότερες υποχρεώσεις από τότε, και ας μην ξεχνάμε ότι είμαι και φοιτήτρια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Επομένως… θέλοντας και μη, θα καθίσω πλέον στον πάγκο μου, ως κατεργάρα του καλοκαιριού κι εγώ.
Συνήθως χαίρομαι με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου. Χαίρομαι, γιατί είμαι άνθρωπος που θέλω και επιζητώ την οργάνωση στην καθημερινότητά μου, όπως επίσης και τη δημιουργικότητα. Κι αυτή τη δημιουργικότητα τη βρίσκω μέσα στη δουλειά μου ως επί το πλείστον, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που προκύπτουν καμιά φορά. Φέτος, ωστόσο, δεν ξέρω εάν χαίρομαι ή όχι. Το καλοκαίρι μου ήρθε μετά από μία πολύ δύσκολη και κουραστική χρονιά, και δε θα έλεγα ότι ξεκουράστηκα – τουλάχιστον όχι πνευματικά. Ήταν περίεργο αυτό το καλοκαίρι, γι’ αυτό και αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να αποφασίσω πώς θα οργανώσω τη νέα σχολική χρονιά μου. Έχω δίπλα μου την ατζέντα μου και σημειώνω – οι ιδέες πολλές, η διάθεση μπόλικη θα έλεγα, αλλά ο χρόνος μοιάζει να είναι περιορισμένος. Θα δούμε! Έχουμε ακόμα λίγο καιρό να κατασταλάξουμε.
Μέσα στο πρόγραμμα που προσπαθώ να φτιάξω, θα θέσω και πάλι κάποιους στόχους που θέλω να υλοποιήσω μέσα στο μήνα. Επειδή ρωτήθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση για ποιο λόγο θέτω στόχους, θα απαντήσω εδώ. Οι λόγοι είναι διάφοροι. Αρχικά, θέλω να έχω καταγεγραμμένα κάποια πράγματα που επιθυμώ να κάνω στο άμεσο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, βάζω και ένα πρόγραμμα. Άλλος λόγος είναι – κυρίως για τους μικρότερους στόχους – πως δε θέλω να παραμελώ τον εαυτό μου. Μπορεί μερικοί στόχοι να φαίνονται ανούσιοι, όμως πραγματικά εμένα με κινητοποιούν για να φροντίσω τον εαυτό μου και τους γύρω μου και να μην ξεχαστώ από την καθημερινότητα. Οι στόχοι μου, λοιπόν, αυτή τη φορά:

*Να εκτυπώσω τις φωτογραφίες από το ταξίδι μου – επιμένω!
*Να πίνω περισσότερο νερό.
*Να διαβάσω τουλάχιστον 2 βιβλία.
*Να δω τουλάχιστον 2 ταινίες.
*Να πάρω μια μέρα το πρωινό μου στη βεράντα.
*Να ξεκινήσω ξανά προπονήσεις – αρκετά χαλάρωσα τον Αύγουστο.
*Να μαγειρεύω εγώ στο σπίτι για μία ολόκληρη εβδομάδα.

*Να αφιερώσω ποιοτικό χρόνο στα άτομα που αγαπώ.
*Να σκέφτομαι περισσότερο πριν μιλήσω.
*Να αφιερώσω ένα βράδυ στον εαυτό μου, χαλαρώνοντας με σπα, αρωματικά κεράκια κι ένα βιβλίο... ίσως κι ένα ποτήρι κρασί!
*Να κάνω τουλάχιστον 3 από τα παραπάνω.



Ακόμα, σας είχα μιλήσει για ένα ακόμα blog project που θέλω να ξεκινήσω. Το είχα ήδη ξεκινήσει παλιότερα, αλλά διακόπηκε, και έτσι λέω τώρα να το πιάσω από την αρχή. Μέσα από αυτό το project, το 5-year-journal, καταγράφουμε σκέψεις, στόχους, συναισθήματα και στιγμές και μέσα από τις ερωτήσεις του είμαστε σε θέση να βλέπουμε την πρόοδό μας σε διάφορους τομείς. Αφήνω εδώ τις ερωτήσεις που διαμόρφωσα για το Σεπτέμβρη, εντελώς ενδεικτικά, για όποιον θα ήθελε να το κάνει ακόμα και σε ιδιωτικό επίπεδο.




Αυτά από εμένα προς το παρόν! Θα περιμένω να μου πείτε τι προγραμματίζετε για το Σεπτέμβρη. Έχετε οργανώσει το πρόγραμμά σας; Έχετε βρει τους ρυθμούς σας;


Καλό και δημιουργικό μήνα σε όλους!
Καλά να περνάτε!
Πολλά φιλιά!
💜





You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Τι ωραίοι στόχοιιιιι! Κλέβω ιδέες για να κάνω κι εγώ άμεσα κάτι από αυτά που γράφεις! Μου άρεσαν πολύ! ;)
    Είχα ξαναδεί σχετικά με το journal, μου αρέσει σαν ιδέα, αλλά μια φορά που είπα να το δοκιμάσω δεν το τήρησα και με ευλάβεια. Θα περιμένω όμως να δω τη δική σου πορεία.
    Καλή εβδομάδα, αγάπη! 💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό τους μοιράζομαι μαζί σας, για να παίρνετε ιδέες, αλλά να μου δίνετε ιδέες και εσείς! ;)
      Να είσαι καλά, φιλιά πολλά! :)))

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σου Αναστασία.
    Καλή βδομάδα. Θα σου ευχηθώ ολόψυχα καλό ξεκίνημα εκπαιδευτικής χρονιάς. Χαίρομαι που σου αρέσει το αντικείμενό σου, είναι σημαντικό αυτό, και μου αρέσει η στοχοθεσία σου.
    Εγώ, συνταξιούχος επαγγελματικά γαρ, οι ρυθμοί μου κινούνται ακόμα και σε καλοκαιρινή διάθεση βοηθούντος και του καιρού.
    Τι σχεδιάζω ; είναι κάμποσα πράγματα που εκκρεμούν στην οικογενειακή ζωή και πρέπει να τρέξουν.
    Εδώ στον κύκλο μας στα μπλογκ μας να ξεκινήσουμε δημιουργικά. Με τις εμπνεύσεις και τα δρώμενά μας που τόσο όμορφα τρέχουν.
    Πάω να ρίξω μια ματιά στο Ημερολόγιό σου που πρότεινες.
    Να είσαι καλά, εύχομαι τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι αλήθεια ότι η εργασία μου είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μου και το απολαμβάνω τόσο πολύ!
      Εύχομαι και σε εσένα όσα θες στην οικογενειακή σου ζωή, να γίνουν και να ευχαριστηθείς! Καλή έμπνευση και πολλή δημιουργία και φαντασία και στην μπλογκερική ζωή! ;)
      Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα! :)))

      Διαγραφή
  3. Για εμένα ο Σεπτέμβρης είναι μία επιμήκυνση του καλοκαιριού. Δεν έχω υποχρεώσεις και πράγματα που πρέπει να κάνω, πέραν από τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα του συζύγου και του μικρού γιου (όχι και τόσο μικρός τελικά, αλλά όσο να'ναι είναι ο μικρός μου).
    Πάντως ξεκίνησα να θέτω κι εγώ κάποιους στόχους δειλά δειλά και βλέπουμε πώς θα πάει.
    Φιλιά πολλά μικρή μου. Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι η καθημερινότητα που έχεις να είναι τόσο γαλήνια και ήρεμη και να απολαμβάνεις τις στιγμές με την οικογένειά σου.
      Πολλά φιλάκια! :)))

      Διαγραφή
  4. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πόσο εμμονικός είμαι με τη στοχοθεσία και την οργάνωση... Αυτήν την περίοδο ωστόσο οι στόχοι μου και οι σκέψεις μου γυρίζουν γύρω από θέματα στην προσωπική μου ζωή και αρκετά στην ακαδημαϊκή. Δόξα τω Θεώ είχα ένα ολόκληρο καλοκαίρι να σκέφτομαι, και τώρα που ξαναβάζουμε τα κεφάλια μέσα είμαι έτοιμος να αρχίσω την υλοποίηση.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι όλα να πάνε όπως τα ονειρεύεσαι :)))

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι να πετύχεις όσους περισσότερους στόχους γίνεται! Όσον αφορά εμένα, ο βασικός μου στόχος είναι να ξεκινήσω κάποιο άθλημα και διατροφή, γιατί τα έχω παρατήσει καιρό τώρα. Αν καταφέρω να βάλω ξανά λίγη οργάνωση σε αυτό το θέμα, θα το θεωρήσω μεγάλη επιτυχία.
    Καλή σου μέρα, κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βάλεις οργάνωση, κάνε πρόγραμμα και για εμένα! :D
      Καλή τύχη εύχομαι!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs