Zwiebelkuchen für Sascha (Κρεμμυδόπιτα)

6.9.18


Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο, πολύ αγαπημένο μου. Για να σας τον  γνωρίσω λίγο, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος έζησε στη Γερμανία αρκετά χρόνια. Τώρα, που είναι πλέον στην Ελλάδα και μπορεί να γιορτάζει εορταστικές γιορτές και γενέθλια ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, ήθελα στη γιορτή του, αντί δώρου, να μαγειρέψω για εκείνον κάτι ξεχωριστό. Κάτι που θα τον ξάφνιαζε με την πρωτοτυπία του. Κατόπιν έρευνας στο πολύ στενό οικογενειακό του περιβάλλον, έμαθα ποιο ήταν το αγαπημένο φαγητό των παιδικών του χρόνων, το οποίο είχε να το γευτεί από τότε που ζούσε ακόμα στη Γερμανία. Και αμέσως σκέφτηκα πως αυτό θα ήταν μοναδικό για την περίσταση! Και το όνομα αυτού; Zwiebelkuchen! Ελληνιστί… η κρεμμυδόπιτα.


Zwiebelkuchen für Sascha

5 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
3 αυγά
250 γρ. τυρί ρεγγάτο ή άλλο τυρί τριμμένο
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
φύλλο κουρού
λάδι ή φυτίνη
αλάτι και πιπέρι


Τσιγαρίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10'.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσουν λιγάκι, προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος.
Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την πίτα με το υπόλοιπο φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.


σ.σ.: "Sascha" είναι το χαϊδευτικό του Αλέξανδρου στα γερμανικά και αυστριακά.
Έχει τις ρίζες του στη Ρωσία.




You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Δεν εχω φαει ποτε κρεμμυδοπιτα, θελω να μαθω εντυπωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία τελικά. Τα κρεμμύδια γλυκίζουν, δεν είναι τόσο βαριά η γεύση δηλαδή... Γενικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή και ιδέα, και συνταγή! Μπράβο! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε Εγώ έχω φάει ποτέ Κρεμμυδόπιτα.
    Θα την σημειώσω να υπάρχει το cookbook μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο μετά που θα κρυώσει λίγο ακόμα ο καιρός, θα είναι ό,τι πρέπει!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Μπράβο για την σκέψη σου και την υλοποίηση Αναστασία μου. Γενικά δεν θυμάμαι, να έχω δοκιμάσει κρεμμυδόπιτα ή κάτι αντίστοιχο. Θα είναι εντυπωσιακό.
    Ευχαριστούμε για την γευστική πρόταση. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά τρελαίνομαι για πίτες και γι'αυτό έχω δοκιμάσει να φτιάξω πολλών και διαφόρων ειδών, με ό,τι βασικό υλικό μπορείς να σκεφτείς. Αυτή ήταν ακόμα μία δοκιμή για πίτα και μπορώ να πω ότι με ξάφνιασε ευχάριστα!
      Πολλά φιλιά Μαρίνα μου!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs