Ο Λυκάνθρωπος - The Wolfman

6.6.17



Η ανέμελη, παιδική ηλικία του Λόρενς Τάλμποτ τελείωσε απότομα το βράδυ, που πέθανε η μητέρα του. Στην προσπάθεια του να ξεπεράσει την απώλειά της και να ξεχάσει όλα όσα ακολούθησαν, απομακρύνεται από την οικογένειά του και για ολόκληρες δεκαετίες διακόπτει κάθε σχέση με το οδυνηρό παρελθόν. Όταν η αρραβωνιαστικιά του αδελφού του, ζητάει τη βοήθειά του προκειμένου να βρεθεί ο αγαπημένος της, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ο Λόρενς αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του και να συνυπάρξει με τον πατέρα του. Τίποτα πια όμως δεν  είναι ίδιο καθώς αποτρόπαια, φριχτά εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και παντού βασιλεύει ο τρόμος. Στην προσπάθειά του να βρει το δολοφόνο του αδελφού του, αλλά και να προστατέψει τη γυναίκα που αγαπά, ο Λόρενς καλείται να σταματήσει το μακελειό, για να κλείσει ο κύκλος του αίματος. Όμως σε αυτή τη μάχη δε βγαίνει αλώβητος. Η αναμέτρηση του με το τέρας, που σκορπίζει το θάνατο, θα σταθεί μοιραία για εκείνον και θα ανακαλύψει μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού του και του παρελθόντος του, την οποία σφραγίζει ένα τρομακτικό πεπρωμένο, που δεν μπορούσε ποτέ του να φανταστεί…

Μία εξαιρετική ταινία τρόμου, όπου μία δυνατή ιστορία αγάπης καταλήγει να έχει ένα οδυνηρό τέλος. Τι θα μπορούσε να πει άλλωστε κανείς για τον Benicio Del Toro και τον Anthony Hopkins, των οποίων οι ερμηνείες είναι ασυναγώνιστες; Εκτός από αυτούς τους δύο, το υπόλοιπο cast είναι εξίσου αξιόλογο και συγκροτείται από δυνατά ονόματα, όπως Hugo Weaving, Geraldine Chaplin, Emily Blunt… Δυνατές σκηνές που προσέθεταν μαγεία, τοπία που σε ταξίδευαν στη βικτωριανή και λίγο σκοτεινή εποχή, μυστήριο γύρω από το θρύλο της λυκανθρωπίας, μουσική που παρέσυρε στο γοτθικό πνεύμα…
Πραγματικά, περίμενα να είναι μία καλή ταινία, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και μάλιστα την κατέταξε στις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών! Αξίζει να τη δείτε!


Extra πληροφορίες για την ταινία:

  • Η ταινία αν και γυρίστηκε το 2008 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2010.
  • Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αγγλία, σε όσες περιοχές δεν είχε πλήξει, από άποψη οικιστικής αισθητικής και ανάπλασης, ο βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η παραγωγή μπορούσε, με ελάχιστες παρεμβάσεις, να αναβιώσει το σκοτεινό, ομιχλώδες βικτωριανό Λονδίνο.
  • Μια σημαντική σκηνή της ταινίας γυρίστηκε στο  χωριό Lacock στο Wiltshire. Το χωριό προστατεύεται και διατηρείται από τον οργανισμό Brittains National Trust. Ο κινηματογραφικός κολοσσός Universal δώρισε  το ποσό των 5.000 λιρών στην οργάνωση ως αντάλλαγμα επειδή τους έδωσαν την άδεια να κάνουν εκεί γυρίσματα.
  • Ο 7 φορές νικητής των Όσκαρ make up artist Ρικ Μπέικερ, είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταμόρφωσης του Μπενίσιο Ντελ Τόρο σε λυκάνθρωπο. Η εφαρμογή κρατούσε 3 ώρες και η αφαίρεσή του περισσότερο από 1 ώρα.
  • Η ταινία κέρδισε τελικά το Όσκαρ «Καλύτερου Μακιγιάζ». Πρόκειται για το δεύτερο φιλμ με λυκανθρώπους, που κερδίζει Όσκαρ. Το πρώτο ήταν το «An American Werewolf in London» του 1981.  Και αυτή τη φορά ο Ρικ Μπέικερ ήταν ο υπεύθυνος της επιτυχίας.
  • Για τον Άντονι Χόπκινς είναι η δεύτερη φορά, που λαμβάνει μέρος σε διασκευή ταινίας με πρωταγωνιστή ένα τέρας.  Η πρώτη ήταν το remake του Φράνσις Φορντ Κόπολα στην ταινία «Dracula» το 1992.
  • Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο ήταν μεγάλος θαυμαστής της πρωτότυπης ταινίας «The Wolfman» του 1941 με πρωταγωνιστή τον 4 φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Κλοντ Ρέινς.
  • Ο χαρακτήρας του Λόρενς Τάλμποτ στην ταινία βασανίζεται από την ανάμνηση της μητέρας του, που πέθανε όταν ήταν μικρός. Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, που τον υποδύθηκε, είχε χάσει τη μητέρα του σε ηλικία 9 ετών.



Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:








You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ! Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο απλά δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω! Η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική!

      Διαγραφή
  2. Ταινιάρα! Και μόνο τα τοπία να βλέπεις, φτάνει και περισσεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιιι, φοβερά τοπία! Πραγματικά σε ταξίδευαν!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Και δική μου αγαπημένη πλέον, επίσης! :)))

      Διαγραφή
  4. Πολύ δυνατό καστ! Θα την αναζητήσω, γιατί δε τη γνώριζα καθόλου!
    Φιλάκιαααα!!! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όλοι ένας κι ένας Σταυρούλα! Να τη δεις και να μου πεις εντυπώσεις!
      Φιλιάάάααα! ❤

      Διαγραφή
  5. Αναστασία μου με έπιασες αδιάβαστη. Δεν την γνώριζα καθόλου, αλλά μάντεψε τι θα δω την Παρασκευή χαχα
    Λάτρεψα την παρουσίαση σου και μου άρεσαν τρελά η έξτρα πληροφορίες.
    Σε ευχαριστούμε για την πρόταση ταινίας.
    Φιλάκια πολλά 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη δεις εννοείται! Ελπίζω να σου αρέσει Μαρίνα μου! Θα περιμένω να μου πεις πώς σου φάνηκε τελικά!
      Πολλά φιλάκια!!! ❤

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs