Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς - Kate Saunders

19.6.17


Τρεις γυναίκες δολοφονούνται στο βικτωριανό Λονδίνο.
Ποιο είναι το νήμα που ενώνει τις ζωές τους;
Κρυμμένη πίσω από την άσπιλη μάσκα μιας καθωσπρέπει χήρας αρχιδιακόνου, η Λετίσια Ροντ εξιχνιάζει άλυτα μυστήρια με οξυδέρκεια και απόλυτη διακριτικότητα…
Εκείνο το μουντό απόγευμα, η κυρία Ροντ ξεκινά για το Λίνκολν­σαϊρ, όπου θα αναλάβει χρέη γκουβερνάντας στην οικογένεια του σερ Τζέιμς Κόλντερστον. Ο άνεμος σφυροκοπά τα τζάμια της άμαξας με τα υγρά κιτρινισμένα φύλλα, ενώ στο μυαλό της έχουν αποτυπωθεί τα λόγια της αγαπημένης της οικονόμου «Γιατί δεν την παντρεύεται αμέσως να τελειώνει η ιστορία;»
Την ίδια ώρα, ο νεαρός Τσαρλς Κόλντερστον είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε έναν ανάρμοστο γάμο με την πανέμορφη Έλεν.
Η ταπεινή καταγωγή αυτής της εντυπωσιακής γυναίκας, η σχέση της με έναν καρδιοκατακτητή και ένα ανώνυμο γράμμα που την αποκαλεί πόρνη πυροδοτούν τις εξελίξεις.
Ο ευυπόληπτος σερ προσπαθεί να εμποδίσει πάση θυσία αυτή τη σχέση του γιου του, για να μην καταστραφεί η αίγλη του στη δημόσια ζωή του Λονδίνου, και αναθέτει στον γνωστό ποινικολόγο Φρέντερικ Τάισον να ερευνήσει την υπόθεση.
Καθώς ξετυλίγεται το νήμα του παρελθόντος, η Λετίσια Ροντ διαπιστώνει ότι στα δωμάτια του αριστοκρατικού πύργου των Κόλντερστον κρύβονται πολλά άφατα μυστικά, που θα σφραγίσουν τη μοίρα αυτών των ανθρώπων.

Τα Μυστικά του Γουιστάιντ ζωντανεύουν σε μια ντινκενσιανή ατμόσφαιρα μυστηρίου και φωτίζουν τις επιπτώσεις της βικτοριανής ηθικής στο γυναικείο φύλο.
Η ακαταμάχητη ντετέκτιβ Λετίσια Ροντ υπογράφει τη λύση του μυστηρίου...

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Είχα αναφέρει και παλιότερα ότι όταν θέλω να επιλέξω ένα βιβλίο, προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από το εξώφυλλό του. Για το συγκεκριμένο βιβλίο όμως, αυτό ήταν αδύνατο. Το εξώφυλλό του με τράβηξε σαν μαγνήτης και δεν μπορούσα να του αντισταθώ. Σε συνδυασμό δε, με την περιγραφή του οπισθοφύλλου, κατάφεραν να με κατακτήσουν. Κάπως έτσι αυτό το βιβλίο ήρθε στα χέρια μου.
Δεν έχω διαβάσει πολλά αστυνομικά, όμως έχω καταλήξει λίγο-πολύ στα γούστα μου. Μπορώ επομένως να πω ότι το βιβλίο αυτό ήταν ακριβώς στα γούστα μου. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου. Η ιστορία τοποθετείται στο βικτωριανό Λονδίνο, στο μέσα του 19ου αιώνα, κάτι που την έκανε πραγματικά σαγηνευτική για εμένα. Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, μέσα από τα μάτια της Λέτι, κάτι που έδινε αμεσότητα τόσο στις σκηνές, στους διαλόγους, όσο και στο ίδιο το μυαλό της ντετέκτιβ. Καθ' όλη τη διάρκεια της αφήγησης απλώνεται μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, με πολλά και αναπάντεχα plot twists και σκηνές πραγματικής αγωνίας, ενώ σταδιακά αποκαλύπτονται πολλά μυστικά που έμεναν θαμμένα καλά για χρόνια. 
Χάρηκα ιδιαίτερα που η ιστορία επικεντρωνόταν κυρίως στην έρευνα και δε γίνονταν πολλές λεπτομέρειες για τους φόνους, μιας και το τελευταίο είναι κάτι που μου δημιουργεί μια δυσάρεστη αίσθηση.
Οι χαρακτήρες ήταν αρκετά καλά δομημένοι και ώριμοι, με όλες τις μη αναμενόμενες αντιδράσεις που έχει κάθε άνθρωπος. Μέσα από το βιβλίο καταφέρνεις να τους νιώσεις, να κατανοήσεις τα κίνητρά τους και τις κινήσεις τους και να τους συμπαθήσεις ίσως, όσο σωστοί ή όχι κι αν ήταν τελικά... Η κυρία Λέτι μάλιστα, μου θύμισε λίγο τη Μις Μαρπλ της Αγκάθα Κρίστι, ωστόσο πολύ περισσότερο καθοδηγούμενη από τη διαίσθησή της. Απόλυτα διορατική, διακριτική σε όλες τις κινήσεις της και δεν επαναπαύεται με τα προφανή συμπεράσματα.
Ο δολοφόνος αποκαλύπτεται αρκετά πριν το τέλος, όμως η συνέχεια από εκεί και πέρα γίνεται επικίνδυνη και κόβει την ανάσα!
Το «Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς» το αγάπησα ειλικρινά και το κατατάσσω στα αγαπημένα μου βιβλία που θα ήθελα κάποτε να ξαναδιαβάσω.


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Kate Saunders
Εκδόσεις: Διόπτρα
Αριθμός σελίδων: 352
ISBN: 978-960-605-252-1


Σχετικά με τη συγγραφέα, μπορείτε να δείτε εδώ.





You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον φαίνεται. Είναι και εποχής, κάτι που πάντα δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση. Ελπίζω να βρω χρόνο να το διαβάσω σύντομα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου αρέσει, όσο άρεσε και σε εμένα!

      Διαγραφή
  2. Τέτοια λες και με πιάνει απελπισία! Θέλω να το αποκτήσω τάχιστα!
    Καλή σου μέρα μικρή μου, καλή εβδομάδα να έχεις! Φιλάκια πολλά! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη χάνεις καθόλου χρόνο, λοιπόν! Κι επειδή ξέρω πάνω κάτω τα γούστα σου, σου λέω πως θα ξετρελαθείς!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Wow! Και μόνο από την περιγραφή του φαίνεται φοβερό! Μπράβο σου, έκανες πολύ καλή επιλογή! Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες!
    Θα το προσθέσω σίγουρα στη wish list μου και ελπίζω να το αγοράσω πολύ γρήγορα!
    Φιλάκια πολλά γλυκουλένια μου! Καλή και δημιουργική εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πάντα ένα άγχος, εάν το βιβλίο που επέλεξα τελικά αποδειχθεί καλή επιλογή. Ευτυχώς, ήταν πραγματικά υπέροχο!
      Φιλάκια πολλά Μάρθα μου!

      Διαγραφή
  4. Συνονόματή μου, καταρχάς χαίρομαι που σε (ξανα)βρίσκω!
    Η βιβλιοπρότασή σου με ενθουσίασε, μπήκε κιόλας στη λίστα μου!
    Η παρουσίασή σου, εξαιρετική!

    Να είσαι καλά και να 'χεις όμορφη μέρα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω ξανά πίσω στα λημέρια μας! :))) αν και για να είμαι ειλικρινής, είμαι αρκετά αποστασιοποιημένη από τη... γειτονιά.
      Καλή σου μέρα και σε εσένα! Πολλά φιλιά! :)))

      Διαγραφή
  5. Χαίρομαι που ήταν τόσο καλό τελικά. Διατηρώ επιφυλάξεις για εκείνα που διαφημίζονται πολύ, γιατί πολλές φορές ισχύει η παροιμία που λέει όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Ευτυχώς όμως το ένστικτό σου σε έβγαλε ασπροπρόσωπη. Μετά από την κριτική σου, σκοπεύω να το αναζητήσω κι εγώ.
    Σε χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της ίδια λογικής είμαι κι εγώ, Ιάσονα, αλλά στάθηκα πολύ τυχερή σε αυτό! :))
      Φυσικά και να το αναζητήσεις! Θα περιμένω μάλιστα να μου πεις και εντυπώσεις σου όταν το διαβάσεις.
      Φιλάκιααα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs