Οι περιπέτειες ενός Κινέζου στην Κίνα - Ιούλιος Βερν

20.3.17




Ένας νεαρός πάμπλουτος Κινέζος κληρονόμος, ο Κιν-Φο, βαριεστημένος από τη... ζωή του, που τη βρίσκει κενή και άχαρη, αποφασίζει να... σκοτωθεί. Όμως, προτιμάει  ν' αναθέσει σε άλλους να τον σκοτώσουν για να δώσει στον εαυτό του μιαν αλλόκοτη συγκίνηση!
Κάποια στιγμή όμως, αλλάζει γνώμη, ανακαλύπτει τη γλύκα της ζωής και τρέχει σαν αφηνιασμένος να βρει τους... φονιάδες του για να τους πληροφορήσει πως... άλλαξε σχέδια!
Συναρπαστικές, όλο αγωνία περιπέτειες, πρωτότυπες κινέζικες γραφικές συνήθειες, κι ένα απροσδόκητο ευτυχισμένο τέλος, ακολουθεί.
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τι να πει κανένας για τον Ιούλιο Βερν και τα βιβλία του... Είναι όλα ένα κι ένα. Εδώ θα μιλήσω όμως για τις Περιπέτειες ενός Κινέζου στην Κίνα, ένα βιβλίο που απέκτησα στο Παζάρι Βιβλίου.
Πολλές περιπέτειες ξεκινούν για τον Κιν-Φο όταν αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, αλλά και πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα της ζωής και της ευτυχίας... Πότε κάποιος είναι ευτυχισμένος; Χρειάζεται χρήματα κανείς για να νιώσει αυτή τη συγκίνηση που προσφέρουν η ηρεμία και η αγάπη στην ψυχή του ανθρώπου;
Το βιβλίο μάς χαρίζει απλόχερα πολλές συνήθειες των Κινέζων, πολλά εθιμοτυπικά τους, καθώς και πολλά ιστορικά γεγονότα. Μα το σπουδαιότερο από όλα, ήταν το λεπτό -και κάποιες φορές καυστικό- χιούμορ του συγγραφέα.
Αυτό το βιβλίο πραγματικά το απόλαυσα τόσο πολύ, ώστε κάθε φορά που έπρεπε να σταματήσω προσωρινά την ανάγνωση ένιωθα τύψεις που άφηνα για λίγο στην άκρη τις περιπέτειες του "φίλου" μου (πλέον) Κιν-Φο!
Όσο και αν το οπισθόφυλλο είχε προλάβει να με ενημερώσει για το ευτυχές τέλος, ένιωθα πραγματική αγωνία... και όσο για τις τελευταίες σελίδες, αισθάνθηκα μέσα μου τρομερή συγκίνηση και χαρά για την αίσια κατάληξη της ιστορίας!


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν
Εκδόσεις: Ατλαντίς
Σελίδες: 208
ISBN: 960-07-0033-8



You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Να τα και τα spoiler στο εξώφυλλο χαχα! Δεν πειράζει! Το χαρούμενο τέλος είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Δε το έχω διαβάσει και μου αρέσει πολύ η υπόθεση. Θα το αναζητήσω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, autospoiler :D Παρ' όλα αυτά, είχε αγωνία για να μάθεις πώς θα τα καταφέρει ο Κιν-Φο, άσε που έλεγε για ευτυχισμένο τέλος αλλά υπήρχαν πολλά θέματα να σε κρατούν, εκτός του πρωταγωνιστή.
      Πολλά φιλιάάάααα! :))))

      Διαγραφή
  2. Είναι υπέροχο βιβλίο Αναστασία μου.
    Αν κάτι λατρεύω στο blog σου, είναι που τις κριτικές τις πας ένα βήμα παρακάτω και μιλάς για τα συναισθήματα που σου δημιουργεί κάθε βιβλίο! Αυτό με κάνει πραγματικά να θέλω να διαβάσω, ότι δεν έχω διαβάσει!
    Να είσαι πάντα καλά, να μοιράζεσαι την αγάπη σου, για τα βιβλία!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχεις διαβάσει;
      Να σου πω την αλήθεια, κριτής λογοτεχνίας δεν είμαι, άρα κρατάω και μοιράζομαι αυτό που μου αφήνει προσωπικά το κάθε βιβλίο. ;-)
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρινάκι μου, πολλά φιλάκια! :))))

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs