Ένα άλλοθι για τρία εγκλήματα - Agatha Christie

9.3.17


Η Αντέλ Φόρτεσκιου έπαιζε γκολφ, σ' ένα από τα αριστοκρατικά γήπεδα του Μπαίυτον Χηθ. Ο Πέρσιβαλ Φόρτεσκιου έλειπε, για εμπορικές υποθέσεις, στη Νότιο Αγγλία. Η δεσποινίς Ραμσμπότομ έριχνε πασιέντζες, κλεισμένη στο δωμάτιό της και ο Λάνσελοτ περιδιάβαζε ανέμελος στα παρισινά βουλεβάρτα. Και την ίδια ώρα, η δεσποινίς Γκρόσβενορ, ιδιαιτέρα γραμματέας, τα είχε χαμένα, γιατί "έφταιγε" το τσάι, όπως τουλάχιστον είχε πει ο Ρεξ Φόρτεσκιου, λίγο πριν πεθάνει.
Η Αντέλ Φόρτεσκιου έπαιρνε το τσάι της στη βιβλιοθήκη, ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα. Ο Λάνσελοτ είχε ανέβει να δει τη θεία του, τη δεσποινίς Ραμσμπότομ. Η Γκλάντυς Μάρτιν κοίταζε συνεχώς έξω απ' το παράθυρο και η κυρία Κραμπ γκρίνιαζε αδιάκοπα.
Η μις Μαρπλ είχε το ελάττωμα να χώνει τη μύτη της παντού και ο επιθεωρητής Νηλ, της Σκότλαντ Γυαρντ, δίσταζε να πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση...
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Το πρώτο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι που διάβασα στη ζωή μου και αμέσως κατάλαβα γιατί είναι η πιο πολυδιαβασμένη και περισσότερο μεταφρασμένη συγγραφέας, αλλά και γιατί καλείται «η βασίλισσα του αστυνομικού».
Πολύ μυστήριο, φόνοι απροσδόκητοι και δύσκολο να καταλάβω το σκοπό τους… με κράτησε σε αγωνία και σε περιέργεια μέχρι και την τελευταία σελίδα. Στο μυαλό μου γύριζαν ένα σωρό ύποπτοι που θα είχαν λόγους να διαπράξουν όλους αυτούς τους φόνους, αλλά έπεσα έξω σε όλους.
Το μικρό μειονέκτημα μόνο… ότι η μις Μαρπλ δεν παρουσιάστηκε αρκετά μέσα στο έργο, αν και η λιγοστή παρουσία της στάθηκε ικανή για να δώσει πολλή τροφή για σκέψη στον επιθεωρητή Νηλ.
Σίγουρα, μετά από αυτό, θέλω να διαβάσω κι άλλα πολλά βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Εν αναμονή λοιπόν για τα επόμενα!


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Agatha Christie
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Σελίδες: 186
ISBN: 960-517-019-1


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πόσα χρόνια έχω να διαβάσω Αγκάθα Κρίστι... Νομίζω πως δεν το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο, αλλά μάλλον καιρός είναι να ξαναπιάσω το αστυνομικό που τον τελευταίο καιρό με πολιορκεί, γιατί πολύ το έχω αφήσει στην άκρη και αρχίζει να μου λείπει!
    Καλό σαββατοκύριακο, χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τόσο καιρό που το λες, άντε λοιπόν, μια απόφαση είναι: Ποιο αστυνομικό μυθιστόρημα θα επιλέξεις! Αχαχαχα!
      Φιλάκια πολλά! Καλό σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs