Ανασκόπηση Μαρτίου

31.3.17


Ο Μάρτιος απεδείχθη ένας μήνας αρκετά παραγωγικός, γεγονός που με χαροποίησε πολύ, καθώς ο Φεβρουάριος δεν είχε να δείξει κάποιο άρτιο αποτέλεσμα στα διαβάσματά μου.
Αυτό το μήνα λοιπόν διάβασα:
  1. Οι περιπέτειες ενός Κινέζου στην Κίνα, του Ιούλιου Βερν.
  2. Ο νόμος του Μέρφυ, του Arthur Bloch. Κλασικό βιβλίο για κλασικά απαισιόδοξους. Είναι αξιοπερίεργο το πόση απαισιοδοξία μπορεί να χωρέσει σε κάποιες σελίδες. Παρ’ ότι κάποια τα βρήκα υπερβολικά, πολλά ήταν εκείνα που τα βλέπω να συμβαίνουν κατά συρροήν.
  3. Το ποδήλατο και το αερόστατο, της Ράνιας Κυρκιντάνου. Μία μικρή ιστορία για ένα αερόστατο που κατάφερε να το σκάσει από όσους ήθελαν να βλάψουν τον κόσμο, τη στιγμή που ένα παλιό ποδήλατο παραπετάχτηκε από την ιδιοκτήτριά του στη θέση ενός καινούριου. Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί δωρεάν και ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.
  4. Ο μαγικός σελιδοδείκτης, του Ηρακλή Λαμπαδαρίου.
  5. Η μαύρη λαχτάρα του μωβ, της Ερμιόνης Κοντολαιμάκη. Μία μικρή ιστορία για ένα τετράδιο που ζωντανεύει, χαίρεται, αγωνιά... Κυκλοφορεί δωρεάν και ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
  6. Η ζωή του κλόουν, της Αλκμήνης Γιαμπανίδου. Γιατί ένα παιδί αποφασίζει να γίνει κλόουν μεγαλώνοντας; Κυκλοφορεί δωρεάν και ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
  7. Το στοίχημα της αγάπης, της Susan Wiggs.
  8. Χιονοθύελλα με άρωμαπικραμύγδαλου, από την Camilla Läckberg.
  9. Η ποντικοπαγίδα, της Agatha Christie. Πιθανότατα θα μιλήσω σύντομα εδώ στο blog γι’ αυτό το έργο.
  10. Οι τρίλλιες που σβήνουν, ποιητική συλλογή της Μαρίας Πολυδούρη.


Τώρα, οι ταινίες που είδα νομίζω πως ξεπέρασαν σε πλήθος κάθε προηγούμενο. Τι είδα λοιπόν:
  1. Sherlock Holmes #1
  2. Sherlock Holmes #2 
  3. V for Vendetta
  4. Θανάσιμα εργαλεία – Η πόλη των οστών (The mortal instruments - City of Bones). Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Cassandra Clare, η ταινία αυτή είναι μία ιστορία δράσης και περιπέτειας, εμπλεκόμενη με επιστημονική φαντασία, με πρωταγωνίστρια τη Lily Collins. Δείτε το trailer της ταινίας εδώ.
  5. Παραδεισένια οστά (The lovely bones). Η μικρή Σούζι δολοφονείται από ένα γείτονα, όμως δεν μπορεί να αφήσει την οικογένειά της. Έτσι, νοερά τους βοηθάει να ανακαλύψουν την αλήθεια, κι η ίδια ανακαλύπτει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ. Μία περιπέτεια που σε κρατάει σε διαρκή εγρήγορση και ανεβάζει την αδρεναλίνη. Δείτε το trailer εδώ.
  6. Φοβού τον πεθερό (All nighter), την οποία μάλιστα είδα στον κινηματογράφο. Μία πολύ καλή κωμωδία, που μόλις κυκλοφόρησε, με απίθανους ηθοποιούς. Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.


Φυσικά, δε θα έπρεπε να παραλείψω να αναφέρω τις δύο θεατρικές παραστάσεις που παρακολούθησα:
  1. Δείπνο ηλιθίων, στο θέατρο Κάππα
  2. Νίκη, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Εύχομαι και ο Απρίλιος, που θα είναι εδώ σε λίγες ώρες, να αποφέρει το ίδιο δημιουργικούς καρπούς.




You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Wow! Ο Μάρτιος πήγε περίφημα, Αναστασάκι μου! Και μπόλικα βιβλία διάβασες, και ταινιούλες είδες, και σε θέατρο! Μπράβο, έτσι συνέχισε και τον Απρίλιο!
    Καλό ξημέρωμα! Φιλάκια πολλά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μάρθα! Το ίδιο εύχομαι και για εσένα! :)

      Διαγραφή
  2. Ααα! Και καλό μήνα! (ξεχάστηκα, άλλαξε η ημέρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς σου φάνηκε η Πολυδούρη; Σου άρεσε; Θυμάμαι όταν το είχα πρωτοδιαβάσει, μικρή ήμουν σαν εσένα, είχα συγκινηθεί πάρα πολύ. Από τότε, όποτε μου ερχόταν στο νου, την ξαναδιάβαζα.
    Καλό μήνα μικρούλα μου, με υγεία! Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες κι εσύ... συγκινητικοί οι στίχοι των ποιημάτων της!
      Καλό μήνα, εύχομαι! :)))

      Διαγραφή
  4. Το All nighter δεν το έχω δει ομολογώ, αλλά αφού σου άρεσε θα του ρίξω μια ματιά. Όμορφο Απρίλιο να έχεις Αναστασία μου και εύχομαι να είναι εξίσου παραγωγικός, αν όχι περισσότερο :) Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά καλό και είχε ενδιαφέρον σαν πλοκή, αν πας πες μου μετά τη γνώμη σου!
      Καλό μήνα και σε εσένα Μαρίνα μου! Με υγεία!
      Πολλά φιλιάάάαα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs