Ανασκόπηση Φεβρουαρίου

1.3.17


Με το πέρας του Φεβρουαρίου κάθισα να κάνω μία μικρή ανασκόπηση σε όσα διάβασα και είδα μέσα στο μήνα. Το αποτέλεσμα με απογοήτευσε λίγο, αν και για να είμαι ειλικρινής το περίμενα και το είχα στο νου μου καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.
Τι διάβασα λοιπόν:

  1. Η νυχτερίδα, όπου κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο Harry Hole. Του Jo Nesbø, εκδόσεις Μεταίχμιο.
  2. Η ερωμένη του βασιλιά, του Jacques Tournier. Εκδόσεις Σμίλη.
  3. Υπερηφάνεια και προκατάληψη, της Jane Austen. Εκδόσεις Σμίλη.
Μόνο αυτά τα τρία. Είναι λυπηρό, μα αναμενόμενο. Λίγο που ξεκίνησε το νέο εξάμηνο στο μεταπτυχιακό, λίγο η ασθένεια που με κράτησε σε αποχή για μια εβδομάδα περίπου, λίγο με το ότι καταπιάστηκα με ογκώδη βιβλία (μιας και η Υπερηφάνεια και Προκατάληψη, και ακόμα περισσότερο αυτό που διαβάζω τώρα είναι πραγματικά μεγάλα), λίγο το ότι αυτό το μήνα γενικά-δεν-είμαι-καλά…
Όσο για τις ταινίες που είδα, ήταν σίγουρα περισσότερες από αυτές που βλέπω γενικά κατά μέσο όρο σε ένα μήνα. Είδα λοιπόν:

  1. Η οργή των Τιτάνων - Wrath of the Titans. Επιστημονικής φαντασίας ταινία. Όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά πέρασε κατά κάποιον τρόπο ένα ανιαρό σαββατόβραδο.
  2. Ο κύριος Χολμς – Mr Holmes. Έχω γράψει ήδη εδώ.
  3. Υπερηφάνεια και προκατάληψη - Pride and Prejudice (2005). Μιας και το είδα αμέσως μετά το τέλος του βιβλίου, μου άφησε πολύ-πολύ κακή εντύπωση. Γρήγορες εναλλαγές στις σκηνές, αλλαγές στο σενάριο (που εντάξει δεν επηρέαζαν τόσο την πλοκή αλλά είτε μιλάς για το έργο είτε όχι)… Γενικά δε μου άρεσε και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική εφόσον έχω διαβάσει το βιβλίο. Αμφιβάλλω όμως για το τι καταλαβαίνει κάποιος όταν βλέπει την ταινία και δεν έχει ακόμα διαβάσει το βιβλίο.
  4. Η μαύρη ντάλια - The Black Dahlia. Έχω γράψει πιο αναλυτικά εδώ.


Συνεπώς, το Reading Challenge έχει μείνει λίγο πίσω. Μα ελπίζω πως αυτός ο μήνας θα είναι πιο δημιουργικός και εγώ θα είμαι πιο συνεπής. Αυτά προς το παρόν.


Καλημέρα και καλό μήνα!


You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Εγώ νομίζω ότι και πολλά είναι αυτά τα 3, δεδομένου ότι είναι μεγάλα βιβλία που απαιτούν τον χρόνο τους, οπότε καθόλου απογοήτευση μη νιώθεις!
    Καλό αναγνωστικό και δημιουργικό μήνα εύχομαι! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα με στενοχωρεί πάντως, γιατί πραγματικά τον τελευταίο καιρό όλο κάτι γίνεται και διαβάζω λίγο. Ας ελπίσουμε ότι ο Μάρτιος θα πάει καλύτερα.
      Καλό και δημιουργικό μήνα Σταυρούλααα! :))))

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά τα πήγες! Είναι λογικό κι ανθρώπινο να μην έχουμε πολλές φορές κέφι ή να τυχαίνει κάτι που να μας βγάζει εκτός προγράμματος... Άσε που έχεις διαβάσει ήδη τόσα πολλά βιβλία, που δεν έχει μείνει πίσω το Reading Challenge, αλλά αντιθέτως είσαι πολύ μπροστά.
    Καλό μήνα Αναστασάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το goodreads το ίδιο μου λέει. Είμαι "τόσα" βιβλία μπροστά από το πρόγραμμα, αχαχαχα!
      Καλό μήνα Μάνοοο! :)))

      Διαγραφή
  3. Κοριτσάκι μου ήταν ο Φλεβάρης και για εμένα ένας περίεργος μήνας, αρκετά μελαγχολικός, δε μου πήγε καλά ούτε στα διαβάσματα. Ένα μόνο θα σου πω, θα αναγκαστώ να επιστρέψω το βιβλίο που έχω δανειστεί από τη βιβλιοθήκη γιατί λήγει η προθεσμία και δυστυχώς δεν έχω προλάβει να το ολοκληρώσω.
    Ας ελπίσουμε ότι θα μας πάει καλύτερα αναγνωστικά ο Μάρτιος!
    Πολλά φιλάκια μικρούλα μου ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως μπορείς να ανανεώσεις την προθεσμία. Δε χάνεις κάτι να πας και να ρωτήσεις.
      Καλό μήνα με περισσότερα βιβλία λοιπόν! :)))

      Διαγραφή
  4. Αναστασία μου, μια χαρά τα πήγες και θα τα πας καλύτερα τον Μάρτιο.
    Παλιότερα είχα διαβάσει το "Υπερηφάνεια και προκατάληψη" αλλά αν θυμάμαι ήταν άλλες εκδόσεις. Την ταινία πάλι δεν την έχω δει ολόκληρη για να είμαι ειλικρινής. Από τις ταινίες δεν εχω δει μόνο την "Ο Κύριος Χολμς"
    Τα φιλιά μου κούκλα μου! 💛

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ελπίσουμε ότι θα πάμε καλύτερα αυτό το μήνα!
      Να τον δεις τον κύριο Χολμς, Μαράκι μου! Ήταν αρκετά καλή, μου άρεσε!
      Πολλά πολλά φιλάκια! :))))

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs