Κοτόπουλο με σουσάμι, ρύζι και μπρόκολο 🍛

24.6.20



Και μιας και πριν λίγες μέρες λιγουρευτήκαμε το κινέζικο και σου έδωσα συνταγή για τηγανητό ρύζι... και είπαμε πως αυτήν την περίοδο είναι κάπως δύσκολο να τρέχουμε σε εστιατόριο... με το κοτόπουλο με σουσάμι που σου προτείνω, θα φέρουμε την κινέζικη κουζίνα στο σπίτι μας! Το κοτόπουλο με σουσάμι, ρύζι και μπρόκολο είναι μια άπαχη εναλλακτική και έχει απολαυστική, γλυκιά, ξινή και πικάντικη γεύση. Θεϊκός συνδυασμός!


Κοτόπουλο με σουσάμι, ρύζι και μπρόκολο

🍛 100 γρ. καστανό ρύζι
🍛 250 γρ. μπρόκολο
🍛 300 γρ. ή 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 
🍛 25 γρ. μέλι
🍛 25 mL σάλτσα σόγιας
🍛 45 mL νερό 
🍛 5 γρ. κορν φλάουρ
🍛 τζίντζερ (κατά βούληση)
🍛 μπούκοβο (κατά βούληση) 
🍛 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Ετοιμάζουμε το καστανό ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. 
Ενώ βράζει το ρύζι, κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό. 
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ, το τζίντζερ και το μπούκοβο σε ένα μπολάκι. 
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τη σάλτσα. 
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε μαζί με το ρύζι και το μπρόκολο. 


Για 2 άτομα. 


You Might Also Like

4 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs