Ερωτικές Ιστορίες Μιας Παιδικής Ηλικίας - Μάνος Κοντολέων

25.1.17


‟Εφτά αλληλένδετα διηγήματα με θέμα την ερωτική παραφορά, το χαμό μέσα στην ηδονή, το σύμπλοκο λαγνείας και αμαρτίας, – την ταυτόχρονη συνειδητοποίηση έρωτα και θανάτου μέσα στην παιδική ηλικία. Ένα βιβλίο ζοφερό και αποκαλυπτικό, στα όρια του φανταστικού, του τρόμου, του παραμυθιού και της ψυχανάλυσης – που φωτίζει αλλιώς το έργο ενός από τους πιο πολύπλευρους συγγραφείς της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Οι «Ερωτικές Ιστορίες Μιας Παιδικής Ηλικίας» είναι ένα βιβλίο που αφιερώνεται στα παιδιά και στους εφήβους. Στις ηλικίες που αφυπνίζεται το ερωτικό συναίσθημα. Τα πρώτα σκιρτήματα, οι πρώτες ερωτικές και σεξουαλικές εκρήξεις, οι πρώτες σχέσεις που εμπεριέχουν πόθο… Στιγμές και περίοδοι που όχι απλά μένουν χαραγμένες στη μνήμη κάθε ανθρώπου, αλλά διαμορφώνουν και την προσωπικότητά του.
Στα διηγήματα αυτού του βιβλίου, ο Μάνος Κοντολέων κάνει αναφορές στο ανικανοποίητο, στην έξαψη, στην αγωνία, στη φαντασίωση… Οι ήρωές του, παιδιά και έφηβοι, προσπαθούν να ανακαλύψουν αυτή τα γενεσιουργό δύναμη και υποτάσσονται στο μυστηριώδες και υπόγειο κάλεσμα του έρωτα.
Τα διηγήματα έχουν αλληγορικό χαρακτήρα και μέσα από το φανταστικό (στοιχεία παραμυθιού), ο συγγραφέας καταφέρνει να συμβολίσει όλα αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βιώνουν οι έφηβοι.

Έχοντας διαβάσει και το «Αποφάσισα να σκοτώσω τον Ερμόλαο», καταλήγω στο ότι τελικά μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής του Μάνου Κοντολέων. Σίγουρα θα αναζητήσω περισσότερα έργα του στο μέλλον.
*Οι «Ερωτικές Ιστορίες Μιας Παιδικής Ηλικίας» διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή.


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων
Εκδόσεις: Δήγμα
Αριθμός σελίδων: 84
ISBN: 978-960-8187-66-5


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs