Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα, καρότο και κολοκύθα

13.10.25

 



    Όταν αρχίζει να δροσίζει και οι μέρες να μικραίνουν, μια ζεστή σουπίτσα βελουτέ είναι κάτι που γεμίζει την ψυχή μας θαλπωρή. Και μιας και είμαι...φθινοπωράκιας, τι πιο φθινοπωρινό από την κολοκύθα;; Στη σημερινή συνταγή μου, η γλυκοπατάτα, το καρότο και η κολοκύθα συνδυάζονται τόσο αρμονικά, που το αποτέλεσμα είναι τόσο γλυκό και βελούδινο που θα κολλήσεις!
    Πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, εύκολη και γρήγορη, είναι μια καλή λύση για βραδινό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα, καρότο και κολοκύθα

  • 300 γρ. γλυκοπατάτα
  • 2 μέτρια καρότα
  • 300 γρ. κολοκύθα (γλυκιά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 λίτρο νερό
  • ½ κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο (ή σκόνη)
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
  • Καπνιστή πάπρικα κατά βούληση
  • Προαιρετικά για γαρνίρισμα: κολοκυθόσποροι, κρουτόν ή γιαούρτι
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους όλα τα λαχανικά.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, τα καρότα και την κολοκύθα σε κύβους και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να πάρουν γεύση.
  4. Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, τα μπαχαρικά,
  5. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά περίπου.
  6. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα να γίνει βελουτέ.
  7. Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους ή κρουτόν - ή αν θέλουμε έξτρα κρεμώδη υφή, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!


Η ανάρτησή μου αυτή συμμετέχει στο δρώμενο Φθινοπωρινό Παζάρι Ιδεών.
Δείτε λεπτομέρειες και τις υπόλοιπες συμμετοχές εδώ.



You Might Also Like

1 comments

  1. Πόσο μου αρέσουν οι σούπες, Αναστασία μου, και μάλιστα αυτού του είδους!
    Αγαπώ κολοκύθα, πάει και με την εποχή και το καιρό!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση.

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs