🍁 Vegan muffins με μήλο, κανέλα και σταφίδες 🧡

8.10.25

 

vegan muffins με μηλο, κανελα, σταφιδες

Ο Οκτώβρης δεν κάνει ποτέ θόρυβο. Γλιστράει ήσυχα ανάμεσα στις τελευταίες ζεστές μέρες του Σεπτέμβρη και στις πρώτες βραδιές που χρειάζεσαι ζακέτα. Η κουζίνα αρχίζει να μοσχοβολάει μήλο και κανέλα, κι η καρδιά θυμάται πόσο απλή και γλυκιά μπορεί να είναι η θαλπωρή.

    Έτσι, σήμερα σας φέρνω μια συνταγή που ταιριάζει γάντι σε αυτό το κλίμα:

Μικρά muffins με μήλο, σταφίδες και κανέλα.

    Είναι ιδανικά για το πρωινό της Κυριακής, για το ταπεράκι του παιδιού στο σχολείο ή για να συνοδέψεις ένα ζεστό τσάι στο παράθυρο καθώς πέφτουν τα πρώτα φύλλα 🍂


Vegan muffins με μήλο, κανέλα και σταφίδες


Υλικά (για 12 muffins):

2 μήλα, πολτοποιημένα στο μούλτι

160 ml χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

100 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

6 χουρμάδες λιωμένοι

260 γρ. αλεύρι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

1 χούφτα σταφίδες

5-6 βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)


🧁 Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανακατεύουμε τον χυμό, το ξύσμα, το λάδι, τη ζάχαρη (ή τους χουρμάδες) και το μήλο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή χάρτινες θήκες.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μοσχοβολήσει το σπίτι.


💡 Μυστικό για επιπλέον μαγεία:

Αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με επιπλέον κανέλα, ή να φτιάξουμε ένα απλό γλάσο πορτοκαλιού (ζάχαρη άχνη - χυμός πορτοκαλιού - κανέλα) και να το ρίξουμε από πάνω.



Καλή επιτυχία!


Η ανάρτησή μου αυτή συμμετέχει στο δρώμενο Φθινοπωρινό Παζάρι Ιδεών.

Δείτε λεπτομέρειες και τις υπόλοιπες συμμετοχές εδώ.


Με αγάπη,






You Might Also Like

0 comments

Στην παρέα των Top Blogs