«Τρεις καλές σκέψεις»

21.9.18



Είναι περίεργο όταν κοιτάς προς τα πίσω τις ημέρες. Η σημερινή μοιάζει ίδια με τη χθεσινή και η χθεσινή μοιάζει ίδια με την προηγούμενη κι όμως, στο πέρασμα του χρόνου τίποτα δεν είναι ίδιο τελικά. Οι μέρες πέρασαν πάλι και εγώ είμαι αρκετά απορροφημένη από τη δουλειά μου. Κάθε μέρα φαίνεται ίδια με την προηγούμενη κι όμως οι αλλαγές διαδέχονται η μία την άλλη και αυτό με ξαφνιάζει μόλις το συνειδητοποιώ. Μαζί με τη δουλειά που πλέον μου παίρνει κυριολεκτικά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου, προσπαθώ να μπω σε ένα ρυθμό καθημερινότητας και να οργανώσω τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου. Δεν είναι αναγκαία κακό αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως πάντα κάτι αφήνω πίσω – σου έχω ξαναπεί για την αναβλητικότητά μου, έτσι δεν είναι;
Λοιπόν, εκεί που ήθελα να καταλήξω – πριν με πιάσει η φλυαρία μου – είναι στο ότι οι μέρες πέρασαν γοργά για άλλη μία φορά, και ήρθε η ώρα να σου δείξω το δεύτερο μέρος του ημερολογιακού Σεπτέμβρη μου. Θυμάσαι το 5-Year-Journal, φαντάζομαι… Ωραία!


11) Η ζωή μου θα ήταν ευκολότερη αν...
...αν η μέρα είχε περισσότερες ώρες!

12) Πώς ξόδεψα τον ελεύθερο χρόνο μου σήμερα;
Αυτή η ερώτηση ήρθε την πιο κατάλληλη ημέρα. Λοιπόν αρχικά το πρωί που είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, τακτοποίησα λίγο το γραφείο μου και διάβασα το βιβλίο μου. Το βραδάκι, μετά τα μαθήματα που είχα, πήγαμε στο Ηρώδειο και περάσαμε μία μαγική μουσική βραδιά! Για περισσότερα, κάνε κλικ στο σύνδεσμο.

13) Μία καλή επιλογή που έκανα τελευταία.
Θεωρώ πως τελευταία κάνω γενικά καλές επιλογές. Για παράδειγμα η επιλογή συναυλίας στο Ηρώδειο, το μίνι ταξίδι που θα κάνουμε στην Αίγινα τις προσεχείς ημέρες, και όχι μόνο… Ακόμα και κάποια νέες αγορές που έκανα αποδείχτηκαν τελικά καλές επιλογές.

14) Αγχώθηκα για κάτι σήμερα;
Γενικώς τις τελευταίες ημέρες έχω άγχος σχετικά με το πρόγραμμα και την  οργάνωση στο φροντιστήριο.

15) Μία σημαντική αλήθεια.
Η πιο δυνατή και σημαντική σχέση που μπορεί να αναπτύξει ένας άνθρωπος είναι με τον εαυτό του.  Εάν αυτή η σχέση είναι καλώς θεμελιωμένη, τότε μπορεί να έχει υγιείς σχέσεις και με άλλους ανθρώπους γύρω του.

16) Κάτι που μου δίνει ελπίδα.
Η πίστη που έχω στο Θεό.

17) Αυτό που πραγματικά έχει σημασία.
Να ζούμε την κάθε στιγμή με ένταση και να βρίσκουμε την ομορφιά σε κάθε τι γύρω μας και μέσα μας.

18) Ένας τρόπος για να χαλαρώσω.
Έχω αρκετούς τρόπους για να χαλαρώνω… όπως ένα φλιτζάνι χαμομήλι, ένα καλό βιβλίο, μία ταινία… όμως ο πιο αγαπημένος μου τρόπος για να διώχνω την ένταση και την κούραση της ημέρας είναι ένα αφρόλουτρο και η περιποίηση προσώπου και σώματος. (τα έχω ξαναπεί εδώ αυτά)

19) Κάτι για το οποίο δε χρειάζεται να ανησυχώ.
Αυτό που προσπαθώ να έχω στο μυαλό μου είναι πως γενικά δε χρειάζεται να ανησυχώ. Όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή, και όσα δε γίνουν σημαίνει πως υπήρχε λόγος που δεν έγιναν.

20) Τρεις καλές σκέψεις.
*Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβει.
*Με χαμόγελο και καλή διάθεση όλα γίνονται πιο εύκολα.
* Έχεις υγεία; Μπορείς τα πάντα!


Υπενθυμίζω πως εδώ μπορείς να βρεις τις ερωτήσεις που σχεδίασα για το Σεπτέμβρη.

5-Year-Journal




Σε χαιρετώ προς το παρόν!
Καλή σου μέρα και καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!







Follow me on

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Λοιπόν είναι όντως μεγάλη αλήθεια ότι η πιο σημαντική σχέση που μπορεί ενέν άνθρωπος να έχει είναι η σχέση του με τον εαυτό του... και ίσως και η πιο δύσκολα αποκτούμενη σχέση τελικά...
    Σε χαιρετώ και σου εύχομαι καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις καλή σχέση με τον εαυτό σου... Θέλει πολλή δουλειά.
      Φιλιά πολλά, Ιάσονα!

      Διαγραφή
  2. Ξέρεις, όταν διαβάζω τις απαντήσεις σου, και την προηγούμενη φορά και τώρα, μπαίνω στη διαδικασία να απαντάω κι εγώ για τον εαυτό μου... Και η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες ερωτήσεις δυσκολεύτηκα σήμερα και θα φύγω προβληματισμένη. Θα συμφωνήσω μαζί σου πάντως πως η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό και πως αν την έχεις μπορείς να κάνεις τα πάντα.
    Φιλιά πολλά, μικρή μου! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που έμμεσα σε βάζω σε μια διαδικασία να σκεφτείς κι εσύ. Είναι αλήθεια ότι μερικές ερωτήσεις ήθελαν λίγη σκέψη παραπάνω.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Κρατώ Αναστασία τις τρεις σου σκέψεις. Ότι πιο θετικό και τρυφερό σε μια όμορφη ανάρτηση ζωής.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι αυτές οι τρεις σκέψεις να γίνουν τροφή για σκέψη, σε όλους μας. :)
      Πολλά φιλιά! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Καλέ Εγώ πως έχασα το 5-Year-Journal (που το αγαπώ και το έχω αφήσει πίσω και αυτό) και τις ερωτήσεις που έφτιαξες;
    Αααα, με έφαγαν τα τελευταία που έχω περάσει και μου φαίνεται έχω χάσει επεισόδια. Αχαχα!
    Ε, ναι λοιπόν, το πιστεύω πιο απόλυτα πεθαίνεις πως η πιο σημαντικότερη σχέση της ζωής μας είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Αν εμείς τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας, να δεις πόσο ωραία και όμορφα έρχονται και τα υπόλοιπα.
    Τα φιλιά μου Αναστασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το project κι είπα να το ξεκινήσω δημοσίως, μπας και φιλοτιμηθώ να το διατηρήσω αυτή τη φορά.
      Είναι γεγονός πως αυτή η σχέση είναι η πιο σημαντική που μπορούμε να έχουμε, αλλά είναι πολύ, πολύ δύσκολο να το καταφέρουμε... Από εκεί και μετά, όλα γίνονται, όπως λες κι εσύ!
      Πολλά φιλάκια, Μαρία μου! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs