Σαββατοκύριακο στην Αίγινα

26.9.18



Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, στα μέσα του Σεπτέμβρη, βρήκαμε την ευκαιρία και το χρόνο για την τελευταία – όπως φαίνεται – εξόρμηση αυτού του καλοκαιριού. Και η Αίγινα ήταν ο καλύτερος προορισμός γι' αυτόν το σκοπό. 
Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού κόλπου και απέχει, με καράβι, μόλις μία ώρα και κάτι (περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο) από το λιμάνι του Πειραιά. Είναι ένα πολύ όμορφο, ήσυχο και γραφικό νησάκι, με πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις, καθώς και με πολύ λογικές τιμές, τόσο ως προς την πρόσβαση όσο και στη ζωή που μπορεί να προσφέρει. Εκπληκτικές παραλίες, πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό, και οι άνθρωποι χαμογελαστοί και πολύ πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. 
Δε γίνεται να παραλείψω πως η επίσκεψή μας στην Αίγινα είχε περισσότερο σαν στόχο το προσκύνημα στον ιερό ναού του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος έδρασε και ετάφη τελικά στο νησί. Ο καινούριος ναός που έχει χτιστεί είναι πραγματικά εντυπωσιακός και μεγαλειώδης, ενώ ο τάφος και το κελί του Αγίου είναι ανοιχτά στους χιλιάδες πιστούς που τα επισκέπτονται καθημερινά. Είναι αλήθεια πως όταν κάποιος πηγαίνει με καρδιά γεμάτη πίστη, δε γίνεται να μη συγκινηθεί, ειδικά στον τάφο του Αγίου, όπου κάποιοι από τους πιστούς έχουν την τύχη να ακούσουν το μπαστουνάκι του Αγίου να χτυπάει. Για εμάς, ωστόσο, το προσκύνημα δεν τελείωσε εκεί, καθώς είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με το παρεκκλήσι του Αγίου Ονουφρίου. 
Μέσα σε όλα τα θετικά που αποκομίσαμε, έτυχε εκείνες τις μέρες να διοργανώνεται η 10η γιορτή φιστικιού, ένα φεστιβάλ με καλλιτεχνικό αλλά και διατροφικό ενδιαφέρον.
Μπορεί να μην είχαμε το χρόνο να γυρίσουμε το νησί και να το δούμε ολόκληρο, σίγουρα όμως θα το επισκεφτούμε ξανά στο μέλλον. Άλλωστε, η πρόσβαση για τους κατοίκους της Αττικής είναι πολύ εύκολη και το νησί προσφέρεται άνετα για χαλαρές και ήρεμες διακοπές.








Follow me on

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Είναι πανέμορφη η Αίγινα και την επισκέπτομαι συχνά, γιατί πιστεύω πολύ στον Άγιο Νεκτάριο και θέλω να πηγαίνω για προσκύνημα. Η γιορτή του φυστικιού είναι πολύ όμορφη, αλλά θέλει αυτοσυγκράτηση να μη χαλάσεις πολλά χρήματα, με τόσες λιχουδιές στους πάγκους χαχα
    Χαίρομαι που περάσατε όμορφα Αναστασία μου. Βοήθεια σας, να 'ναι ο Άγιος Νεκτάριος και πάντα να ομορφοπερνάτε. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τα φιστίκια...είναι το κάτι άλλο! Είναι όλα πεντανόστιμα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!
      Και σε εσάς, βοήθειά σας να ειείν ο Άγιος. Φιλάκια πολλά, Μαρίνα μου!

      Διαγραφή
  2. Αναστασία,
    η Αίγινα είναι πανέμορφη. Την έχουμε επισκεφθεί οικογενειακά και έζουμε ζήσει όμορφες στιγμές εκεί. Πραγματικά αξίζει.
    Την καλησπέρα μου και χαίρομαι που περάσατε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι τόσο κοντά στην Αθήνα...! Οποιαδήποτε στιγμή είναι τόσο εύκολος προορισμός για μια απόδραση! :)
      Να είστε καλά και να ξαναπάτε!!!
      Καλό βράδυ, Γιάννη!

      Διαγραφή
  3. Η Αίγινα είναι πολύ όμορφο νησί και το βασικό πλεονέκτημα όπως είπες είναι πως η πρόσβαση είναι εύκολη και οι τιμές λογικές!
    Βοήθειά σας!
    Φιλιά πολλά, μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
      Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Να περνάτε πάντα όμορφα, κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ χαίρομαι που πέρασες όμορφα, έχω να πω χρόνια στην Αίγινα, ελπίζω να πάω κάποια στιγμή ξανά την γιορτή φιστικιού την ακούω πρώτη φορά από εσένα. Φαντάζομαι ήταν όλα νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιιι, έβρισκες φιστίκια κάθε είδους! Φαίνονταν όλα τόσο λαχταριστά! Και όχι μόνο! Έβρισκες πολλά προϊόντα ομορφιάς από φιστίκι, κοσμήματα, και διάφορα άλλα έργα τέχνης!
      Σου εύχομαι να ξαναπάς, Ελενάκι μου! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs