Η σαλάτα του Δημήτρη

28.9.18



Τις προάλλες συνάντησα στο δρόμο εντελώς τυχαία ένα παλιό μου φίλο, τον Δημήτρη. Με τον Δημήτρη λοιπόν, συνηθίζαμε να κάνουμε πολλή παρέα μέχρι πριν δύο χρόνια. Στη συνέχεια χαθήκαμε, και αυτό ήταν κάτι που με κλόνισε όταν το συνειδητοποίησα, για να είμαι ειλικρινής. Με κλόνισε γιατί δεν έγινε κάτι ώστε να απομακρυνθούμε. Απλώς, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, η ζωή μας άλλαξε απότομα και για τους δύο, με αποτέλεσμα να αφοσιωθούμε στην καθημερινότητά μας ο καθένας και σιγά σιγά να χαθούμε εντελώς.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τον σκεφτόμουν τον Δημήτρη μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια. Θα μου πει κανείς... "Τον σκεφτόσουν και τι έκανες γι' αυτό; Προσπάθησες να επικοινωνήσεις;". Η απάντηση είναι όχι. Δεν έκανα καμία απολύτως κίνηση. Κάποιες φορές ντρεπόμουν να επικοινωνήσω, από φόβο μήπως τον ενοχλήσω από τις υποχρεώσεις του, και άλλες φορές απλά το ανέβαλλα σκεπτόμενη ότι θα στείλω ένα μήνυμα αργότερα... πράγμα που δεν έκανα ποτέ τελικά - έχω μιλήσει πολλές φορές εδώ μέσα για το πόσο αναβλητική είμαι.
Μέχρι πριν λίγες μέρες που, όπως έγραψα πιο πάνω, τον συνάντησα στο δρόμο τυχαία. Ήταν αστείο γιατί κι οι δύο νιώσαμε σαν να μην είχε περάσει μια μέρα. Τόση οικειότητα και χαρά. Μείναμε στη μέση του δρόμου βομβαρδίζοντας ο ένας τον άλλο με νέα, σαν να προσπαθούσαμε να χωρέσουμε μέσα σε λίγα λεπτά αυτά τα δύο χρόνια που είχαμε χαθεί, ενώ συγχρόνως κι οι δύο βιαζόμασταν να πάμε στις δουλειές μας. Χαιρετιστήκαμε αρκετά λεπτά αργότερα με την υπόσχεση πως θα συναντηθούμε ξανά σύντομα κάτω από πιο χαλαρές συνθήκες για να πούμε όλα μας τα νέα πιο αναλυτικά... και να που έγινε! Λίγες μέρες μετά, βρεθήκαμε και απολαύσαμε ο ένας την παρέα του άλλου.
Ο Δημήτρης εκτός από ένας πολύ φιλότιμος νέος, είχε πάντα την ικανότητα να μου φέρνει φρέσκες ιδέες, που πάντα εκτιμούσα. Και μέσα σε όλες τις ιδέες που του έρχονταν, είχε και μερικές πολύ καλές στη μαγειρική.
Ιδού η σαλάτα του Δημήτρη λοιπόν!



Η σαλάτα του Δημήτρη


Μαρούλι
Ντομάτα
Ρόκα
Παρμεζάνα σε λεπτές φέτες
Κρουτόν
Για τη σως:
4 κουταλιές μαγιονέζα
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Μαϊντανό
Λίγο ξύδι


Βάζουμε τη μαγιονέζα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, την τριμμένη παρμεζάνα, το μαϊντανό και το ξύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για λίγο. Έχουμε έτοιμη τη σως μας.
Έπειτα, κόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και ψιλοκόβουμε την ντομάτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα και προσθέτουμε τα κρουτόν.
Ρίχνουμε λίγη σως και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα σε φέτες.
Έτοιμη!



You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Είδες τι κάνουν οι όμορφες συναντήσεις έτσι ; χαχαχαχα
    Και καλό θα είναι για όλους μας να μην χανόμαστε.
    Την καλησπέρα μου Αναστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να μη χανόμαστε, αλλά έλα που δυσκολευόμαστε να συγχρονίσουμε ωράρια και προγράμματα πολλές φορές...και κάπως έτσι χάνουμε επαφή για καιρό...
      Φιλιά πολλάάαα, Γιάννη! :)))

      Διαγραφή
  2. Άμα χαθούμε κι εμείς, μη μου ζητήσεις συνταγή. Θα σε απογοητεύσω! 😂
    Φιλιά πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοιάζει λίγο με σίζαρ ή μου φαίνεται;
    Πολύ εύκολη είναι πάντως, θα τη δοκιμάσω.
    Καλό σαββατοκύριακο να έχεις μικρή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι μοιάζει αρκετά με ceasar's!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. την σημειωσα για δοκιμη
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs