Μία μαγική βραδιά στο Ηρώδειο

18.9.18



Την προηγούμενη Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκα – για πρώτη φορά στη ζωή μου! – το Ηρώδειο. Κι αυτό ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία, γι’ αυτό και είμαι πολύ ενθουσιασμένη καθώς γράφω αυτή την ανάρτηση για να μοιραστώ μαζί σου την υπέροχη βραδιά που έζησα.
Ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, συναντήθηκαν στη σκηνή του Ηρωδείου, για ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι με έναν και μόνο σκοπό, τη στήριξη των 40.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Τρεις κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες, ο καθένας με τη δική του ιστορία, με το δικό του προσωπικό ύφος, με το δικό του στίγμα στη μουσική, με κοινό – ωστόσο – παρονομαστή το πιάνο τους, αφηγήθηκαν μέσα από τα τραγούδια τους το πώς οδηγήθηκαν στην τόσο αναγνωρίσιμη και αδιαμφισβήτητη από όλους σπουδαία μουσική πορεία.
Τρεις συνθέτες, λοιπόν, τρία πιάνα, αλλά και αξιόλογες ερμηνευτικές παρουσίες που με τη φωνή τους πλαισίωσαν τη μουσική βραδιά. Ένιωσα, ειλικρινά, ρίγος όταν εμφανίστηκε στη σκηνή ο Δάκης και η Σοφία Βόσσου… και  ήταν μεγάλος ο ενθουσιασμός μου όταν έβλεπα ολοζώντανα μπροστά μου να τραγουδούν η Μελίνα Ασλανίδου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ευρυδίκη, η Demy, o Χρήστος Μάστορας και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Ακόμα, ο Άκης Δείξιμος, ο Σπύρος Κλείσας, η Δήμητρα Σταθοπούλου, η Μαίρη Στεφανακίδη και  η Βάλια Σωμαράκη προσωπικά με εξέπληξαν ευχάριστα με τις ερμηνευτικές τους ικανότητες και τις χαρισματικές φωνές τους.
Μία γλυκιά και τρυφερή αίσθηση έδωσε στη συναυλία, επίσης, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, που έκλεισε τη βραδιά με τον καλύτερο τρόπο.
Ως θεατές, είχαμε την τεράστια ευκαιρία να απολαύσουμε μεγάλες επιτυχίες και ακούσματα από τους τρεις συνθέτες… τραγούδια και ακούσματα τα οποία όχι απλώς δεν ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνο, αλλά έμειναν αναλλοίωτα και αγαπήθηκαν επί δεκαετίες και ακούγονται μέχρι σήμερα. Ήταν πραγματικά συγκινητικό όταν τόσες χιλιάδες ψυχές μέσα στο Ηρώδειο τραγουδούσαν όλοι μαζί με μια φωνή τα πολυαγαπημένα αυτά τραγούδια.
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη εντύπωση μού προκάλεσε ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος στην έναρξη της συναυλίας είχε ένα ατυχές περιστατικό, και παρ’ όλα αυτά το αντιμετώπισε με χιούμορ. Καλοδιάθετος, ετοιμόλογος, και όπως φάνηκε, με πολύ ζεστή καρδιά.

Επιπλέον πληροφορίες:

Μουσική επιμέλεια – πλήκτρα: Ντίνος Γιωργούντζος
Συμμετέχουν οι μουσικοί: 
Ακκορντέον:  Ηρακλής Βαβάτσικας
Μπουζούκι:  Γιώργος Παχής, Σταύρος Παπαγιαννακόπουλος
Ηλεκτρική Κιθάρα:  Σάββας Χριστοδούλου
Ηλεκτρικό Μπάσσο:  Γιάννης Γρηγορίου
Κρουστά:  Τάκης Βασιλείου
Τύμπανα:  Γιάννης Ράνης

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στα σωματεία-μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».







Follow me on

You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Τρεις μεγάλες μορφές της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.
    Ειδικά ο Πλέσσας αποτελεί εμβληματική μορφή για τη Μουσική μας. Τεράστια κουλτούρα που δύσκολα συναντάς.
    Τυχερή που του απόλαυσες Αναστασία.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έκανε τρομερή εντύπωση και σαν άνθρωπος ο Πλέσσας...
      Πραγματικά νιώθω τυχερή κι εγώ, καθώς ξέρω πως δύσκολα θα είχα μία παρόμοια ευκαιρία.
      Φιλιά πολλά, Γιάννη! :)))

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά πόσο υπέροχη βραδιά πρέπει να ήταν... Τι να πει κανένας για τους θρύλους! Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Θεοφάνους, Δάκης... Δεν έχω λόγια! Χαίρομαι πολύ για εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μάνο! Ήταν στ' αλήθεια συγκινητικό να βλέπεις αυτούς τους "θρύλους", όπως λες κι εσύ, από κοντά...

      Διαγραφή
  3. Εύχομαι να περνάς πάντα τόσο όμορφα! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μόνο το να πας στο Ηρώδειο αποτελεί εμπειρία από μόνο του... Πόσο μάλλον να ακούσεις αυτούς τους φοβερούς συνθέτες από κοντά!
    Σε χαίρομαι πολύ με τις ποιοτικές σου επιλογές, μικρή μου! Και εις άλλα με υγεία!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι! Ειδικά εγώ που δεν είχα ξαναπάει στο Ηρώδειο...μου φάνηκε τόσο πρωτόγνωρο όλο αυτό!
      Φιλάκιαααα πολλά! :))

      Διαγραφή
  5. Είμαι 28 χρονών, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, και δεν έχω πάει ποτέ στο Ηρώδειο. Δεν είναι περίεργο που εμείς που έχουμε τόσα αξιόλογα μνημεία και μέρη, δεν τα επισκεπτόμαστε σχεδόν ποτέ; Τρανό παράδειγμα η Ακρόπολη, το Ηρώδειο...
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο καλά, αν και ζήλεψα (λιγάκι) για να πω την αλήθεια, με την καλή έννοια... Με έβαλες στην πρίζα να αρχίσω να αναζητώ κι εγώ τέτοια δρώμενα. Ευχαριστώ λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, όταν ψάχνω παρέα για να πάω κάπου από εδώ και πέρα, θα σε έχω υπ' όψιν μου, για να πηγαίνουμε μαζί! χαχα!
      Πολλά φιλιάάαα! :)))

      Διαγραφή
  6. αααα τι ωραια !! πρέπει να ηταν υπεροχή εμπειρία ! Δεν εχω πάει ποτε μου στο Ηρώδειο, το λεω με λυπη πραγματικά, ελπίζω να εχω την ευκαιρία κι εγώ κάποια στιγμή να ζήσω μια τέτοια όμορφη βράδια.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λέει και ο Ιάσονας πιο πάνω, δεν είναι πραγματικά περίεργο που έχουμε τόσα σπουδαία δρώμενα κοντά μας και δεν πηγαίνουμε εύκολα; Για παράδειγμα, ζούσα τόσα χρόνια στην Αθήνα και παρ' όλα αυτά ούτε εγώ είχα πάει ποτέ μέχρι τώρα... Ίσως δεν υπάρχει ενημέρωση, ή πάντα το αμελούμε... δεν ξέρω...
      Σου το εύχομαι Ελενάκι μου! Να είσαι καλά και από παραστάσεις άλλο τίποτα!
      Πολλά φιλιάάααα! :)))

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs