«Κάτι που έχω να μοιραστώ...»

12.9.18



Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου έφυγε ήδη. Πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος... Ακόμα στο μυαλό μου έχω τόσο νωπές τις ημέρες του Μαΐου που, πνιγμένη όσο ποτέ πριν στη δουλειά, ονειρευόμουν το καλοκαίρι... και να τώρα που το καλοκαίρι μετράει λίγες μέρες ακόμα και όπου να 'ναι θα μπούμε και επίσημα στο φθινόπωρο. Αλήθεια, δε σου φαίνεται κι εσένα πως οι μέρες περνάνε με απίστευτη ταχύτητα;
Πηγαίνοντας ωστόσο στα δικά μας, σου είχα μιλήσει εδώ για ένα project που ήθελα να ξεκινήσω. Και το ξεκίνησα. Κάποιες μέρες εύκολες, κι άλλες μέρες πιο δύσκολες που απαιτούσαν περισσότερη σκέψη. Εδώ σου δείχνω λοιπόν τις πρώτες μου προσπάθειες.


1) Τι απόφαση εύχομαι να μην έπρεπε να πάρω;
Ένα δύσκολο δίλημμα που έχω αυτές τις μέρες είναι σχετικά με ένα θέμα που αφορά το μεταπτυχιακό μου. Δυσκολεύομαι αρκετά να πάρω απόφαση για το πώς θα αντιμετωπίσω το συγκεκριμένο θέμα και εύχομαι να μη βρισκόμουν σε αυτή τη δυσάρεστη θέση.

2) Πού θα ήθελα να βρίσκομαι;
Σε ένα νησί, μακριά από τα άγχη, ξαπλωμένη σε μία ήσυχη παραλία να λούζομαι στο φως του ήλιου.

3) Ποιο είναι το πιο πρόσφατο πράγμα που έμαθα;
Πρόσφατα έμαθα κάτι σπουδαίο. Συνειδητοποίησα ότι μόνο τον εαυτό μου έχω. Εγώ ξέρω καλύτερα από τον καθένα τα ζόρια μου, εγώ ξέρω τι με κάνει χαρούμενη, τι με στενοχωρεί, τι έχω ανάγκη και πόσο έχω προσπαθήσει μέχρι σήμερα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με αγαπούν και με νοιάζονται, αλλά πραγματικά κανένας δε με ξέρει καλύτερα από όσο ξέρω εγώ τον εαυτό μου. Γι' αυτό και θέλω να με... κακομαθαίνω, να με φροντίζω, να με ακούω και να με αγαπάω.

4) Κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω.
Kick boxing... ταϋλανδέζικο φαγητό... να τραγουδήσω σε καραόκε...

5) Οι επιτυχίες αυτής της εβδομάδας.
Σήμερα είναι Τετάρτη, επομένως θα μιλήσω για τις τελευταίες ημέρες. Για εμένα πλέον επιτυχία σημαίνει κάθε τι μικρό που μπορώ να απολαμβάνω ή για κάθε τι που μου γίνεται μάθημα. Για παράδειγμα, θεωρώ επιτυχία το ότι απόλαυσα την ανάγνωση του βιβλίου μου πίνοντας καφέ σε ένα συνοικιακό καφενεδάκι με ζεστή ατμόσφαιρα και χαμογελαστές κοπέλες.
Άλλη επιτυχία ήταν η έξοδος με τις γυναίκες της οικογένειας (μαμά, αδερφή, γιαγιά, θεία, ξαδέρφη). Πραγματικά, πόσο σπάνιο να βγαίνουμε μαζί και να μοιραζόμαστε λίγες ώρες με χαλαρή συζήτηση και καλή διάθεση, πέρα από τα άγχη της καθημερινότητας. Ναι, το θεώρησα επιτυχία της εβδομάδας, γιατί δε συμβαίνει παρά σπάνια αυτό.
Μία ακόμα επιτυχία της εβδομάδας ήταν το ότι φρόντισα τον εαυτό μου. Εξωτερικά, αλλά κυρίως εσωτερικά.

6) Τρία πράγματα που πρέπει να κάνω σήμερα.
*Να χαμογελάσω στη μέρα μου!
*Να πάω για δουλειά!
*Να πω "ευχαριστώ" για όσα έχω!

7) Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο ένιωσα ενοχές;
Για πράγματα που συνεχώς αναβάλλω. Τις τελευταίες ημέρες, για παράδειγμα, είχα μία σοβαρή υποχρέωση που έπρεπε να διεκπεραιώσω, αλλά τελικά ανέβαλα και αυτό πιθανότατα θα έχει σοβαρές συνέπειες.

8) Τι με ενθαρρύνει;
Σίγουρα οι γονείς μου, αλλά ακόμα περισσότερο η πίστη μου στο Θεό.

9) Πώς ενθαρρύνω τους άλλους;
Μου αρέσει να δίνω θετική ενέργεια και ενθάρρυνση στους γύρω μου, και αυτό είναι κάτι που κάνω καθημερινά σε μεγάλο βαθμό δεδομένου ότι εργάζομαι ως καθηγήτρια Μαθηματικών σε παιδιά που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσπαθώ να ενθαρρύνω ούσα πάντα χαμογελαστή, με αρκετό χιούμορ, τονίζοντας τα θετικά στοιχεία και επιβραβεύοντας κάθε ειλικρινή προσπάθεια.
Να κάνω σαφές πως αυτά είναι πράγματα που κάνω για να ενθαρρύνω όχι μόνο τους μαθητές μου, αλλά οποιονδήποτε γύρω μου το έχει ανάγκη.

10) Κάτι που έχω να μοιραστώ...
Κάτι που συνειδητοποίησα τελευταία... κοινή αλήθεια, αλλά δύσκολη να τη "χωνέψουμε" στην πραγματική ζωή... Το πώς μας συμπεριφέρεται κάποιος, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Αλλά το πώς αντιδρούμε και ποσό το επιτρέπουμε να ξανασυμβεί είναι ξεκάθαρα δική μας ευθύνη.


Σου θυμίζω πως εδώ μπορείς να βρεις τις ερωτήσεις που σχεδίασα για το μήνα του Σεπτεμβρίου. Σε χαιρετώ προς το παρόν και σου εύχομαι να έχεις μια πανέμορφη Τετάρτη!




You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Καλησπέρα σου Αναστασία.
    Ο Καιρός περνάει γρήγορα. Μάλλον θα έπρεπε να λέμε ότι εμείς κυλάμε μέσα στο χρόνο. Και ανάλογα με τον σεβασμό που δείχνουμε στις στιγμές και τη σημασία τους, μας φαίνεται η ένταση αυτής της ταχύτητας.
    Χαίρομαι για κάποιες αναφορές-στόχους σου. Είσαι θετικός άνθρωπος και καλά κάνεις και τους οριοθετείς. Εύχομαι να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις για το μεταπτυχιακό σου.
    Κλείνω λέγοντας να διώξουμε τις ενοχές απ τη ζωή μας για πράγματα που μας ευχαριστούν και μας δίνουν απόλαυση πάντα με σεβασμό στον συνάνθρωπό μας.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες, ότι εμείς κυλάμε μέσα στο χρόνο, δεν το είχα ξανασκεφτεί...
      Η αλήθεια είναι ότι πλέον πολύ σπάνια νιώθω ενοχές για κάτι, αλλά η αναβλητικότητά μου είναι κάτι που τελικά με κάνει να νιώθω άσχημα, γι'αυτό και ορπρέπ να την πετάξω από την καθημερινότητά μου..
      Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλή σου μέρα Γιάννη!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs