5 τρόποι για να φτιάξεις την κακή σου διάθεση

10.9.18




Μερικές φορές η μέρα μπορεί να είναι ανάποδη. Μπορεί να ξύπνησες στραβά και όλα να δείχνουν πως δε θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. Τα μαλλιά σου δε θα στρώνουν, θα χάσεις το λεωφορείο, θα υπάρχει πολλή κίνηση στο δρόμο, στη δουλειά θα νιώθεις πως κανένας δε σε ακούει και μετά από όλα αυτά θα καταφέρεις με κάποιον τρόπο να κάψεις και το φαγητό. Το χειρότερο όλων; Πιθανόν να μην υπάρχει καν κάποιος λόγος για να νιώθεις έτσι... δεν έχεις προβλήματα ή σκοτούρες ή οτιδήποτε άλλο, απλά η μέρα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά από το πρωί.
Ημέρες σαν αυτές που περιέγραψα παραπάνω, προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να σκέφτομαι πώς θα ξαναμπώ στους ρυθμούς μου. Πώς θα ξανακάνω τη μέρα μου να λειτουργήσει σωστά. Δεν είναι εύκολο, κι ίσως να μην υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος. Όμως το να θυμόμαστε πως πρέπει να δράσουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση, είναι αναγκαίο.
Παρακάτω θα σου πω με ποιους τρόπους μου αρέσει να φτιάχνω την κακή μου διάθεση και να είμαι σίγουρη πως δε θα την αφήσω να χαλάσει και τις επόμενες μέρες μου.

Άσκηση
Όλοι ξέρουμε τα οφέλη της γυμναστικής. Παλιότερα δε θα υπήρχε καν περίπτωση να σηκώσω το κορμί μου από τον καναπέ, όμως πλέον γνωρίζω πώς επιδρά η γυμναστική στη φυσική αλλά και στην πνευματική μας κατάσταση. Όσο άσχημη κι αν είναι η διάθεσή μου, πάντα υπενθυμίζω στον εαυτό μου πόσο ευεργετικά είναι ακόμα και τα 30 λεπτά περπάτημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η άσκηση βοηθάει το σώμα μας να εκλύει ενδορφίνες, που είναι γνωστό πως μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι.

Σκέψου λογικά!
Σίγουρα δεν είναι ο αγαπημένος μου τρόπος, παρ' όλα αυτά «δουλεύει». Τις περισσότερες φορές μία κακή διάθεση είναι απλά μία κακή διάθεση. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, πόσους φίλους έχεις, πόσα χρήματα βγάζεις ή πόσο υπέροχη είναι η ζωή σου. Όλοι έχουν μέρες που δε νιώθουν καλά κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Συνήθως όμως αυτή η κακή διάθεση προέρχεται από κάπου. Αυτό που προσπαθώ να κάνω λοιπόν είναι να σκεφτώ λογικά ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι. Αυτό από μόνο του με κάνει να σκέφτομαι πώς θα βελτιώσω αυτό που με στενοχωρεί κι έτσι αρχίζω να αισθάνομαι αισιόδοξη. Εάν δεν μπορώ να βρω κάποιο λόγο... τότε σκέφτομαι πως μάλλον θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων που δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να με αναστατώνουν και πως οκέι, αύριο είναι μία νέα μέρα.

Απόσπαση προσοχής
Σε κάποιες περιπτώσεις η κακή διάθεση μπορεί να εμφανιστεί απότομα, να μας πουν κάτι ή να δούμε κάτι που θα μας αναστατώσει. Τότε, εάν είναι δυνατόν, απομακρύνομαι από το χώρο που είμαι, ακόμα και για 5 λεπτά. Συχνά, το να σηκωθώ από τη θέση μου και να πάω σε κάποιο άλλο δωμάτιο (για να πιω νερό, να φτιάξω έναν καφέ, να διορθώσω το μέικ απ μου ή οτιδήποτε άλλο απλό), μου αποσπά την προσοχή και μου μειώνει το άγχος που είχα αρχίσει να αισθάνομαι. Άλλες φορές, εάν είμαι μόνη, βάζω δυνατά μουσική ή την τηλεόραση, ώστε να κρατάω το μυαλό μου απασχολημένο - οι εξωτερικοί ήχοι εξουδετερώνουν την εκκωφαντική σιωπή άρα και τις σκέψεις μου. Τέλος, εάν έχω στη διάθεσή μου περισσότερο χρόνο, τηλεφωνώ σε κάποιον φίλο ή σε κάποιον από τους γονείς ή τα αδέρφια μου, ή επιζητώ ακόμα και να τους συναντήσω. Μπορεί η απόσπαση της προσοχής να μην είναι ο καλύτερος και παραγωγικότερος τρόπος, όμως το να μιλάς με κάποιον που θα σε κάνει να γελάσεις, έχει αρκετά γρήγορα αποτελέσματα και στο τέλος θα αναρωτιέσαι γιατί δεν είχες κέφι νωρίτερα.

Αγαπημένα
Υπάρχουν κι εκείνες οι φορές που τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που φοβάσαι πως κατά πάσα πιθανότητα θα περάσεις το βράδυ με δάκρυα και πίκρα. Πώς το αντιμετωπίζεις; Απλό: γέμισε το βράδυ σου με όσα αγαπάς και άσ'τα να κάνουν εκείνα τη δουλειά τους. Σκέψου για λίγο τι θα ήταν αυτό που θα έκανε την καρδιά και το μυαλό σου να ξελαφρώσουν, και μην καθυστερείς, κάνε τα! Φτιάχνω το αγαπημένο μου φαγητό (ιρανικό ρύζι, πίτσα, μακαρονάδα ή παγωτό κανείς;;), φτιάχνω το αγαπημένο μου ρόφημα, βρίσκω μια σειρά ή μια ταινία που ξέρω ότι θα με κάνει να γελάσω, βάζω τις πιο αγαπημένες μου πιτζάμες, χορεύω τα αγαπημένα μου κομμάτια, διαβάζω ένα καλό βιβλίο ή περνάω λίγο ποιοτικό χρόνο με κάποιο από τα αγαπημένα μου άτομα. Μπορεί να μοιάζει με την απόσπαση προσοχής, και σίγουρα τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, ωστόσο είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους.

Κακόμαθε τον εαυτό σου!
Τελευταίος τρόπος, αλλά αναμφισβήτητα ο πιο αγαπημένος μου. Λίγες ώρες στο
μπάνιο να περιποιούμαι τον εαυτό μου με αναζωογονούν και με κάνουν να νιώθω άλλος άνθρωπος. Ένα αφρόλουτρο που μπορεί να διαρκέσει πολύύυυ, μία μάσκα προσώπου, λάδι ή κρέμα σώματος και πόσα ακόμα από αυτά τα εκπληκτικά προϊόντα που μυρίζουν τόσο απίστευτα, βάψιμο νυχιών, συνοδευόμενα από μερικά κεράκια και την αγαπημένη μου playlist... είναι το καλύτερο αντίδοτο για μία κακή διάθεση. Σε κάθε περίπτωση όμως, δε χρειάζεται να έχεις περάσει μία κακή μέρα για να κακομάθεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Λίγη φροντίδα και χρόνος για εμάς πάντα μας ανεβάζουν και τα έχουμε ανάγκη.




Μην ξεχνάς πως αύριο θα είναι μια καινούρια μέρα και αυτές οι άσχημες στιγμές υπάρχουν για να μας κάνουν να εκτιμάμε τις όμορφες και να είμαστε ευγνώμονες για όσα και όσους έχουμε δίπλα μας και κοντά μας.


Εσύ τι κάνεις για να φτιάξεις τη διάθεσή σου σε μία κακή μερα; Περιμένω να μου δώσεις τις ιδέες σου στα σχόλια!





You Might Also Like

22 σχόλια

  1. Πάνω κάτω αυτά κάνω κι εγώ. Λατρεύω επίσης, να διαβάζω αυτές τις χιουμοριστικές εικόνες με τις ατάκες στα social media. Γενικά, καλό είναι να γνωρίζουμε πως και να επιδιώκουμε να φτιάχνουμε τη διάθεση μας. Η ζωή είναι πολύ μικρή, για να 'ναι μίζερη.
    Καλή βδομάδα Αναστασία μου!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικά είναι πολύ πετυχημένα και όντως με κάνουν κι εμένα να γελάω! Να ένας λόγος που ο λογαριασμός στο twitter είναι καλός, όλες οι ατακάρες ξεκινούν από εκεί!
      Φιλάκια πολλά Μαρινάκι! :)))

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα ομορφιά μου! 💛 Είμαι μόνο εγώ που το μυαλό μου πάει κατευθείαν στο φαΐ όταν είμαι συγχυσμένη; Ειδικά τα αγαπημένα που λες, τα κάνω κατά κόρον. Πίτσες και ταινίες μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Παρεμπιπτόντως, netflix, one love 😂
    Καλή εβδομάδα να έχουμε! Φιλάκια πολλά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη, κάποτε άκουσα ότι όταν είμαστε στενοχωρημένοι αναζηταμε φαγητό γιατί έχουμε μία "ψυχολογική πείνα". Είναι πολύ φυσιολογικό δηλαδή. Απλά πρέπει να καταφέρνουμε να το μετριάζουμε, ώστε να μη νιώθουμε τύψεις την επόμενη μέρα για τις θερμίδες που πήραμε... Όσο για το netflix, πες μου ειλικρινά, είμαι που δεν έχω;; :D
      Πολλά φιλιά! :)))

      Διαγραφή
  3. Μα τι όμορφη και θετική ανάρτηση για το ξεκίνημα της εβδομάδας.
    Λοιπόν, τα κάνω σχεδόν όλα. Μου την βαράει, βγαίνω για περπάτημα κάπου μακριά από το σπίτι, στην θάλασσα ας πούμε με μουσική στα αυτιά. Κάτι αλλόκοτο; Στις πολύ μαύρες μου μέρες, αν ακούω ότι πιο down τραγούδι, εγώ παίρνω ανάποδες και φτιάχνεται και πάλι full η διάθεσή μου. Αχαχαχα δεν παλεύομαι, το ξέρω!😜
    Καλή σου εβδομάδα Αναστασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, η θάλασσα πάντα λειτουργεί θεραπευτικά στην ψυχολογία μας. Μας γαληνεύει. Μου έδωσες πολύ καλή ιδέα, γιατί παρ' ότι μένω δίπλα στη θάλασσα, ποτέ δεν έχω σκεφτεί να πάω κάποιο βράδυ που δεν έχω και πολύ καλή διάθεση. Ευχαριστώ, λοιπόν! ;)
      Αχαχαχα αυτό είναι πολύ καλό! Ακόμα και μέσα από τα καταθλιπτικά τραγούδια, βρίσκεις τη δύναμη και παίρνεις ξανά τα πάνω σου! Πόσο τέλειο αυτό! 😂😂
      Πολλά φιλάκιααα! :))))

      Διαγραφή
  4. Φοβερή ανάρτηση! Κι εγώ όταν νιώθω λίγο πεσμένη, κάνω πολλά από αυτά που αναφέρεις. Ειδικά λίγη ανεβαστική μουσική ή μια κωμωδία, με κάνουν πάντα να ξεχνιέμαι και να νιώθω καλύτερα μετά!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που έχεις βρει έναν τρόπο ικανό να σε κάνει χαρούμενη ξανά!
      Πολλά φιλάκια! :)))

      Διαγραφή
  5. Για εμένα το αγχολυτικό μου είναι το μαγείρεμα. Φτιάχνω 2-3 φαγητά και ξεδίνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα θα τα φάω κιόλας μετά. Μια φορά έφτιαξα κοτοκοτόπ στο φούρνο με πατάτες, τυρόπιτα και κέικ, μέσα σε ένα απόγευμα, και τελικά δεν έφαγα τίποτα από όλα αυτά. Ο γιος και ο σύζυγος πάντως τα τίμησαν δεόντως, κι εγώ είχα ξεδώσει από τη στενοχώρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αγχολυτικός ο τρόπος σου, και δημιουργικός! Αχαχαχα!
      Πολλά φιλιά, να είσαι καλα! :)))

      Διαγραφή
  6. Κατ' αρχήν σε ευχαριστούμε που ξεκινάς τη βδομάδα μας με κάτι θετικό. Αυτό είναι ευλογία για όλους μας.
    Να αποδεχτώ όλες σου τις προτάσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.
    Να σημειώσω ότι λατρεύω το ποδήλατο και τη γυμναστική και, παρά τα χρόνια μου, την τιμώ ανελλιπώς και δεόντως.
    Α... και να προσθέσουμε και κάτι άλλο Αναστασία χαριτολογώντας. Το Φλέρτ με σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως και το Σεξ είναι σημαντικοί τρόποι να φτιάξεις τη διάθεσή σου και να μοιραστείς με κάποιον άλλον αυτό το συναίσθημα.
    Να είσαι πάντα καλά εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που βλέπω να λες για το ποδήλατο, φοβερή αεροβική γυμναστική! Και στ' αλήθεια χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που αγαπούν και φροντίζουν το σώμα τους και γυμνάζονται. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να σου κάνεις!
      Και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου, πως η ερωτική διάθεση όταν είναι καλοπροαίρετη, μας ανεβάζει πάρα πάρα πολύ! Αδιαμφισβήτητα αυτό!
      Να είσαι κι εσύ πάντα καλά και ευχαριστώ για τις προσθήκες σου στους τρόπους που μοιράστηκα! και Πολλά φιλιά! :)))

      Διαγραφή
  7. Kick boxing, Αναστασία! Και γενικά γυμναστήριο! Το φάρμακο στην πίεση, το άγχος και την κακή διάθεση. Τις ημέρες που δεν έχω χρόνο... λίγο τσαι, διάβασμα και παιχνίδι με τις μικρές Λουίζα και Νόρα με κάνουν να χαλαρώνω, να χαμογελάω και αλλάζουν την κακή μου διάθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί χτυπάς εκεί που πονάω; Αφού ξέρεις πόσο θέλω κι εγώ να κάνω kick boxing! :D
      Εσύ πραγματικά έχεις βρει τους καλύτερους τρόπους χαλάρωσης! :)))

      Διαγραφή
  8. Πολύ βοηθητική και χρήσιμη ανάρτηση. Χαίρομαι που διαβάζω κάτι τόσο θετικό σήμερα και να είσαι σίγουρη πως θα κρατήσω πολλά από όσα γράφεις. Προσωπικά αν μια μέρα μου πάει στραβά, μου αρέσει να περνάω χρόνο με τη Μ., που πάντα με κάνει να γελάω. Αλλά, όπως σου έγραψα και τις προάλλες, θέλω να ξεκινήσω ξανά γυμναστική, γιατί είναι τεράστια αλήθεια ότι σου φτιάχνει τη διάθεση με τον καλύτερο τρόπο.
    Φιλιά πολλά, κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πολύ χαρούμενη που διαβάζω πως έχεις βρει τρόπο να χαλαρώνεις κι εσύ, Ιάσονα! Και ναι, εύχομαι να ξεκινήσεις και τη γυμναστική σου τώρα που μπήκε κι ο Σεπτέμβρης.
      Πολλά φιλάκια! :)))

      Διαγραφή
  9. Γυμναστική και ξανά γυμναστική. Νους υγιής εν σώματι υγιή, δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
    Κι εμένα μου άρεσε πολύ η σημερινή ανάρτηση και θα περιμένω κι άλλες παρόμοιες αναρτήσεις με τόση θετικότητα!
    Φιλιαααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, Μάνο! Ευχαριστώ για το ρητό, που τόσο ταιριάζει!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Πολλά φιλάκια! :)))

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος11.9.18

    Πολύ καλοοοοοοο! Τα λες με ωραια απλά καθημερινά λόγια που είναι εύκολα να τα καταλάβει ο καθένας κ να τα κάνει. Συνέχισε έτσι.

    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναστασουλαα πραγματικά σε ευχαριστώ για αυτή την φοβερή ανάρτηση!! Όλοι μας παίρναμε μέρες που νιώθουμε ότι όλα μας πάνε στραβά και τίποτα δεν είναι ευνοϊκό. Παρόλα αυτά πρέπει να δραστηριοποιουμαστε κάνοντας πράγματα που θα μας αλλάξουν την ψυχολογία και δεν θα μας αφήσουν να μας πάρει από κάτω. Αυτή η ανάρτηση πιστεύω βοήθησε όλους τους αναγνώστες να δουν από μια άλλη οπτική γωνία το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα και πραγματικά θα φανεί σε αρκετούς πολύ χρήσιμη(όπως και σε μένα)!! Συνέχισε ετσιι! Ανυπομονώ για την επόμενη δημοσίευση!!Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που βρήκες αυτή την ανάρτηση χρήσιμη και βοήθησε έστω και λίγο δίνοντας κάποιες ιδέες!
      Σίγουρα όλοι μας περνάμε άσχημες μέρες, κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια, και όλοι έχουμε τα δικά μας θέματα να μας προβληματίζουν... Αλλά το να είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε την κατάσταση είναι πολύ σημαντικό!
      Σε ευχαριστώ πολύύυυ!
      Φιλάκια πολλάάααα! :))))

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs