Το περιδέραιο της πριγκίπισσας - Robert van Gulik

31.10.17


Με το "Περιδέραιο της πριγκίπισσας", ο Robert van Gulik αρχίζει μια νέα σειρά με τίτλο "Άλλα μυστήρια του δικαστή Τι", στα οποία ο δημοφιλής, πλέον, εξιχνιαστής περίπλοκων εγκληματικών υποθέσεων είναι καταξιωμένος ως ένας από τους κλασικούς ήρωες της αστυνομικής μυθιστοριογραφίας.
Η Ποταμούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στο Ανάκτορο των Νερών, την καλοκαιρινή κατοικία της αγαπημένης κόρης του από τον στρατό. Η ήρεμη παραποτάμια πόλη υπόσχεται λίγες μέρες ψαρέματος και ανάπαυσης στον δικαστή Τι, πριν επιστρέψει στην έδρα του, τη γειτονική περιοχή του Που-γιάν.
Αλλά αλλιώς είναι τα πράγματα. Μια τυχαία συνάντηση με έναν μοναχικό ταοϊστή, ένα φρικιαστικό πτώμα που ανασύρεται από το ποτάμι, παράξενοι κάτοικοι του "Πανδοχείου της Αλκυόνας", μια στενοχωρημένη πριγκίπισσα και, πριν καλά καλά το καταλάβει, ο Δικαστής έχει εμπρός του ένα από τα πολυπλοκότερα και δύσκολα μυστήρια της σταδιοδρομίας του, το οποίο καλείται να διαλευκάνει μόνος, χωρίς τη βοήθεια των διάσημων βοηθών του.


Παρ’ ότι οι ιστορίες του δικαστή Τι αποτελούν σειρά βιβλίων,  δεν είχε τύχει να «πέσω» πάνω σε κάποια, μέχρι τη στιγμή που «Το περιδέραιο της πριγκίπισσας» έφτασε σαν δέμα στο σπίτι μου από φιλικό πρόσωπο… και δεν άργησα να πιάσω δουλειά.
Η ιστορία είναι τοποθετημένη στην Κίνα του 7ου αιώνα, κάτι που εξ αρχής με ιντρίγκαρε. Η ατμόσφαιρα που αποπνέει το όλο μυθιστόρημα είναι σκοτεινή και μυστηριώδης, και οι σκηνές γεμάτες εικόνες που κάνουν τον αναγνώστη να αγωνιά για τη συνέχεια.
Ο δικαστής Τι εμπλέκεται σε μία αστυνομική περιπέτεια και καλείται να λάβει δράση. Η οξύνοιά του και η συνδυαστική του σκέψη θα σταθούν σύμμαχοί του στην επίλυση του μυστηρίου, το οποίο είναι πολύπλοκο ενώ συγχρόνως πιέζει ο χρόνος.
Ένα πραγματικά όμορφο και διαφορετικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που μου ανοίγει δρόμους στο να ψάξω κάποια στιγμή και για άλλα βιβλία της σειράς.


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Robert van Gulik
Εκδόσεις: Θεμέλιο
Σελίδες: 221
ISBN: 978-960-310-169-7


You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Νομίζω και μόνο η διαφορετική τοποθέτηση του χρόνου, το κάνει ενδιαφέρον. Πολύ καλή επιλογή για όσους ασχολούνται με αστυνομικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, Αλέξανδρε. 7ος αιώνας, διαφορετική εθιμοτυπία... ήταν κάτι το διαφορετικό και αυτό μου άρεσε!

      Διαγραφή
  2. Καθόλου δεν το γνώριζα το βιβλίο, προφανώς ούτε τη σειρά βιβλίων με τον δικαστή Τι. Φαίνεται όμως πολύ ενδιαφέρον και μόνο από τον τίτλο. Ελπίζω να κυκλοφορούν ακόμα, γιατί είδα ότι εκδόθηκε πολύ παλιά...
    Φιλάκια πολλάααα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπίζω κι εγώ Μάρθα μου, γιατί θα ήθελα να διαβάσω κι άλλα τέτοια.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Δε το γνώριζα καθόλου! Πολύ ωραίο φαίνεται και ενδιαφέρον ο τόπος και ο χρόνος που διαδραματίζεται. Θα το αναζητήσω, αν και φοβάμαι πως ισχύει αυτό που αναφέρει η Μάρθα πιο πάνω σχετικά με την παλαιότητα της έκδοσης...
    Καλό Μήνα γλυκούλααα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις το έψαξα, Σταυρούλα, και είδα ότι υπάρχουν, και αυτό το συγκεκριμένο αλλά και τα υπόλοιπα! ;-)
      Καλό μήνααα, με υγεία! ❤

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs