Οι από πάνω

25.2.17




Μια μετακόμιση φέρνει τα πάνω κάτω στην ήδη ταραγμένη ζωή πέντε φίλων. Ο Στάθης (Νίκος Μουτσινάς), ο Βαλεντίνο (Κρατερός Κατσούλης), η Αλέκα (Θωμαΐς Ανδρούτσου), η Ιωάννα (Ντορέττα Παπαδημητρίου) και η Ελευθερία (Ματίνα Νικολάου) πιστεύουν ότι μετακόμισαν από πάνω τους δύο δολοφόνοι. Η Αβέλα (Μαρία Κατσανδρή) και ο Κάϊν (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Η προσπάθεια τους να ανακαλύψουν αν όντως είναι δολοφόνοι γίνεται το κεντρικό θέμα της παράστασης μέσα από γκάφες, χορό και απόλυτη τρέλα!

Πρόσφατα παρακολούθησα την παράσταση Οι από πάνω, που ως μαύρη κωμωδία είχα ακούσει από γνωστούς μου πως είχε γέλιο μέχρι δακρύων.
Η αλήθεια είναι ότι δε με εντυπωσίασε τόσο, όσο τουλάχιστον προσδοκούσα από τα σχόλια που είχα ακούσει. Βρήκα το σενάριο χωρίς έμπνευση και την υπόθεση παιδαριώδη. Όσο για τις ατάκες που προκαλούσαν γέλιο πραγματικά, ήταν λιγοστές.
Ωστόσο, το γέλιο ήρθε για εμένα μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών που θα πρέπει να ομολογήσω πως ήταν πάρα πολύ ταλαντούχοι. Έπιανα τον εαυτό μου να γελάει από τις εκφράσεις τους, από το χορό τους, και πολύ λιγότερο από τους διαλόγους. Η τεράστια έκπληξη για εμένα ήταν ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο οποίος με έκανε να γελάσω περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους.
Γενικά θα το χαρακτήριζα μέτριο σαν έργο και σαν ποιότητα, αλλά το μεγάλο συν ήταν ότι περάσαμε καλά γελώντας, κάτι που είχαμε ανάγκη, κι αυτό προσέδωσε στην παράσταση μία άλλη, λίγο θετικότερη, διάσταση.




Διάρκεια: 120'
Πού: Θέατρο Πειραιώς 131, Γκάζι



You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Εγώ πάλι πριν από λίγο καιρό, πήγα στο "ομερτά".
    Στο αναφέρω επειδή ανήκει στην ίδια κατηγορία,
    μόνο που το βρήκα έκτακτο! Όχι μόνο γιατί και
    οι τρεις έπαιζαν πολύ καλά, αλλά και γιατί είχε
    γέλιο και προβληματισμό παράλληλα, κι ήταν και τα
    δυο ποιοτικά, και εναλλάξ... Στο συστήνω! Φιλιά ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου το πήρε το μάτι μου πρόσφατα, ειδάλλως δεν ήξερα καν για αυτή την παράσταση! Θα το έχω στο νου μου σε επόμενη εξόρμηση! Ευχαριστώώωω!
      Φιλάκια πολλά, καλή Σαρακοστή! :)))

      Διαγραφή
  2. Ααα! Και λέμε να πάμε την επόμενη εβδομάδα κι εμείς! Θα έρθω να σου πω και τις δικές μας εντυπώσεις! 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να περάσετε Μάρθα μου! Θα περιμένω! :)))

      Διαγραφή
  3. Σοβαρά τώρα δε σε ενθουσίασε; Εμείς πήγαμε παρέα με φίλους και είχαμε ξετρελαθεί. Αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί όπως το θέτεις, εστίασα περισσότερο στο ότι γελάσαμε πολύ και σχεδόν καθόλου στην ποιότητα του σεναρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν αμφισβητώ το ότι είχε πολύ γέλιο. Απλά το σενάριο, σαν σενάριο, θεωρώ ότι δεν έλεγε κάτι... Κατά τα άλλα, αναφέρω κι εγώ πως περάσαμε όμορφα :)

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs