Η μαύρη ντάλια - The Black Dahlia

23.2.17


Λος Αντζελες, δεκαετία του '40. Η Ελίζαμπεθ Σορτ, ένα νεαρό, όμορφο κορίτσι, φτάνει στο Χόλιγουντ με το όνειρο να γίνει διάσημη. Και γίνεται... όταν ο βάναυσος φόνος της το 1947 την κάνει πρωτοσέλιδο ως «Μαύρη Ντάλια». Η υπόθεση ανατίθεται σε δύο αστυνομικούς, τον Μπάκι Μπλέχερτ και τον συνεργάτη του. Ομως, o Μπάκι σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι η ερωμένη του είχε κάποια σχέση με το θύμα, κάτι που θα αποτελέσει την άκρη του νήματος για την αποκάλυψη συνωμοσιών και αστυνομικής διαφθοράς. Βασισμένος στην κλασική νουβέλα του Τζέιμς Ελρόι -η οποία επιχείρησε να επιλύσει μυθοπλαστικά τον πιο διαβόητο, και επί 47 χρόνια ανεξιχνίαστο, φόνο στην ιστορία του Λος Αντζελες- ο Μπράιαν Ντε Πάλμα καταθέτει ένα αριστοτεχνικό φιλμ νουάρ, χρησιμοποιώντας θέμα και στιλιστική φόρμα ως σύμβολο της πραγματικής ιστορίας του Χόλιγουντ.


Ένα αστυνομικό δράμα που αναφέρεται σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του περασμένου αιώνα. Ένα έγκλημα με πολλά ερωτηματικά, που παρέμεινε ανεξιχνίαστο για πολλές δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, στην ταινία ο δολοφόνος αποκαλύπτεται στο τέλος και... ξαφνιάζει!
Το σενάριο ακριβώς μέσα στο πνεύμα της εποχής, τα κοστούμια προσεκτικά επιλεγμένα, σκηνές που κόβουν την ανάσα. Ίσως στο πρώτο μισό της ταινίας να μην μπορούσα να μπω εύκολα στο νόημα της υπόθεσης, αλλά το σασπένς σε κρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια και σε κέρδιζε ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό. Καθόλου δύσκολο άλλωστε, μιας και οι ηθοποιοί ξεχώριζαν για τις ερμηνείες τους!
Δυσκολεύομαι πολύ να ικανοποιηθώ με μία ταινία, όμως η συγκεκριμένη ήταν μία από τις καλύτερες που έχω δει τους τελευταίους μήνες!


Εδώ μπορείτε να δείτε το trailer (που για κάποιο λόγο ο blogger δε λέει να το μεταφορτώσει): Black Dahlia - Trailer.



You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Ήθελα να διαβάσω το βιβλίο πρώτα πριν δω την ταινία, αλλά μου φάνηκε λίγο βαρύ και το άφησα. Κάποια στιγμή θα το ξαναπιάσω γιατί έχουν περάσει χρόνια από τότε που το προσπάθησα... ή ίσως δω την ταινία πρώτα δε ξέρω χαχα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ιδέα για το βιβλίο, μάλιστα σκεφτόμουν να το ψάξω. Η ταινία πάντως μου άρεσε πάρα πολύ, και ξέρεις πόσο δύσκολα το λέω αυτό! Χαχαχα! ❤

      Διαγραφή
  2. Την έχω δει αυτήν την ταινία κι εγώ. Ήταν πολύ καλή, με ανατροπές. Σε κρατούσε σε αγωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα! Κι εμένα μου άρεσε πολύ! ❤

      Διαγραφή
  3. Παίζει ο Josh Hartnett και δεν το έχω δει ακόοοομα???? Παρασκευή βράδυ, έκλεισε! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs