Η νυχτερίδα - Jo Nesbø

8.2.17


«Ο ΧΑΡΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.
Μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα δολοφονείται στο Σίδνεϊ. Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε στέλνεται στην Αυστραλία για να βοηθήσει στις έρευνες.
ΕΧΕΙ ΡΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΞΕΙ.
Όταν όμως αποδεικνύεται πως η δολοφονία της νεαρής Νορβηγίδας είναι απλώς ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει τον Χάρι. Το κυνήγι του σίριαλ κίλερ ξεκινά... Ο δολοφόνος όμως θέλει να συνομιλήσει μόνο με τον Χόλε.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ;»
(Από το οπισθόφυλλο)

Jo Nesbø άκουγα και Jo Nesbø δεν έβλεπα… Μέχρι που η φίλη μου η Σταυρούλα (όπως έχουμε πει) μου το έκανε δώρο. Ξεκίνησα λοιπόν να διαβάζω τη Νυχτερίδα «λαίμαργα», μιας και είναι το πρώτο βιβλίο στο οποίο εμφανίζεται ο Χάρι Χόλε.
Απογοητεύτηκα στην αρχή. Αισθανόμουν ότι φλυαρούσε ακατάσχετα και αναίτια. Πολλές ιστορίες και πολλές αναφορές που δε με ενδιέφεραν να διαβάσω. Καιγόμουν να μάθω σχετικά με το φόνο, κι όμως ο συγγραφέας το καθυστερούσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να το διαβάζω με διαλείμματα και να σκέφτομαι σοβαρά ότι μάλλον πρέπει να το αφήσω στην άκρη.
Από την άλλη, μία φωνή μέσα μου μού έλεγε πως δε γίνεται όλος ο πλανήτης να τρελαίνεται για Jo Nesbø και μόνο εμένα να μη μου αρέσει. Έπρεπε να δώσω μία ακόμα ευκαιρία. Συνέχισα λοιπόν υπομονετικά να διαβάζω.
Και ενώ στο πρώτο μισό του βιβλίο βαριόμουν αφόρητα, στο δεύτερο μισό ο Nesbø γκάζωσε με αποτέλεσμα να το διαβάσω το υπόλοιπο μέσα σε μία νύχτα (!). Ανακάλυψα πως κακώς είχα βαρεθεί στο πρώτο μισό της ιστορίας, καθώς όσα έγραφε δεν ήταν (τουλάχιστον όχι όλα) φλυαρίες, αλλά στοιχεία που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης του φόνου.  Όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη σύνδεση όλων αυτών μεταξύ τους, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω και δεν κοιμήθηκα παρά ξημερώματα έχοντας ολοκληρώσει το βιβλίο… εν μία νυκτί.
Ανυπομονώ να έρθει η ώρα που θα ξεκινήσω το επόμενο βιβλίο του. Επιτέλους, κατάλαβα γιατί όλος ο κόσμος αγαπάει αυτόν τον συγγραφέα.
Το έχετε διαβάσει; Πώς σας φάνηκε;


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Jo Nesbø
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
ISBN: 9789605663681
Σελίδες: 440
Μετάφραση: Παπαγρηγοράκης Ε.



You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Καλημέρα κορίτσι!
    Νομίζω είναι η πρώτη φορά που σου σχολιάζω, αν και σε διαβάζω συχνά. Θα προσπαθήσω να είμαι συνεπέστερος απέναντί σου στο εξής, φίλη μου! :)
    Λοιπόν, στο θέμα μας. Nesbo έχω διαβάσει πολύ. Γενικά μου αρέσει. Το συγκεκριμένο βιβλίο το βρήκα πολύ μέτριο. Ο δολοφόνος δε φαίνεται καν να έχει λόγο για τόσους φόνους, παρά μόνο την... "τρέλα" του. Νομίζω ότι έχανε συχνά τον ειρμό του και κούραζε πολύ. Ομοίως και το επόμενο του Nesbo. Του δίνουμε άφεση αμαρτιών γιατί ήταν τα πρώτα του. Στον κοκκινολαίμη δείχνει τελείως διαφορετικό συγγραφικό χαρακτήρα και πίστεψέ με θα τον απολαμβάνεις 100% από εκεί και έπειτα. Κάνε μόνο λίγη υπομονή ή προσπέρασε :P
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά δε μου τα είχες πει Ιασονούκο, και εξεπλάγην, διότι δεν περίμενα να διαβάζεις αστυνομικά!
      Ευχαριστώ για την κατάθεση της άποψής σου. Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που αποπροσανατολίστηκε κατά την ανάγνωση. Βέβαια μου άρεσε το δεύτερο μισό, αλλά έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο, δε φαινόταν λογικό κίνητρο για τους φόνους αυτό που προασπίστηκε.
      Η αλήθεια είναι ότι θα διαβάσω και το επόμενο, τουλάχιστον έτσι έχω σκοπό προς το παρόν, γιατί κρίμα είναι να το προσπεράσω...
      Χάρηκα που πέρασες! Φιλάκιααα!

      Διαγραφή
  2. Ζηλεύω τόσο πολύ!!! Έχεις διαβάσει τα βιβλία που θέλω να διαβάσω κι εγώ! Ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα!
    Φιλάκια γλυκούλα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να σου δοθεί γρήγορα η ευκαιρία και να
      τα καταφέρεις, καλή μου.
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Το κακό είναι ότι διαβάζεις τόσο γρήγορα που ενώ θέλω να σε ακολουθώ στα αναγνώσματά σου και να διαβάζουμε τα ίδια, δε σε προλαβαίνω! Θα σε προφτάσω κάποτε, πού θα πάει!? 😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με προφτάσεις σίγουρα γιατί έχω κατεβάσει πολύ τις ταχύτητες αυτό το μήνα! 😉

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs