Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ

22.10.25

 


Ποιος είπε ότι οι νόστιμες συνταγές θέλουν κόπο; Εδώ σας έχω μια  φανταστική συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα, σε χρόνο μηδέν. Καθώς η φλούδα της κολοκύθας είναι βρώσιμη, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να βγάλεις τα σπόρια. Και έτσι, η σουπίτσα μας γίνεται πανεύκολα και είναι ιδανική για ένα cozy φθινοπωρινό βράδυ.


Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ


Υλικά για 4 μερίδες:
  • 500 γρ. κολοκύθα hokkaido
  • 130 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ (ή σε σκόνη)
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 2-3 κύβους λαχανικών
  • 400 ml νερό
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 2 μήλα (280 γρ.) 
  • αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση:
  1. Αφαιρούμε τα σπόρια από την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τους κύβους λαχανικών και σωτάρουμε 3 λεπτά. 
  5. Ντεγλασάρουμε με το νερό και το γάλα καρύδας, φροντίζοντας να κρατήσουμε 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας για αργότερα. 
  6. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 
  7. Εν τω μεταξύ, απομακρύνουμε τα σπόρια από το μήλο και το ψιλοκόβουμε. Μετά από 10 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το μήλο στην κατσαρόλα.
  8. Βράζουμε τη σούπα άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε κάθε μπολ με μια κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας, σπόρους κολοκύθας, και προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα.
  10. Καλή απόλαυση!



Η συνταγή μου αυτή είναι μία ακόμα συμμετοχή στο Φθινοπωρινό Παζάρι Ιδεών.




You Might Also Like

1 comments

  1. Μου αρέσουν πολύ οι σούπες, ταιριάζουν και με την εποχή.
    Καλημέρα Αναστασία μου, μου έλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs