Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ
22.10.25
Ποιος είπε ότι οι νόστιμες συνταγές θέλουν κόπο; Εδώ σας έχω μια φανταστική συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα, σε χρόνο μηδέν. Καθώς η φλούδα της κολοκύθας είναι βρώσιμη, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να βγάλεις τα σπόρια. Και έτσι, η σουπίτσα μας γίνεται πανεύκολα και είναι ιδανική για ένα cozy φθινοπωρινό βράδυ.
Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. κολοκύθα hokkaido
- 130 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ (ή σε σκόνη)
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2-3 κύβους λαχανικών
- 400 ml νερό
- 250 ml γάλα καρύδας
- 2 μήλα (280 γρ.)
- αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
- Αφαιρούμε τα σπόρια από την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τα ψιλοκόβουμε.
- Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τους κύβους λαχανικών και σωτάρουμε 3 λεπτά.
- Ντεγλασάρουμε με το νερό και το γάλα καρύδας, φροντίζοντας να κρατήσουμε 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας για αργότερα.
- Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, απομακρύνουμε τα σπόρια από το μήλο και το ψιλοκόβουμε. Μετά από 10 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το μήλο στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε τη σούπα άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
- Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε κάθε μπολ με μια κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας, σπόρους κολοκύθας, και προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα.
- Καλή απόλαυση!
Η συνταγή μου αυτή είναι μία ακόμα συμμετοχή στο Φθινοπωρινό Παζάρι Ιδεών.
1 comments
Μου αρέσουν πολύ οι σούπες, ταιριάζουν και με την εποχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αναστασία μου, μου έλειψες!