Τσίλι χωρίς κρέας
23.2.21
Ελαφρύ, πεντανόστιμο και υγιεινό – το vegan τσίλι χωρίς κρέας που σου προτείνω έχει κινόα και πολύχρωμα λαχανικά και πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη μεξικάνικη κουζίνα και φτιάχνεται στο λεπτό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και πρακτικά το φαγητό μαγειρεύεται μόνο του.
Τσίλι χωρίς κρέας
1 κρεμμύδι
1 κτσ ελαιόλαδο
150 γρ. κινόα
350 ml ζωμός λαχανικών
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
500 γρ. νεφροφάσολα (κονσέρβα)
285 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
3 κτσ ντοματοπελτές
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Πάπρικα (κατά βούληση)
Κόλιανδρο (κατά βούληση)
1 αβοκάντο
1/2 κόκκινη πιπεριά
50 ml χυμός μοσχολέμονου
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Τοποθετούμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε με ζεστό νερό για να ξεπικρίσει.
Προσθέτουμε την κινόα στο τηγάνι και ροδίζουμε για 3 λεπτά.
Ντεγλασάρουμε με τον ζωμό λαχανικών και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τα νεφροφάσολα, το καλαμπόκι και τον ντοματοπελτέ. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί 30 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, κόβουμε το αβοκάντο και την πιπεριά σε κυβάκια, τα ραντίζουμε με το χυμό μοσχολέμονου και γαρνίρουμε με αυτά το τσίλι πριν το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
Οι δοσολογίες είναι για 4 μερίδες.
4 σχόλια
Όλες οι συνταγές σου φαίνονται πραγματικά λαχταριστές! Θέλω να τη δοκιμάσω και αυτήν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τη δοκιμάσεις, ελπίζω να την ευχαριστηθείς ❤
ΔιαγραφήΚαλησπέρα κορίτσι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εμπνευσμένη και αυτή η συνταγή! Μου αρέσει που οι συνταγές σου ακούγονται εξωτικές. Ό,τι πρέπει για να ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα και να σου φτιάχνει το κέφι 😉
Αυτό ακριβώς Ελένη! Πού και πού θέλουμε κάτι διαφορετικό για να ξεφεύγουμε. Ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια! ❤
Διαγραφή