Κρουαζιέρα στο Ιόνιο

5.8.19


Κι επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ... και επειδή καλοκαίρι χωρίς Ελλαδάρα δε γίνεται... μετά τις Δαλματικές Ακτές, ακολούθησε μία κρουαζιέρα στα νησιά του Ιονίου.

Πρώτη στάση μας ήταν η όμορφη Βόνιτσα. Δε μείναμε πολύ χρόνο, γιατί ήταν μία μικρή στάση κυρίως για φαγητό. Όμως απολαύσαμε τα burgers μας σε μία φιλική και νεανική καφετέρια με θέα τη θάλασσα.

Επόμενη στάση....η Πάργα! Πόσο όμορφη ήταν καθώς βράδιαζε και φαινόταν το φωταγωγημένο κάστρο της! Η αλήθεια είναι ότι είχα ξαναπάει στην Πάργα, όμως κάθε φορά είναι διαφορετική και μοναδική. Απολαύσαμε μία μπύρα σε ένα υπέροχο μαγαζί με πισίνα, ακριβώς πάνω από την παραλία... ένα πολύ νόστιμο σουβλάκι σε ένα μαγαζί μέσα στα στενά... και στην πλατεία χαζέψαμε τους ταχυδακτυλουργούς και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες!

Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε η κρουαζιέρα μας. Λευκάδα... Νυδρί, Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι, Βασιλική... Παραλίες εκθαμβωτικής ομορφιάς, όπου κολυμπήσαμε στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά...

Κεφαλονιά... Φισκάρδο... Ώρα για μία δροσερή Tuborg 😉

Ιθάκη... Παραλία Αφάλες... Πρώτη μου φορά στην Ιθάκη! Τα μάτια μου δεν μπορούσαν να χορτάσουν το απέραντο πέλαγος. Ιθάκη... Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά από τη συγκίνηση!

Μεγανήσι... Σπήλαιο Παπανικολή... Σκορπιός... Σκορπίδι... Μαδουρή...

Πόσα πανέμορφα μέρη... Πόσο όμορφες παραλίες...

Και μετά το τέλος της κρουαζιέρας... Πρέβεζα για διανυκτέρευση. Περπατήσαμε αρκετές φορές τον πεζόδρομο μέχρι να αποφασίσουμε πού θα καθίσουμε για φαγητό. Λογικό άλλωστε, τα μαγαζιά ήταν όλα το ένα καλύτερο από το άλλο. Τελικά καταλήξαμε κλασικά για σουβλάκι και πρώτη μου φορά έφαγα σουβλάκι γίγας... και ακολούθησε ένα απολαυστικό παγωτό στο Διεθνές!

Πανέμορφα Σύβοτα για το τέλος, λοιπόν, με μία μικρή κρουαζιέρα... Χαλαρό καφεδάκι στο λιμάνι, με όμορφη θέα...

Αισθάνομαι παραπάνω από ευγνώμων για την τεράστια εμπειρία να δω τόσα μέρη που δεν είχα ξαναδεί, να γελάσω πολύ (πολύ, όμως!) με την παρέα μου, να κάνω βουτιές από το κατάστρωμα... Δε θα ξεχάσω ποτέ τα αστεία σκηνικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με το κλιματιστικό, με τη ρεσεψιονίστ... στην Πάργα, όταν κάτσαμε για σουβλάκι, και στα Σύβοτα για καφέ. Αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου! 💙



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs