Οικογενειακά μυστικά - Camilla Läckberg

28.12.17


«Η γραφική Φιελμπάκα έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από τραγωδίες, αλλά τίποτα δεν την έχει συγκλονίσει τόσο όσο το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού στα δίχτυα ενός ψαρά. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας σοκάρουν – δεν πρόκειται για ατύχημα. Ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστρεμ, που μόλις έχει γίνει πατέρας, αναλαμβάνει το θλιβερό καθήκον να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μεθοδευμένη δολοφονία ενός παιδιού, το οποίο και εκείνος και η σύντροφός του η Ερίκα γνώριζαν πολύ καλά. Ξέρει πως η απάντηση βρίσκεται στο γιατί. Δεν ξέρει όμως ότι αυτή η υπόθεση θα τον οδηγήσει σε μια κατάδυση στον σκοτεινό πυρήνα της Φιελμπάκα και στο παρελθόν της πόλης, μια αναδρομή που θα διαλύσει μια για πάντα την ειδυλλιακή της όψη.»
(από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου)


Ένα επτάχρονο κορίτσι βρίσκεται πνιγμένο στα δίχτυα ενός ψαρά. Αρχικά όλοι θεωρούν πως πρόκειται για ατύχημα. Η έκθεση του ιατροδικαστή ωστόσο, και μερικές ερωτήσεις των αστυνομικών στα γειτονικά σπίτια, γεννούν υποψίες πως δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για δολοφονία. Το τραγικό ερώτημα είναι γιατί κάποιος να σκοτώσει ένα μικρό κορίτσι;
Η συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο της  εστιάζει περισσότερο στο πώς οδηγήθηκε ο δολοφόνος στην αποτρόπαια αυτή πράξη, και όχι στην πράξη καθαυτή. Τι είναι αυτό που δίνει ώθηση στο χέρι ενός ανθρώπου να αφαιρέσει τη ζωή ενός άλλου;
Η ιστορία αυτή συναρπάζει μπαίνοντας στις πιο μύχιες σκέψεις ενός ανθρώπου, στις πτυχές εκείνες της ψυχής του που μένουν αφανέρωτες στα μάτια των γύρω του, στα βιώματά του, σε όλα εκείνα που τον έκαναν να γίνει αυτό που είναι σήμερα… Μαζί με όλη την ψυχολογική οδύσσεια των γονιών του μικρού κοριτσιού, το πένθος τους και την οδύνη, το βιβλίο έκανε μία πολύ καλή χαρτογράφηση των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών.
Συμπερασματικά, θα έλεγα πως ήταν ένα βιβλίο που μου άρεσε αρκετά. Όχι εντελώς απίθανος ο δολοφόνος (μου είχε περάσει από το μυαλό πολλές φορές) και αρκετά κουραστικός ο εκτενέστατος τρόπος γραφής της Läckberg, αλλά είναι ένα καλό βιβλίο για τους λάτρεις των crime books.



Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Camilla Läckberg
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες: 632
ISBN: 978-960-501-525-1
Μετάφραση: Κονδύλης Γρηγόρης



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ωραία Αναστασία. Νάτην εδώ η πρόταση και παρουσίαση συγκροτημένη. Μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που παρουσιάζεις τα βιβλία και φυσικά λατρεύω την αστυνομική λογοτεχνία.
    Καλή βδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εθιστική η αστυνομική λογοτεχνία :D Χαίρομαι που σου αρέσει η παρουσίαση και εύχομαι να το απολαύσεις κι εσύ το βιβλίο! Καλή ανάγνωση!
      Καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ Γιάννη! :))))

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs