Blue Monday - Nicci French

21.6.17


ΔΕΥΤΕΡΑ
Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ...

Μία κοινωνία σοκαρισμένη.
Η φωτογραφία του μικρού Μάθιου στις εφημερίδες φάρος και ελπίδα στην αναζήτησή του.
Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν ανήσυχη αντικρίζει την εικόνα του μικρού παιδιού και έρχονται στο νου της τα παράξενα και νοσηρά όνειρα ενός ασθενούς της. Όνειρα που περιγράφουν και με την παραμικρή λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του παιδιού που τόσο λαχταρά να αποκτήσει ο ασθενής της. Εικόνες πανομοιότυπες…
Απλή σύμπτωση; Παιχνίδια του μυαλού; Ή υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να σχετίζονται οι δύο υποθέσεις; Πώς μπορεί η Φρίντα να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο; Πόσο θα βοηθήσουν οι ψυχαναλυτικές γνώσεις της στην εξιχνίαση της υπόθεσης; Και πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά μία απαγωγή που είχε γίνει είκοσι χρόνια πριν;
Η Φρίντα θα βρεθεί να πρωτοστατεί στον αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του απαγωγέα. Μόνο που αυτός ο αγώνας δεν είναι μια κούρσα φυσικής αντοχής. Η Φρίντα πρέπει να κατεβεί ως τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού ενός ψυχοπαθούς, προκειμένου να βρει τις απαντήσεις για το αν ο Μάθιου είναι ζωντανός και πού μπορεί να βρίσκεται.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Το Blue Monday το προμηθεύτηκα, όπως σας έδειξα κι εδώ, στη γιορτή βιβλίου στο Θησείο. Ξεκίνησα να το διαβάζω όντας αρκετά προκατειλημμένη κυρίως από τον όγκο του και πιστεύοντας συγχρόνως πως θα με κάνει να δυσφορήσω, μιας και είναι ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ.
Θα ξεκινήσω λέγοντας πως η ιστορία ήταν πάρα πολύ καλά δομημένη. Οι λεπτομέρειες που δίνονταν σποραδικά και ίσως να θεωρούνταν ανούσιες, έφτανε η ώρα που αποδεικνύονταν σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, ώστε στο τέλος να κουμπώσουν μεταξύ τους και να αποκαλυφθούν πολλά. Η Φρίντα μού φάνηκε αρκετά συμπαθής και πιστεύω πως η δράση της καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας δεν παρέκκλινε και πολύ από αυτά που έχουμε πιθανόν στο μυαλό μας για έναν ψυχίατρο.  Η εξαιρετική ευφυΐα της και η συνδυαστική της σκέψη βοήθησαν στο τέλος να οδηγηθεί σε συμπεράσματα και αποκαλύψεις που σοκάρουν. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ πως σε κάποια σημεία η αφήγηση έχανε κάπως το νεύρο της, υπήρχαν υπερβολικά πολλές κατ' εμέ περιγραφές του Λονδίνου και των συνοικιών του, και το χειρότερο, υπήρξε μία σκηνή η οποία δεν αιτιολογήθηκε ποτέ και δεν κατάλαβα το νόημα της.
Ωστόσο, μπορώ να πω ότι με κέρδισε από τις πρώτες σελίδες. Αισθανόμουν ανά πάσα στιγμή την αγωνία, προσπαθούσα να κάνω (μάταιες, όπως αποδείχθηκαν) σκέψεις προς την επίλυση της υπόθεσης, και καθώς ο χρόνος που περνούσε ήταν εναντίον της αστυνομίας για να βρει το Μάθιου, ένιωθα να πιέζομαι εξίσου χρονικά με αποτέλεσμα να βρίσκομαι σε διαρκή εγρήγορση και να διαβάζω με απίστευτη ταχύτητα. Όλα αυτά βέβαια δείχνουν πόσο πολύ κατάφερα να μπω μέσα στην ιστορία και να γίνω κομμάτι της. Το τέλος ήρθε σαν λύτρωση, αλλά εντελώς απροσδόκητα, καθώς ήρθε μια τεράστια ανατροπή που προσωπικά με κλόνισε.
Ένα βιβλίο που αναμφισβήτητα αξίζει να διαβαστεί!


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφείς: Nicci French
Εκδόσεις: Διόπτρα
Σελίδες: 560
ISBN: 978-960-364-462-0



You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ήμουν σίγουρος ότι θα σου άρεσε, θυμάσαι που σου το είχα πει; Γενικά όλη η σειρά πιστεύω θα σου αρέσει, είναι πάρα πολύ καλά δημιουργημένη.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και το θυμάμαι! Θα συνεχίσω με το δεύτερο και σταδιακά θα προμηθευτώ και τα υπόλοιπα.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Δε φαντάζεσαι πόσο σε χαίρομαι που έχεις βρει το χρόνο και τη διάθεση να διαβάζεις πια τα βιβλιαράκια σου! :)
    Καλή συνέχεια λοιπόν στα επόμενα!
    Φιλάκια πολλά γλυκουλένια μου! Καληνύχτα και καλή ξεκούραση! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεται και η δική σου η σειρά, Μαρθούλα μου, που θα ξεκουραστείς και θα διαβάζεις ελεύθερα!
      Καλή συνέχεια και σε εσένα, φίλη μου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs