ΤΡΕΞΕ! (GET OUT)

6.4.17



Ο Αφρο-Αμερικάνος Κρις (Ντανιελ Καλουγια) θα συνοδεύσει τη λευκή κοπέλα του, Ρόουζ (Άλισον Ουίλιαμς), στο πατρικό της για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς της (Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ) και τον αδερφό της, Τζέρεμι (Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς). Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως, η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια…

Προκατειλημμένη μπήκα στην αίθουσα για να δω την εν λόγω ταινία, κατόπιν αιτήσεως της παρέας, κι αυτό εξαιτίας των αισθημάτων αποφυγής που τρέφω για τα θρίλερ. Γιατί ναι, η ταινία αυτή είναι ψυχολογικό θρίλερ.
Η συνέχεια με εξέπληξε. Τίποτα το μεταφυσικό δε λάμβανε χώρα. Όλα όσα εκτυλίσσονταν ήταν απολύτως ρεαλιστικές καταστάσεις. Και μπορώ με μεγάλη βεβαιότητα να πω ότι δε φοβήθηκα ούτε για μία στιγμή. Ίσως κιόλας να φταίει το γεγονός ότι ψυλλιάστηκα πολύ νωρίς τι συνέβαινε.  Ωστόσο η ταινία είχε πολλή αγωνία για την τύχη του πρωταγωνιστή, και αρκετές απότομες σκηνές που σε ξάφνιαζαν.
Βρήκα το όλο concept ενδιαφέρον σε μεγάλο βαθμό. Ιδιαίτερο συν υπήρξαν οι δεύτερες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν, πως η ταινία ήθελε να αφήσει κάποια πολιτικά μηνύματα τη στιγμή που στην Αμερική απροσδόκητα έχει επιστρέψει μία νοοτροπία που θέλει τους Αφροαμερινανούς σε δυσχερή θέση.

Διάρκεια: 104'
Κατάλληλη για άνω των 18 ετών



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs