Ποντικοπαγίδα - Agatha Christie

18.4.17



Επτά άνθρωποι –πέντε άντρες και δύο γυναίκες – συγκεντρώνονται σε μία εξοχική πανσιόν, στο Μόνσκουελ Μάνορ, που το διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι, η Μόλλυ και ο Τζάιλς Νταίηβις. Λίγες μέρες ψυχικής ηρεμίας και ξενοιασιάς τους περιμένουν… Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι. Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν πως ανάμεσά τους έχει παρεισφρήσει και ένας στυγερός δολοφόνος, που ήδη έχει σκοτώσει κιόλας κάποιον στο Λονδίνο. Η μίσες Λάιον ήταν το πρώτο του θύμα. Και τώρα, αυτή κιόλας τη στιγμή, ο άνθρωπος αυτός, αργά και μεθοδικά, προετοιμάζει ένα δεύτερο… ίσως και ένα τρίτο, με την απαράμιλλη ικανότητα του ανθρώπου που η ξεχωριστή ευφυία του κατευθύνεται από μια νοσηρή τάση εκδίκησης.
Το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα ολόγυρα από την πανσιόν, δημιουργεί γύρω από τα εγκλωβισμένα πρόσωπα ένα αδιαπέραστο κλοιό, που ευνοεί θαυμάσια τα σκοτεινά του σχέδια. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο αστυνόμος Τρότερ θα δοκιμάσει ένα σωρό έξυπνα τεχνάσματα προκειμένου να παγιδεύσει το δολοφόνο, μα ο σατανικός αυτός άνθρωπος ξέρει να ξεγλυστρά… Το μακάβριο μοτίβο, «Τα τρία τυφλά ποντικάκια», θα συνοδεύει αδιάκοπα, σαν εφιαλτική υπόκρουση, το σκηνικό του τρόμου!
Πού θα σταματήσει το κακό και ποιο είναι το χέρι που σκορπίζει θάνατο; Ποιο από όλα τα πρόσωπα δεν είναι αυτό που διατείνεται, αλλά η σκοτεινή αφετηρία του κακού;
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Στην πραγματικότητα το βιβλίο αυτό αποτελείται από 6 ιστορίες αστυνομικού περιεχομένου κι όχι κατ’ ανάγκη δολοφονιών. Οι ιστορίες αυτές τιτλοφορούνται ως εξής:

Ποντικοπαγίδα
Παρασκευή, ώρα 9:30
Το μαγικό Πεντάγωνο
Η χαμένη διαθήκη
Φόνος με μεζούρα
Ένα παράξενο αστείο

Έξυπνες ιστορίες, εκτυλισσόμενες με περίτεχνο τρόπο, που για άλλη μία φορά αποδεικνύουν το ταλέντο της Agatha Christie. Βέβαια, πρέπει να παραδεχθώ πως στις περισσότερες περιπτώσεις είχα καταλάβει ποιος ήταν ο ένοχος, πολύ πριν αποκαλυφθεί. Μάλλον έχω αρχίσει να διαβάζω πολλά του είδους τελευταία…


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Agatha Christie
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Σελίδες: 169
ISBN: 960-517-017-5


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs