Ανασκόπηση Ιανουαρίου

5.2.17


Καθώς τελείωσε ο Ιανουάριος, κάνω μία μίνι ανασκόπηση του μήνα για όσα διάβασα. Δε θα αναφέρω κάποια επιστημονικά βιβλία που χρειάστηκε να διαβάσω, αλλά θα παραμείνω στα αμιγώς λογοτεχνικά. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  1. Ο άνδρας με την πουά γραβάτα, από την ομάδα δημιουργίας: Ελ Ρόι,  Αριστοτέλης Καλύβας, Βάιος (Άκης) Βαΐου, Γιάννης Φαρσάρης, Γιάννης Καρακατσανίδης. Μία μαύρη κωμωδία, την οποία μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  2. Πού πήγε το πι; του Λάκη Φουρουκλά. Το βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  3. Η ξένη απ' το Βορρά και την ομίχλη της Νινέττας Βολουδάκη, που δε χρειάζεται να ξαναπώ πόσο αγάπησα!
  4. Σπουδή στο Άλικο, του Arthur Conan Doyle. Ο πρώτος τόμος, στον οποίο μας συστήνεται ο Σέρλοκ Χολμς. Ξέρω, είναι απίστευτο πως μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ στη ζωή μου διαβάσει Σέρλοκ Χολμς, μα είναι αλήθεια. Πιθανόν να μιλήσω σε ανάρτηση σύντομα για το βιβλίο αυτό.
  5. Ματριόσκα, του Ελ ΡόιΤο βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  6. Μαλάικα του Λάκη Φουρουκλά. Το βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  7. Οι μέλισσες (Λογοτεχνικά σημειώματα #1), του Γιώργου Πύργαρη. Πρόκειται για ένα διήγημα, πολύ έντονα γραμμένο, που αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη σε ένα χωριό.
  8. Στου ονείρου το δρόμο της Χριστίνας Λέλη. Διαβάστε αυτήν την ποιητική συλλογή δωρεάν και ελεύθερα εδώ
  9. Ερωτικές ιστορίες μιας παιδικής ηλικίας, του Μάνου ΚοντολέωνΤο βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  10. Ο γιος της Τζοκόντα, του Αύγουστου ΚορτώΤο βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  11. Το φάντασμα του πέτρινου φάρου, της Ελένης Σεμερτζίδου. Το μυθιστόρημα αυτό θεωρώ πως ήταν καθαρά αλληγορικό από κάποιο σημείο και έπειτα. Το φάντασμα αντιπροσωπεύει φόβους και θέματα που δεν έχουμε ακόμα το θάρρος να αντιμετωπίσουμε. Ήταν ένα αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα. Το βιβλίο διατίθεται ελεύθερα και δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
  12. Το αγόρι, το κορίτσι και μια τόση δα μικρούλα πραγματικότητα, της Στεφανίας Βελδεμίρη. Ένα παραμυθάκι γλυκό, μια ιστορία τρυφερή. Θα το ξαναδιαβάσω σύντομα, σίγουρα. Μου άρεσε πάρα-πάρα πολύ. Διαβάστε το ελεύθερα και δωρεάν εδώ.
  13. Ο Φίλιππος στη Βρετανία, της Αντιγόνης Σδρόλια. Το βιβλιαράκι αυτό μας λέει την ιστορία του μικρού Φίλιππου, του οποίου η οικογένεια αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αγγλία. Επικεντρώνεται κυρίως στους φόβους και στις ανασφάλειες που έχει ένα μικρό παιδί μπροστά σε μία επικείμενη μετακόμιση, κι ακόμα περισσότερο μετανάστευση. Μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν και ελέυθερα το βιβλίο εδώ.
  14. Καλημέρα και Αντίο, της Αγγελικής ΣχοινάΤο βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  15. Το μυστικό, της Rhonda Byrne
  16. Ένα άλλοθι για τρία εγκλήματα, της Agatha Christie. Ω, ναι, ξανά απίστευτο, μα για πρώτη φορά στη ζωή μου διάβασα Αγκάθα Κρίστι. Εντάξει, μικρό ψέμα: Είχα ξεκινήσει τα «7 ρολόγια», το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσα λόγω εξωγενών παραγόντων. Επομένως, το βιβλίο αυτό για την ακρίβεια, ήταν το πρώτο βιβλίο της Αγκάθα που ολοκλήρωσα! Θα προσπαθήσω να αναφερθώ σύντομα λίγο πιο αναλυτικά, με ξεχωριστή ανάρτηση. (Η ανάρτηση για την οποία μιλάω, βρίσκεται τελικά εδώ)
  17. Η σονάτα του σεληνόφωτος, του Γιάννη Ρίτσου. Classic is classic. Πρώτη φορά στη ζωή μου διάβασα τη Σονάτα όταν ήμουν μαθήτρια της Γ' Λυκείου, στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Από τότε επιστρέφω συχνά-πυκνά και τη διαβάζω με τόσο ένταση, σαν να είναι η πρώτη φορά...
  18. Η γυναίκα του Σουλτάνου, της Jane Johnson. Από τα πολύ αγαπημένα του μήνα.
  19. Οι πρώτες σελίδες, του Χάρη Γαντζούδη. Ένα βιβλίο διηγημάτων. Αρκετά ευχάριστο, δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια ρεαλιστικές μπορεί να είναι οι ιστορίες που διηγείται. Το βιβλίο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν και ελεύθερα εδώ.
  20. Η κιθάρα που έκλαιγε, της Ράνιας Κυρκιντάνου. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα λίγων σελίδων, με πρωταγωνιστή μία κιθάρα που κανένας δεν ήθελε. Μα όλοι τελικά έχουν κάπου να ανήκουν, ακόμα κι αυτή η κιθάρα, που μετά από περιπέτειες βρήκε κάπου να ανήκει. Διαβάστε δωρεάν και ελεύθερα το βιβλίο εδώ.



Συνεπώς, μέσα στον Ιανουάριο διάβασα τα παραπάνω 20 βιβλία, και 3 ακόμα. Έχω κάνει, επομένως, 23 βήματα προς το στόχο του Reading Challenge 2017, ο οποίος είναι 100 βιβλία. :)
Εσείς τι διαβάσατε τον Ιανουάριο;

Καλή και ξεκούραστη Κυριακή!





You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Ωωωωω Αναστασία μου, πόσο με βοήθησε αυτή η ανασκόπηση. Θα τα σημειώσω, θα τα βάλω στα αγαπημένα και θα αερχίσω κι Εγώ το διάβασμα λίγο περισσότερο. Αρκετά μου έχουν ξεφύγει. Και περιμένω περισσότερα να διαβάσω για Agatha Christie. Μα δεν είναι φοβερή; Άσε που άμα αρχίζεις και διαβάζεις δεν ξεκολλάς εύκολα. Χεχε! Τα φιλιά μου και να έχεις μια όμορφη Κυριακή.

    Υ.Γ. Να ξέρεις πως απολαμβάνω περισσότερο απο ποτέ κάθε σου ανάρτηση. Και σ' ευχαριστώ επίσης για το πέρασμα σου από το blog μου και όσα σερί διάβασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου για τα καλά σου λόγια! :) Η Αγκάθα Κρίστι είναι πωρωτική, εάν διαβάσεις ένα βιβλίο της δε θα σταματήσεις σε αυτό, σίγουρα!
      Ήρθα και τα διάβασα μαζεμένα μιας και είχα περισσότερο χρόνο! ;)
      Να είσαι καλά, καλό βράδυ! Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο! Ευχαριστούμε πολύ για τα links! ❤ Θα περιμένω εντυπώσεις από Σέρλοκ Χολμς και Αγκάθα Κρίστι! Σσσςς, ούτε εγώ έχω διαβάσει ποτέ! :)
    Καλή σου μέρα ομορφιά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω να κάνω σχετικές αναρτήσεις σύντομα!
      Πολλά φιλάκιααα!

      Διαγραφή
  3. Με το ρυθμό που διαβάζεις... βλέπω όσα βιβλία σου έκαναν δώρο να είναι διαβασμένα πολύ πριν το καλοκαίρι! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσα έχεις διαβάσει;;; Με άγχωσες! Συμφωνώ με τον Άλεξ από πάνω που λέει ότι θα διαβάσεις όλα όσα έχεις στα ράφια σου σύντομα 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμεεεε! :)) Τώρα πιστεύω δε θα έχω πολύ χρόνο όμως...
      Φιλάκιααα! :)))

      Διαγραφή
  5. καλημέρα!!! μπραβο σου!!! εγω εχω δηλωσει το μικρο στοχο των 13 βιβλιων και εχω διαβασει ηδη 4 ;) φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω, πας πολύ καλά! Μπράβοοοο! Συνέχισε με κέφι και σίγουρα θα περάσεις γρήγορα το στόχο των 13 βιβλίων! ;)
      Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  6. Εσύ παιδάκι μου είσαι πραγματικά βιβλιοφάγος! 😃 Εύγε! Το 1/4 του στόχου σχεδόν ολοκληρώθηκε και αυτός ήταν μόνο ο πρώτος μήνας! Καλή συνέχεια εύχομαι!
    Εγώ μέσα στον Ιανουάριο ξεκίνησα τους Αδελφούς Καραμαζώφ του Ντοστογιέφσκι, διάβασα τη Θεανώ της Μαντά και τη Χουρέμ. Συνεχίζουμε! ☺
    Φιλάκια πολλά μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλές επιλογές Ελένη. Μπράβο και σε εσένα! Καλή συνέχεια! Θα περιμένω να μου λες και τις δικές σου προτάσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs