Ο κύριος Χολμς - Mr Holmes

10.2.17


«Στη βρετανική επαρχία του 1947, ο 93χρονος Sherlock Holmes αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια απώλειας μνήμης. Η φιλία που δημιουργείται μεταξύ του Holmes και του ανήλικου γιου της οικονόμου του, ξυπνάει μέσα του την επιθυμία να διαλευκάνει την άλυτη για 30 χρόνια υπόθεση που τον οδήγησε στην απόσυρση από το επάγγελμα του ντετέκτιβ.»

Μιας και, όπως σας ανέφερα, διάβασα για πρώτη φορά τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, κοιτάζοντας για ταινία στο video club της γειτονιάς και πέφτοντας πάνω στον «Κύριο Χολμς», εννοείται πως την επέλεξα.
Όπως γράφει και η επίσημη εικόνα, «The man beyond the myth», ο Σέρλοκ Χολμς (Ian McKellen) σε αυτή την ταινία αποκαλύπτει την αδυναμία του, η οποία είναι η απώλεια μνήμης λόγω γηρατειών. Ο ανήσυχος γιος της οικονόμου του (Laura Linney), ο Ρότζερ (Milo Parker), είναι μεγάλος θαυμαστής του, και στο πρόσωπό του ο Σέρλοκ βρίσκει το φίλο που έλειπε τόσα χρόνια από τη ζωή του, μιας και δεν έχει επικοινωνία με τον κύριο Γουάτσον εδώ και πολλά χρόνια.
Η ταινία δεν έχει κάποιου είδους αγωνία, αλλά κυρίως αυτό που υπερισχύει είναι ένα αίσθημα νοσταλγικότητας, καθώς ο Σέρλοκ προσπαθεί με πολλά κόλπα να ανασύρει από τη μνήμη του λεπτομέρειες που θα τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει το βιβλίο που γράφει σχετικά με την τελευταία του –αποτυχημένη, όπως ισχυρίζεται- υπόθεσή του.
Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές, καθώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το cast ήταν εξαιρετικά επιλεγμένο και στη σκηνοθεσία είχε τον Bill Condon. Περισσότερα δείτε εδώ.

Ακολουθεί το trailer της ταινίας:





Καλό σαββατοκύριακο!


You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs