🍁 Vegan muffins με μήλο, κανέλα και σταφίδες 🧡
8.10.25
Ο Οκτώβρης δεν κάνει ποτέ θόρυβο. Γλιστράει ήσυχα ανάμεσα στις τελευταίες ζεστές μέρες του Σεπτέμβρη και στις πρώτες βραδιές που χρειάζεσαι ζακέτα. Η κουζίνα αρχίζει να μοσχοβολάει μήλο και κανέλα, κι η καρδιά θυμάται πόσο απλή και γλυκιά μπορεί να είναι η θαλπωρή.
Έτσι, σήμερα σας φέρνω μια συνταγή που ταιριάζει γάντι σε αυτό το κλίμα:
Μικρά muffins με μήλο, σταφίδες και κανέλα.
Είναι ιδανικά για το πρωινό της Κυριακής, για το ταπεράκι του παιδιού στο σχολείο ή για να συνοδέψεις ένα ζεστό τσάι στο παράθυρο καθώς πέφτουν τα πρώτα φύλλα 🍂
Vegan muffins με μήλο, κανέλα και σταφίδες
Υλικά (για 12 muffins):
2 μήλα, πολτοποιημένα στο μούλτι
160 ml χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
100 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
6 χουρμάδες λιωμένοι
260 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 χούφτα σταφίδες
5-6 βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
🧁 Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύουμε τον χυμό, το ξύσμα, το λάδι, τη ζάχαρη (ή τους χουρμάδες) και το μήλο.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή χάρτινες θήκες.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μοσχοβολήσει το σπίτι.
💡 Μυστικό για επιπλέον μαγεία:
Αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με επιπλέον κανέλα, ή να φτιάξουμε ένα απλό γλάσο πορτοκαλιού (ζάχαρη άχνη - χυμός πορτοκαλιού - κανέλα) και να το ρίξουμε από πάνω.
Καλή επιτυχία!
Με αγάπη,
2 comments
Α αυτή τη γεύση τη λατρεύω, Αναστασία. Αν μάλιστα έβαζες και μέλι θα ήταν το καλύτερό μου. Κρύωσε απότομα ο καιρός και όλοι τρέχουμε για βουτήματα πρωινιάτικα στον καφέ μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου, καλή μου φίλη.
Ο συνδυασμός μήλο - κανέλα με τρελαίνει κι εμένα, είναι τόσο φθινοπωρινός και γλυκός 🥰 Μέλι, ε; Θα το δοκιμάσω και θα σου πω, θα το προσθέσω στη γέμιση την επόμενη φορά 😉 Ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα εύχομαι!