Μανιτάρια κοκκινιστά - Μία υγιεινή πρόταση
20.10.20
Αγαπώ τα μανιτάρια! Θα το ξέρεις ήδη, γιατί τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά στις συνταγές μου. Αποτελούν καθαρή πηγή πρωτεΐνης, που χρειάζεται ο οργανισμός μας, αφ' ενός γιατί δημιουργεί εύκολα το αίσθημα του κορεσμού (και σε κρατάει!), αφ' ετέρου γιατί είναι αναγκαία για τους μύες όσων αθλούνται.
Θα σου δώσω σήμερα μία πολύ νόστιμη πρόταση για μανιτάρια, που θα μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις!
Μανιτάρια κοκκινιστά
🍄 200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας (τεμαχισμένα ή ολόκληρα)
🍄 1 ½ ντομάτα
🍄 ½ κρεμμύδι
🍄 ½ σκελίδα σκόρδο
🍄 Φρέσκο βασιλικό (κατά βούληση)
Αποφλoιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε στον τρίφτη. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για να πιει τα υγρά της.
Σε ένα άλλο τηγανάκι βάζουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. Τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά, γι'αυτό δε χρησιμοποιώ λάδι.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν μαζί με την ντομάτα.
Προς το τέλος, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε με λίγο πιπέρι, φρέσκο βασιλικό και φέτα ή cottage cheese.
Οι δοσολογίες είναι για 1 άτομο.
Μπορούμε, αντί για σκελίδα σκόρδο, να χρησιμοποιήσουμε σκόρδο σε σκόνη.
Είναι ένας νόστιμος μεζές που μπορεί να συνοδεύσει το κρασί μας, ωστόσο είναι μία πολύ καλή επιλογή για δείπνο ή, ακόμα και για γεύμα.
0 σχόλια