Πισωγυρίσματα

2.11.18


Πέρασε κι ο Οκτώβρης... Είμαστε ήδη στη δεύτερη μέρα του Νοεμβρίου και η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω και εύκολα, μιας και ακόμα κάνει αρκετή ζέστη εδώ στα μέρη μου. Ειδικά εχθές είχα σκάσει στη δουλειά με ένα "λεπτό" φούτερ που είχα φορέσει, και γυρίζοντας το βράδυ στο σπίτι φόρεσα κοντομάνικο τελικά. Δε σας φαίνεται κι εσάς πως οι εποχές έχουν αλλάξει πολύ; Όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προσωπικά με κάνουν να ανησυχώ για την υγεία του πλανήτη μας και για το μέλλον που μας ξημερώνει. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε προσπαθήσει με την πάροδο των δεκαετιών να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να εξυπηρετούμαστε πιο γρήγορα και άνετα, η επικοινωνία, η μεταφορά και όλα σχεδόν γύρω μας έχουν γίνει γρήγορα, άμεσα και εύκολα, αλλά πόσο έχουμε εξασφαλίσει ένα υγιές περιβάλλον για να ζήσουμε; Αυτές κάποιες σκέψεις και κάποιοι προβληματισμοί μου μόνο, που δε θα ήθελα να αναπτύξω περισσότερο, τουλάχιστον όχι προς το παρόν...
Ο Οκτώβριος λοιπόν, παρ' ότι τον αγαπώ πολύ σαν μήνα, υπήρξε αμφιλεγόμενος για εμένα. Από τη μία, όμορφες στιγμές, γέλια, τραγούδια, ευγνωμοσύνη... Από την άλλη, αρκετός εκνευρισμός και πισωγυρίσματα στα συναισθήματά μου. Προσπαθώ πολύ να δουλέψω μέσα μου όλα αυτά που μου συμβαίνουν, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Είμαι ένας άνθρωπος που η λογική τους ουρλιάζει τόσο δυνατά μέσα στο κεφάλι μου, και από την άλλη τα συναισθήματά μου με τραβάνε προς την αντίθετη κατεύθυνση, και καταλήγω να νιώθω εντελώς διχασμένη και κομμένη στα δύο, γιατί δυσκολεύομαι να ανακαλύψω ποια φωνή θα πρέπει να κάνω να ησυχάσει σε κάθε περίπτωση. Έτσι ακριβώς με βρήκε και το τέλος του Οκτωβρίου: ενώ γνωρίζω πολύ καλά ποιο είναι το σωστό, τι πρέπει να κάνω κ.ο.κ., τα συναισθήματά μου με γυρίζουν πίσω. Ελπίζω όμως πως πολύ σύντομα θα τα κάνω να σωπάσουν και θα πορευτώ με τη λογική μου...
Σε άλλα νέα, έχω εδώ το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου από το 5-Year-Journal.

21) OMG_______ 
... πόσο τέλεια περάσαμε σήμερα στην εκδρομή μας στην Παύλιανη! (Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το χωριουδάκι και το πάρκο του εδώ

22) Τι επιρροή ελπίζω να έχω στον κόσμο; 
Θέλω να ελπίζω ότι θα αποτελέσω παράδειγμα για όσους ανθρώπους έχω γύρω μου, αλλά και για όσους έχει τύχει να με γνωρίσουν, ώστε να μην τα παρατάνε, να έχουν στόχους, να αγαπούν βαθιά τη δουλειά τους και να μη σταματάνε να βελτιώνονται και να προσπαθούν για το καλύτερο. 

23) Αν έφτιαχνα νόμους, ποιον θα έφτιαχνα σήμερα; 
Δεν μπορώ να πω ότι έζησα κάτι έντονο σήμερα, δηλαδή κάτι που θα ήθελα να είχε γίνει αλλιώς ή να μπορούσα να το αλλάξω κλπ... Επομένως σήμερα δε θα έφτιαχνα κάποιο νόμο. Όμως, θα έφτιαχνα έναν τις προηγούμενες ημέρες, κι αυτός θα ήταν: 
Απαγορεύεται οι περαστικοί και λοιποί  άσχετοι να ενοχλείτε εν ώρα μαθήματος, χωρίς προφανή λόγο. 

24) Ποια ευκαιρία περιμένω; 
Να αυτονομηθώ περισσότερο.

25) Έχω συμβιβαστεί με κάτι; 
Δυστυχώς, έχω συμβιβαστεί ότι τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αλλάξεις. Θα πρέπει να τους υπομένεις όπως ακριβώς είναι. Μιλάω για εκείνους που καλώς ή κακώς δεν μπορείς να τους αποφύγεις.

26) Κάτι που μου είπαν σήμερα και δε θέλω να ξεχάσω. 
Ο καθηγητής μου, που είχα στο Λύκειο και τον πήρα τηλέφωνο να του ευχηθώ για τη γιορτή του, μου είπε ότι αξίζω πολλά και να προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ το ταλέντο μου όσο γίνεται περισσότερο.

27) Σήμερα το παράκανα με...
...τα μαθήματα! Παρ' ότι Σάββατο, είχα μαθήματα από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα.

28) Η τελευταία στιγμή που άλλαξε τη ζωή μου...
Η ημέρα που γνώρισα έναν πολύ καλό μου φίλο. Πιστεύω ότι η ζωή μου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μετά από τη γνωριμία μου με αυτόν τον άνθρωπο.

29) Πώς ξεκίνησε η μέρα;
Σήμερα έχω γιορτή! Η ημέρα ξεκίνησε λοιπόν με κάποιες υποχρεώσεις που έπρεπε να τακτοποιήσω, και στη συνέχεια έφτιαξα το γλυκό μου.

30) Απλά δεν μπορώ να... 
...σταθώ όρθια σήμερα. Αισθάνομαι τρομερή κόπωση, ζαλάδα, ατονία... Επίσης δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι και να αποβάλλω από μέσα μου αυτό το γλυκόπικρο συναίσθημα της νοσταλγίας για τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, που έχουν καρφωθεί στο μυαλό μου τα τελευταία 24ώρα.

31) Πόσο φορτωμένη ήταν η μέρα μου; 
Σήμερα ήταν μία τυπική ημέρα. Λίγο διάβασμα και τα μαθήματά μου στο φροντιστήριο το απόγευμα κανονικά. Θα έλεγα πως ήταν αρκετά ξεκούραστη ημέρα.


Όσον αφορά τους στόχους του Οκτωβρίου...

*Να μην ξοδέψω χρήματα άσκοπα σε πράγματα που δε χρειάζομαι.
*Να αγοράσω υπολογιστή.
*Να γιορτάσω τα γενέθλιά μου όμορφα και ζεστά.
*Να ακούσω δυνατά και να χορέψω το αγαπημένο μου τραγούδι.
*Να πιω ζεστό καπουτσίνο.
*Να φτιάξω ένα γλυκό για την οικογένειά μου. - Έφτιαξα. Μπορείτε να το δείτε εδώ.
*Να κοιμάμαι νωρίς.
*Να πίνω περισσότερο χαμομήλι ή τίλιο.
*Να φτιάξω κολοκυθόπιτα.
*Να διαβάσω τουλάχιστον δύο βιβλία. - Ολοκλήρωσα την Μπελγκρέιβια και τελείωσα το Μαύρο βασιλιά. Ελπίζω σύντομα να σας μιλήσω γι' αυτά.
*Να συνεχίσω τη διατροφή μου.
*Να πάω στο θέατρο. - Πήγαμε στις Μάγισσες της Σμύρνης, στο Παλλάς. Εξαιρετικό!
*Να μη θυμώνω με την αφέλεια των άλλων.
*Να κάνω τουλάχιστον 3 από τα παραπάνω.

Σχετικά τις ταινίες που είδα...
* Searching. Βγήκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη.
* Η στοιχειωμένη κούκλα (2018). Ένα θριλεράκι, αρκετά τρομακτικό σε κάποια σημεία, αλλά κατά την άποψή μου η ιστορία ήταν ασύνδετη.
* Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες (2010). Ωραία ταινία και ενδιαφέρουσα. Σίγουρα στο μέλλον θα ψάξω να βρω και τις υπόλοιπες ταινίες της σειράς.

Μέσα στο Νοέμβριο θέλω:
*Να διαβάσω τουλάχιστον δύο βιβλία.
*Να κλείσω τις εκκρεμότητες που έχω σχετικά με αναρτήσεις στο μπλογκ.
*Να οργανώσω ένα μελλοντικό ταξίδι.
*Να πιω ζεστό κακάο.
*Να δω τουλάχιστον δύο ταινίες.
*Να αγοράσω δώρα για τα γενέθλια και τη γιορτή της αδερφούλας μου.
*Να φτιάξω την ντουλάπα μου με τα ρούχα εποχής.
*Να ξεφορτωθώ ό,τι με πιέζει.
*Να φτιάξω ποπ κορν για βραδινό.
*Να οργανώσω ένα βράδυ με επιτραπέζια.
*Να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου.
*Να κάνω τουλάχιστον τρία από τα παραπάνω.


Αυτά προς το παρόν. Καλό σαββατοκύριακο να έχετε, ό,τι κι αν κάνετε!


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Αναστασία μου,
    θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα ο Νοέμβρης να είναι για σένα πολύ πιο "φιλικός" και με ζεστές και ευχάριστες διαθέσεις.
    Πραγματικά αυτή η ζέστη, αφόρητη και άρρωστη για την εποχή, δεν υποφέρεται. Και είναι δείγμα του τι έχουμε "καταφέρει" στη φύση ολόγυρά μας.
    Στέλνω τις θετικές μου σκέψεις.
    Καλά να είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι, εκτός των άλλων, έχουμε καταστρέψει και το οικοσύστημα με την εξαφάνιση πολύ σημαντικών ειδών...και τα αποτελέσματα δε θα μας είναι καθόλου ευχάριστα. Ελπίζουμε για το καλύτερο!
      Καλή εβδομάδα να έχεις Γιάννη! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs