Ο χιονάνθρωπος - The snowman

25.10.17



Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του.




Δεν ήθελα και πολύ μεγάλη παρακίνηση για να δω τη συγκεκριμένη ταινία. Μόλις αντιλήφθηκα ότι παιζόταν στους κινηματογράφους, έκανα τα πάντα για να καταφέρω να πάω. Μπορεί να μην είχα προλάβει να διαβάσω ακόμα το ομώνυμο βιβλίο (και ντροπή μου!), αλλά δεν ήθελα με τίποτα να χάσω μια πολλά υποσχόμενη ταινία... Και κάπως έτσι, η ευχή μου πραγματοποιήθηκε.
Η ταινία μού άρεσε πολύ. Πάρα πολύ. Ξεκινώντας από την πλοκή, εντάξει, ήταν η υπογραφή του πλέον αγαπημένου Jo Nesbø, που αποδεδειγμένα μου αρέσει πολύ σαν συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας. Η ιστορία ήταν τρομερά ενδιαφέρουσα και εκτυλισσόταν με τρόπο που σου δημιουργούσε συνεχώς υποψίες και σε κρατούσε σε εγρήγορση. Πολλή δράση, πολλή ένταση και μεγάλη αγωνία, ήταν τα βασικά συστατικά.
Από την άλλη, τα σκηνικά ήταν υπέροχα. Σε σκηνές όπου είχαμε καθαρή οπτική των τοπίων, κυριολεκτικά μαγεύτηκα από τα πάλλευκα βουνά, τους δρόμους, τα σπίτια... 
Όσο για το cast... τα μεγάλα ονόματα εγγυόνταν την επιτυχία ούτως ή άλλως. Ο Michael Fassbender ήταν ο καταλληλότερος ηθοποιός, θα έλεγα, για το ρόλο του Χάρι Χόλε. Ήταν όπως ακριβώς τον είχα πλάσει στο μυαλό μου μέσα από τις ιστορίες που είχα διαβάσει στα βιβλία Η νυχτερίδα και Οι κατσαρίδες, και αυτό ήταν κάτι που με ενθουσίασε ακόμα περισσότερο.
Στα μειονεκτήματα θα βάλω 2-3 σημεία που παρέμειναν αναπάντητα για εμένα κατά τη διάρκεια της όλης ιστορίας, τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω για να μη σποϊλάρω. Δεν ξέρω φυσικά εάν αυτά τα σημεία διαφωτίζονται μέσα στο βιβλίο ή αν είναι γενικότερη παράλειψη. Παρ'όλα αυτά, μείωσαν στον ελάχιστο βαθμό τις καλές μου εντυπώσεις για την ταινία.

Διάρκεια 119'
Κατάλληλη άνω των 15 ετών

Δείτε το trailer εδώ: 









You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Εγώ πάλι έχω διαβάσει το βιβλίο μόνο. Θα ήθελα να δω την ταινία αλλά φοβάμαι ότι ίσως απογοητευτώ, γιατί βλέποντας το τρέιλερ και μερικές σκηνές ακόμα έχω την εντύπωση ότι άλλαξαν κάποια πράγματα σε σχέση με το βιβλίο. Τελειώνοντάς το δεν μένει καμία αμφιβολία. Όλα εκεί είναι ξεκάθαρα. Και εννοείται μου άρεσε τρελά :)
    Φιλάκια πολλά Αναστασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως έτσι γίνεται, αν βλέπεις την ταινία μετά την ανάγνωση του βιβλίου απογοητεύεσαι. Αυτή τη φορά το πήγα ανάποδα και ξέρω πως διαβάζοντας το βιβλίο (το οποίο περιμένει σε ένα ραφάκι μου) δε θα νιώσω την ίδια αγωνία...
      Πολλά φιλάκια Αριστέααα! ❤

      Διαγραφή
  2. Πολύ θα ήθελα να παρακολουθήσω κι εγώ την ταινία, μια που η παρουσίασή της από 'σένα, με... ιντριγκάρισε!
    Ε, ναι... κι ο πρωταγωνιστής, έκτακτος!

    Την καλησπέρα και τα φιλιά μου, συνονόματη!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, μου άρεσε γιατί τρελαίνομαι για τα αστυνομικά -βιβλία και ταινίες. Δεν ξέρω αν θα μου άρεσε εξίσου, αν δεν ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Jo Nesbo....
      Πολλά φιλάκιααα συνονοματάκιιι! ❤

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ καλή. Και συμφωνώ πως ο Fassbender ήταν ιδανικός σε αυτό το ρόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs