Ο μαγικός σελιδοδείκτης - Ηρακλής Λαμπαδαρίου

13.3.17



Ο Ιάσονας είναι ένα παιδί που δεν αγαπάει καθόλου το σχολείο και το διάβασμα. Μάλιστα μπορεί να βγάλει ακόμα και σπυράκια όταν ακούει ότι πρέπει να πάει στο σχολείο. Μία μέρα όμως, αναλαμβάνει μία εργασία για το σχολείο, πιο συγκεκριμένα να φτιάξει μία χειροτεχνία με θέμα το βιβλίο. Ο Ιάσονας τότε σκέφτεται να φτιάξει ένα σελιδοδείκτη.
Ο σελιδοδείκτης που φτιάχνει όμως είναι τόσο όμορφος, που ο Ιάσονας θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Έτσι ξεκινάει να διαβάζει ένα λογοτεχνικό βιβλίο, και μόλις το βιβλίο φτάνει στο τέλος του, ο σελιδοδείκτης μεταφέρεται «μαγικά» σε άλλο βιβλίο. Ο Ιάσονας διαβάζει λοιπόν με όλο και μεγαλύτερη ανυπομονησία και αγάπη για τα βιβλία…
Ένα βιβλίο που θέλει ουσιαστικά να μας πει πως τα παιδιά θα αγαπήσουν το διάβασμα και τα βιβλία με απλά και μικρά πράγματα. Με πράγματα που θα τους κάνουν εντύπωση και θα τους δώσουν κίνητρο… Τα παιδιά εξάλλου έχουν πολλή φαντασία και ζωηρό ενδιαφέρον για οτιδήποτε γύρω τους, κι έτσι αν ο γονιός ή ο δάσκαλος καταφέρει να τους εξάψει την περιέργεια για το διάβασμα, σίγουρα θα το αγαπήσουν.
Καθόλου συνηθισμένα, ο συγγραφέας επιλέγει να αφήσει ανοιχτό το τέλος του βιβλίου – προτείνονται ήδη τρεις διαφορετικές εκδοχές. Αλλά η έκπληξη δε σταματάει εκεί, καθώς στις τελευταίες σελίδες δίνονται οδηγίες για το πώς να κατασκευάσει κάποιος ένα σελιδοδείκτη όπως του Ιάσονα.
Σίγουρα ένα πολύ δημιουργικό και γεμάτο φαντασία βιβλίο που θα παρακινήσει τα παιδιά, αλλά θα κάνει κι εμάς (τους λίιιιγο μεγαλύτερους) να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα και να συγκινηθούμε.
Κυκλοφορεί ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (eBook).


Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Εκδόσεις: Σαΐτα
ISBN: 978-618-80394-4-5
Σελίδες: 65



You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs