Παγωτό

8.8.18



Το καλοκαιράκι το αγαπώ για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς τους λόγους όμως είναι και τα βράδια που περνάς στη βεράντα, είτε μόνος, είτε με φίλους ή συγγενείς. Δε θα ξεχάσω ποτέ το βράδυ εκείνο που είχαμε περάσει στο σπίτι του θείου μου, κάποια χρόνια πριν, με καλή διάθεση, ευχάριστο χιούμορ και πολύ νόστιμο φαγητό. Η υπέροχη εκείνη βραδιά είχε κλείσει με ένα πεντανόστιμο παγωτό, που είχε φτιάξει η ίδια η γυναίκα του θείου μου. Από τότε, συνειδητοποίησα πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το σπιτικό παγωτό και έτσι, όποτε έχω χρόνο, σίγουρα προτιμώ να φτιάχνω μόνη μου το παγωτό της οικογένειας.



Παγωτό

500 γρ. φυτική σαντιγί κρύα
200 γρ. γάλα εβαπορέ κρύο
1 βανίλια
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασμένα σε θερμοκρασία δωματίου (καραμέλα)
Μερέντα
Ό,τι άλλο μας αρέσει (ξηροί καρποί, γλυκό κεράσι, μαστίχα...)


Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί. Όταν αφρατέψει και σφίξει,  προσθέτουμε το γάλα.
Χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε το ένα ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς (εάν έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε).
Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι και το αφήνουμε για άλλα 5-10’ στην κατάψυξη.
Ετοιμάζουμε το σκεύος που θα βάλουμε το παγωτό, βγάζουμε το παγωτό απ' την κατάψυξη.
Παίρνουμε με μια κουτάλα παγωτό και βάζουμε μια στρώση στο σκεύος.
Ανοίγουμε το άλλο ζαχαρούχο (καραμέλα) και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε πάνω στη στρώση παγωτού καραμέλα και πραλίνα (κουταλιά-κουταλιά).
Βάζουμε πάλι λεπτή στρώση παγωτού και πάλι με το κουτάλι γεμίζουμε με κουταλιές καραμέλα και πραλίνα.
Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μεταφερθεί όλο το παγωτό στο σκεύος.
Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Έτοιμο!! 





You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ε, ναι παγωτό!
    Και εύκολη συνταγή;
    Την σημειώνω και θα το φτιάξω με τη πρώτη ευκαιρία.
    Φιλιά πολλά Αναστασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις και να μου πεις εντυπώσεις! 😀
      Πολλά φιλάκιααααα Μαράκι μου!!! ❤

      Διαγραφή
  2. Ειλικρινά μιλώντας, προτιμώ κι εγώ το σπιτικό παγωτό. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος πρέπει να το φτιάξει για εμένα, γιατί εγώ να το κάνω... αποκλείεται :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Σε καταλαβαίνω, αλλά είναι μέχρι να κάνεις το πρώτο βήμα! Μετά θα σου αρέσει να φτιάχνεις μόνος σου όσα καταναλώνεις! ;)

      Διαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *