Ιρανικό ρύζι

26.12.17


Οι γιορτινές αυτές ημέρες που διανύουμε είναι αν μη τι άλλο μία πολύ καλή ευκαιρία για να γευματίσουμε ή να δειπνήσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας. Όλο τον υπόλοιπο καιρό του έτους, συνήθως οι δουλειές μας τρέχουν σε διαφορετικούς ρυθμούς και έτσι δεν έχουμε την πολυτέλεια να ευχαριστηθούμε τη συντροφικότητα γύρω από το τραπέζι την ώρα του φαγητού.
Στη σημερινή μου ανάρτηση, θα σου πω τη συνταγή για ιρανικό ρύζι, που όσο κι αν σου ακουστεί παράξενο, θα κλέψει τις εντυπώσεις σίγουρα!



Ιρανικό ρύζι

4 φλιτζάνια του καφέ ρύζι basmati
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα σταφίδες
3-4 αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα
7-8 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κύβο λαχανικών
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι σαφράν
1 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι  όλα τα λαχανικά και τα φρούτα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά για να τσιγαριστούν λίγο και αυτά.
Ρίχνουμε νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο.


Οι αναλογίες αυτές βγάζουν πάνω κάτω 4 μερίδες ρύζι, το οποίο μπορεί να συνοδέψει όλα τα κρεατικά μας, αλλά μπορεί κάλλιστα να σταθεί και μόνο του ως γεύμα. Η γεύση αυτού του εξωτικού ρυζιού, με τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα φρούτα, θα σας συναρπάσει!



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραία συνταγή. Την έχω δοκιμάσει και είναι εξαιρετική! Ευχαριστώ για την υπενθύμιση, γιατί έψαχνα κάτι ιδιαίτερο να φτιάξω και είχε κολλήσει το μυαλό μου. Με αυτή την πρόταση, με ξεμπλόκαρες!
    Πολλά φιλιά μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στην παρέα των Top Blogs

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *